Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlılarımız arasında harika bir üne sahip olan şöbiyeti sizler de artık mutfağınızda yapabilirsiniz ve sevdiklerinizin yüzünde tatlı gülümsemelere sebebiyet verebilirsiniz.
Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Şöbiyet Tatlısı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 10 yaprak baklava yufkası
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase Antep fıstığı

Kaymağı için Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu


Şöbiyet Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şöbiyet tatlısının en önemli farkı şeklinin üçgene benzemesidir. Antep fıstığı, irmik ve küçük limon suyu dokunuşları ile ağızda adeta dağılır ve harika bir lezzet tatmanıza sebep olur. Şerbetli olmasına rağmen oldukça hafif olan şöbiyeti, sizlerde tarifimizi okuyarak, ev halkına ve misafirlere özel günlerde servis edebilirsiniz.

 

Şöbiyet Tatlısı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Şöbiyet tatlısının yapımına başladığınızda ilk olarak kaymak için gerekli olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştın ve pişirin.
  2. Daha sonra ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Bu işlemin ardından kaynamaya bırakın. Daha sonra şerbetinizin kaynadığını fark edince ocaktan alın ve 1-2 damla limonsuyu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin.
  5. Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin. Daha sonra her karenin ortasına, önce Antep fıstığını, ardından ise 1 tatlı kaşığı irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın.
  6. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin. Bu sayede tatlınızın ağzı açılmayacaktır.
  7. Hazırladığınız tatlıyı önceden ayarladığınız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
  8. Ardından tatlıyı fırından çıkartın ve 5 dakika kadar bir süre dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti ekleyin.
  9. 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti üzerine ekleyin ve daha sonra üzerine servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.