Sivrisineklerin Seni Isırması İçin 7 Neden

Yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, insanların en çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Peki sizler de "Sivrisinekler hep beni ısırıyor" diyenlerden misiniz? İşte bunun nedenleri...
Sivrisineklerin Seni Isırması İçin 7 Neden

Sivrisineklerin Isırma Nedenleri

Sivrisinekler tarafından mağdur edilen herkese... Bazı insanlar şöyle iddia eder: 'Benimle aynı odada ya da aynı ortamda bulunuyorsan sivrisinekler sana gelmez, merak etme.' Evet, bu doğrudur. Sivrisinekler bazı insanlara daha çok gider. İçeriğimiz bu sıkıcı durumun bilimsel nedenlerini merak edenler için. Aslında sivrisinekler özellikle sizi seçmekten ziyade, bazılarını seçmedikleri için size geliyor. Bazı insanlar, sivrisineklerin onları bulmasını engelleyen bir koku yayıyor. İngiltere, Rothamsted Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim adamları bu kişilerin sivrisinekler için pis olan bir koku salgıladığını ve bu kokunun sivrisineklerin sevdiği kokuları engellediğini keşfetti. İşte bu, ilk neden.

sinek


1. Bulunduğunuz ortamda sizin dışınızda başkaları da olsa sivrisinekler hep size geliyorsa elinizi kaldırın.

el kaldırmak gif


2. Daha büyük bir vücut kütlesi olan insanlar ve hamileler, daha fazla karbondioksit üretirler; bu da, ısırılma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlamına gelir.

kedi gif


3. Daha yüksek bir vücut sıcaklığı da ısırılma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelebilir.

terlemek


4. Aynı zamanda egzersiz yapmak da risk altında olmak demektir çünkü bu, vücut sıcaklığını yükseltir ve laktik asit miktarını arttırır. Yani sivrisinekler için tabakta bir porsiyon oldunuz.

egzersiz yapmak


5. Kan türünüz, ısırılma ihtimalinin bir faktörüdür. Bir araştırma Tip O kanlı kişilerin Tip A kanından insanlara göre sivrisinekler için daha cazip olduğu sonucuna vardı.

kan


6. Cildinizdeki mikropların bileşimi başka bir faktördür.

mikrop


7. Son olarak, bira içerken sivrisinek yemi olarak statünüze katkıda bulunabilirsiniz.

bira

Önerilen İçerik; Sivrisineklerden Korunmanın Doğal Yolları!

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum