Siyah Flamingo Adana'da Görüntülendi

Dünya üzerinde türüne az rastlanan siyah flamingo Adana’da Tuzla Yaban Hayatı Geliştirme sahasında objektiflere takıldı.
Siyah Flamingo Adana'da Görüntülendi

Dünya üzerinde türüne az rastlanan siyah flamingo, bu yıl Adana’da görüntülendi. Tuzla Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından fotoğraflandı. Siyah flamingo daha önce 2015 Mart ayında ve 2016 yılında Kıbrıs’ta görüntülenerek büyük bir medya ilgisine neden olmuştu. Dünyada tek olabileceği düşünülen bu flamingo, önceki yıllarda ise İsrail’de objektiflere takılmıştı.

Flamingo Nasıl Bir Hayvandır?

adana flamingo

Flamingolar, sığ sularda yaşayan çok uzun bacaklı, eğri ve uzun boyunlu, küçük kafalı, beyaz-kırmızı renklerde tüylere sahip su kuşları olarak bilinir. Tüylerindeki kırmızı-rosa renk tonunun, yedikleri yiyeceklerin içerdiği karotin miktarına göre değişmesi ilginç bir özellikleridir. Çok az karotin içerikli besinler tükettiklerinde ise beyaz tüylere sahip olurlar. Ancak vücudundaki genetik bozukluk sebebiyle siyah ya da koyu kahverengi renge sahip olan siyah flamingolar, dünya üzerinde çok ender olsa da farklı coğrafyalarda görüntülenebiliyor.

 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.