Sivrisinekler Neden Hep Beni Isırıyor?

Özellikle yaz aylarında sivrisineklerden diğer insanlara göre daha fazla rahatsız oluyorsanız bu yazı tam da sizin merak ettiğiniz bilgileri içeriyor.
Sivrisinekler Neden Hep Beni Isırıyor?

Uyuduğunuz veya oturduğunuz odada sizin dışınızda başkaları da olsa sivrisinekler sizi mı ısırıyor? Yazın açık havada bir yerde oturduğunuz zaman sürekli sivrisineklerin ısırdığı yerlerinizi kaşımak zorunda mı kalıyorsunuz? Neden sivrisineklerin sizi ısırdığını merak ediyorsanız işte size cevabı.

Aslında sivrisineklerin sizi ısırmasından önce neden başkalarını ısırmadığını söylemek gerekir. Bazı insanlar, sivrisineklerin onları bulmasını engelleyen bir koku yayıyor. Bu onların deyim yerindeyse maskesi oluyor. Buna karşılık sivrisineklerin ısırmayı tercih ettiği kişiler ise sivrisinekler tarafından daha fazla ısırıldığı için onlarla aynı odada bile bulunamaz, rahatsız olurlar.

İngiltere, Rothamsted Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim adamları bazı insanların sivrisinekler için pis olan bir koku salgıladığını ve bu kokunun sivrisineklerin sevdiği kokuları engellediğini buldu. Vücut kokusunu test etmek için yöntemler bulan James Logan ile John Pickett, iki kişinin ellerini bir kutuya sokmalarını söylemiş ve sivrisineklerin seçmediği kişinin terini toplamışlardır. Bu terden elde edilen kokunun sivrisinekleri uzak tuttuğu görülmüştür.

İnsanları dişi sivrisinekler ısırır ve yumurta üretmek için kana ihtiyaç duyar. Erkek sivrisinekler ise meyve nektarıyla beslenir. Dişi sivrisinekler deriyi ağızları ile delip kan emerler. Deriyi açma işlemini ağızlarındaki bir salgı aracılığı ile yaparlar. Sivrisineklerin ısırdığı yerdeki kaşıntı hissi, derideki bu yaralanmadan kaynaklanır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum