Sitcom Dizileri 2024 - Dünyaca Ünlü En İyi 29 Durum Komedisi

Zamanımızı eğlenerek geçirmemizi sağlayan durum komedisi dizilerini bu yazımızda derledik. İşte en çok izlenen ve en iyi sitcom dizileri...
Sitcom Dizileri 2024 - Dünyaca Ünlü En İyi 29 Durum Komedisi

En iyi Sitcom Dizileri

Durum komedisi olarak adlandırdığımız sitcom dizileri ülkemizde fazla olmasa da Amerika’da çok popülerdir. Bu yazımızda sizin için sitcom dizilerini sinema değerlendirme sitelerindeki puanlarına göre sıraladık.

İşte en iyi sitcom ve durum komedisi filmleri...

1. Man Vs Bee

Sitcom Dizileri
Sevimli ama aşırı beceriksiz bir baba olan Trevor, kendisine yeni bir iş bulur. Trevor, paha biçilmez bir sanat eserleriyle dolan, klasik arabalar ve Cupcake isimli bir köpekle dolmuş taşmış olan konağa göz kulak olması gerekmektedir. Ancak her şey güzel ilerlerken malikaneye bir tane arı girer. Bu arıyı alt etmek için ise Trevor birbirinden tuhaf olaylara girmeye başlar.

TürKomediAileSitcom
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRowan
Atkinson
Will
Davies
OyuncularRowan
Atkinson
Pino
Maiello
Claudie
Blakley

2. Dead End: Paranormal Park

Sitcom Dizileri
Yaz aylarında cehenneme açılan bir kapısı olan tema parkına gitmek ister misiniz? Tema parkı içerisinde yer alan perili evde çalışan bir grup çalışan zombilerle, cadılarla ve birbirinden ilginç aşklarla yüzleşmesi gerekmektedir.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHamish
Steele
OyuncularZack
Barack
Kody
Kavitha
Emily
Osment

3. God's Favorite Idiot

Sitcom Dizileri
Clark, bir şirkette teknik destek elemanı olarak çalışan genç bir adamdır. İşleri yolunca giderken iş arkadaşı olan Amily’ye gönlünü kaptırır. Sonunda aradığı aşkı bulduğuna inanan Clark kaderin kapanına katılır. Tanrı’nın onun üzerine planladığı şeyler ise daha fazladır. Tanrı’nın elçisi olan Clark artık insanlık için doğru olan şeyleri göstermesi gerekmektedir.

TürKomediFantastikSitcom
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBen
Falcone
OyuncularMelissa
McCarthy
Ben
Falcone
Usman
Ally

4. Erşan Kuneri

Sitcom Dizileri
70’lerin erotik sinemasında büyük başarılar yakalayan Erşan, artık hayatında farklı türlerde filmlerin yer edinmesi gerektiğine karar verir. Erşan, sektörden partnerleri olan Alev, Altın Oran, Miki ve diğerleri ile birlikte farklı film türlerine afım atarken beklemediği olaylara ev sahipliği yapmaya başlar.

TürKomediSitcom
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCem
Yılmaz
OyuncularCem
Yılmaz
Nilperi
Şahinkaya
Uraz
Kaygılaroğlu

5. Uysallar

Sitcom Dizileri
Mimar olan Oktay, göründüğünden çokça farklı bir yaşam sürmektedir. O, ailesinden gizli bir şekilde punk yaşamına adım atmışken; eşi, çocukları ve korktuğu babası da tıpkı onun gibi kendi gizli dünyalarını kurmaya başlarlar. Herkesin gizli bir yaşantısı varken Oktay kendi yeni yaşantısında ekstra neler elde edebilecek dersiniz?

TürKomediDramSitcom
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHakan
Günday
OyuncularÖner
Erkan
Songül
Öden
Haluk
Bilginer

6. The Afterparty

Sitcom Dizileri
Bir lise buluşma partisi düşünün. Eski arkadaşlarınız ile yeniden görüşürken ve bir cinayet ortaya çıktığında ne hissederdiniz? Dizimizde lise mezunlarının bir araya geldiği parti sonrasında büyük bir olay yaşanmaya başlar. Her karakterin bakış açısıyla cinayettin doğurduklarını izlerken bu cinayetin altında var olan sırları araştırmak ise Dedektif Danner ve ortağına düşmektedir.

TürKomediPolisiyeGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChris
Miller
Phil
Lord
OyuncularTiffany
Haddish
Sam
Richarson
Zor
Chao

7. How I Met Your Father

Sitcom Dizileri
Oğluna babasıyla nasıl tanıştığını anlatma kararı veren Sophie’nin hikayesi sizlerle. Sophie ve en iyi arkadaş grubunun Now York sularında neler yaşadığını ve dijital uygulamalar çağında bu olaylarla nasıl yüzleştiğinin tüm detaylarını anlatmaktadır. Hem kendisinin hem de arkadaşlarının yaşadığı tüm maceraları da sizlere sunmaktadır.

TürKomediDramSitcom
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIsaac
Aptaker
Elizabeth
Berger
OyuncularHilary
Duff
Chris
Lowell
Francia
Raisa

8. Andropoz

Sitcom Dizileri
Evli ve iki çocuk babası olan Yusuf, 50’li yaşlarının başında orta yaş bunalımına giriş yapar. Bedeninin yaşlanmasını kafasına takan Yusuf, hem dış görünüşünü hem de yaşam tarzını değiştirmek için bir şeyler yapma kararı verir. Meryem ile evlendiği günden beri oturduğu evden taşınıp, deniz kenarındaki eve taşınmak için elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürKomediDramSitcom
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDurul
Taylan
Yağmur
Taylan
OyuncularEngin
Günaydın
Tamer
Karadağlı
Derya
Karadaş

9. Kevin Can F**ck Himself

Sitcom Dizileri

Son yılların en iyi sitcom yapımlarından biri olan "Kevin Can F**ck Himself" eğlenceli sahneleri ile dikkat çekiyor. Dizide Allison McRoberts isimli genç bir kadın üzerinden komediye ve hayata dair farklı bir bakış açısı sunulmuştur.

TürSitcomKomediDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenValerie
Armstrong
OyuncularAnnie
Murphy
Mary
Hollis Inboden
Alex
Bonifer

10. Glee

Sitcom Dizileri

Bu dizide bir lisede kurulan müzikal gurubuna katılan öğrencilerin, onların hocaları ve tamamen karşılarında olan kişilerle arasındaki çekişmeler anlatılmaktadır. Ayrıca sevilen bazı parçaların seslendirilmesiyle dizi izlemesi zevkli yapıma dönüşüyor. Birbirinden farklı insanların bulunduğu bu Glee Club, katılanların hayatında önemli anlar yaşayacağı bir ortam haline gelecektir. Hem komedi hem de müzikalle alanında pek eşi olmayan bu yapım en iyi sitcom dizilerinden birisidir.

TürSitcomMüzikal
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRyan
Murphy
OyuncularMatthew
Morrison
Kevin
McHale
Chris
Colfer

11. 2 Broke Girls

Sitcom Dizileri

Bu dizi aynı restaurantta çalışmak zorunda kalan iki farklı kızın hikayesini konu ediyor. Max ve Caroline birbirinden tamamen zıt fakat aynı yerde çalışmak zorunda kalan iki garson kızdır. Max’in hayattan pek bir beklentisi olmayan, kendine güvenmeyen ve sokaklara alışık bir karakteri vardır. Caroline’nin ise tam tersi hırslı ve özgüven sahibi bir karakteri vardır. Caroline zamanında oldukça iyi bir yaşam tarzı sürmüş fakat işlerin değişmesiyle kendini bir garson olarak bulmuştur.

TürSitcomKomediDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMichael
Patrick King
OyuncularKat
Dennings
Beth
Behrs
Matthew
Moy

12. Two and a Half Men

Sitcom Dizileri

Malibu sahilinin gözde bekarı olan çapkın Charlie denize nazır yaşadığı dubleks evinde reklam şirketi için bestelediği müziklerle geçimini sağlamaktadır. Charlie bir yandan da yalnız yaşadığı evinde her gün farklı bir güzeli misafir eder. Fakat onun bu güzel yaşamı, karısından ayrılan erkek kardeşi Alan ve onun oğlu Jake’in eve taşınmasıyla içinden çıkılamaz bir hal alır. İlk zamanlarda Charlie düzeni bozulduğu için rahatsız olsa da daha sonra aile yaşamını benimsemeye başlar.

TürSitcom
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJim
Patterson
OyuncularAshton
Kutcher
Angus T.
Jones
Jon
Cryer

13. Mom

Sitcom Dizileri

Bu dizide Napa Valley’de yaşayan ve hayatını rayına sokmaya çalışan bir kadın olan Christy’nin hikayesi anlatılmaktadır. Christy iyi bir anne olmak, geçmişini telafi etmek için elinden geleni yapan ve 4 aydır ağzına içki sürmemiş bir annedir. Geçimini garsonluktan sağlayan Christy’nin hayatı Bonnie’nin ortaya çıkmasıyla karmaşık bir hal alır. Güzel bir konusu olan ve kaliteli sahneleriyle hepimizi kendisine çeken Mom yapımı en iyi sitcom dizileri arasındadır.

TürSitcomRomantik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenChuck
Lorre
OyuncularAnna
Faris
Mimi
Kennedy
Allison
Janney

14. Baby Daddy

Sitcom Dizileri

Bem’in kapasının önüne bir gün ayrıldığı kız arkadaşı tarafından bir bebek bırakılır. Ben, bu durumdayken ne yapacağını bilemez. Fakat Ben daha sonra annesi Bonnie, erkek kardeşi Danny, en iyi arkadaşları olan Riley ve Turcker’in yardımlarıyla bu sevimli bebeğe bakıp onu büyütmeye karar verir. Aile teması ve komedi türünün güzel bir birleşimi olan bu yapım Neflix’te izlenebilecek güzel dizilerden birisidir.

TürSitcomRomantikAile
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenMichael
Lembeck
OyuncularJeanLuc
Bilodeau
Melissa
Peterman
Derek
Theler

15. Cheers (Şerefe)

Sitcom Dizileri

Eski sitcom dizileri arasında iyi bir yere sahip olan Cheers dizisi bir barın satın alınması ile başlayan bir hikayeyi konu alıyor. 11 sezon boyunca devam eden dizinin hikayesi finali ile de bitmemiş farklı bir isimde devam etmiştir. Fraiser adındaki bu devam dizisinde oyuncular değiştirilerek yine bir 11 sezon daha devam ettirilmiştir. Oldukça kaliteli ve izleyicileri tarafından sevilen Cheers yapımı en iyi sitcom dizileri arasında iyi bir yere sahiptir.

TürSitcomKomediDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1982
YönetmenJames
Burrows
OyuncularTed
Danson
Rhea
Perlman
Shelley
Long

16. The Big Bang Theory (Big Bang Teorisi)

Sitcom Dizileri

Two and a Half Man’in yaratıcısı ve yazarı olan Chuck Lorrre’nin yönetmenliğini yaptığı bu dizide iki komşunun ilişkileri anlatılmaktadır. İkisi de birbirinden zeki ve takıntılı olan iki ev arkadaşı MIT’de doktora yapmaktadır. Sheldon ise sıradan bir garson olan sarışın, güzel bir kızdır. Bu dizi iki ev arkadaşının karşı apartman dairesindeki güzel bir genç kızla tanışmasını ve sonrasında yaşanan olayları konu ediyor.

TürSitcomKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenChuck
Lorre
OyuncularJim
Parsons
Kaley
Cuoco
Johnny
Galecki

17. Family Guy

Sitcom Dizileri

2000’li yıllardan beri çeşitli kategorilerde Emmy adaylıklarının ve ödüllerinin sahibi olan bu çizgi dizi sıra dışı Griffin ailesinin çılgın hayatlarını ekrana aktarıyor. Peter Griffin başı dertten bir türlü kurtulmayan bir babadır. Peter ve fedakar ama hafif de olsa bela paratoneri olan Louis’in üç çocuğu vardır. Bunlar ne yapsa da yaramayan Meg, fil diye hitap edilen Chris ve dünyayı ele geçirmeyi kafasına koyan bebek Stewieve’dir. Ailede bir de entelektüel köpek Brian vardır. Family Guy bu beşli ailenin çılgın maceralarını konu ediyor.

TürSitcom
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenSeth
MacFarlane
OyuncularSeth
MacFarlane
Alex
Borstein
Seth
Green

18. Scrubs

Sitcom Dizileri

Bu yapımda J.D’nin gözünden hastane koridorlarında yaşanabilecek en komik olaylar anlatılmaktadır. Bu dizi Sacred Hearth Hastane’sine stajyer olarak başlayan ve daha sonra kariyer adımlarını birer birer atlayan bir grubun hikayesini konu ediyor. 2001 yılından beri 9 sezon boyunca hepimizin sevdiği bu yapım en keyifli hastane dizilerinden biri olarak televizyon tarihine geçti. Hastane temasıyla diğerlerinden ayrılan Scrubs, en iyi sitcom dizileri arasında güzel bir yer sahiptir.

TürSitcom
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenBill
Lawrence
OyuncularDonald
Faison
Eliza
Coupe
John C.
McGinley

19. Extras

Sitcom Dizileri

Andy Millman hayallerinin peşinden koşmak için işinden ayrılan bir adamdır. Andy Millman aktör olmak ister fakat kendisine herhangi bir teklif gelmez. Kendisini yetenekli bulsa da sadece ufak tefek rollerde yer alan Andy, öne çıkmak için bir yol haritası çizer. Andy bu süreçte başrol oyuncularının rollerini ezberler ve kendisinin keşfedileceği o günü beklemeye başlar. Ancak bu süreçte Andy’nin başına talihsiz olaylar gelir ve bunlardan kurtulmaya çalışır.

TürSitcomDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenRicky
Gervais
OyuncularRicky
Gervais
Stephen
Merchant
Ashley
Jensen

20. Peep Show

Sitcom Dizileri

Bu dizide hayatın farklı yerlerinde başarısız olan, birbirleriyle hiç anlaşamayan fakat aynı evde yaşamak zorunda kalan Jeremey ve Mark’ın hikayesi anlatılmaktadır. Bu dizide olayları karakterlerinin bakış açısıyla görüyor ve onların iç seslerini dinliyoruz. Kamera açısının da buna göre şekillendiği bu dizide İngiliz mizahını en dibine kadar hissediyoruz. Güzel bir hikayesi ve farklı bir mizahıyla sevilen bu yapım en iyi sitcom dizileri listemizde yer almaktadır.

TürSitcomKomediDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJesse
Armstrong
OyuncularDavid
Mitchell
Robert
Webb
Matt
King

21. Modern Family

Sitcom Dizileri

Bu dizide birbirleriyle ilişkili fakat tamamen farklı olan üç aile anlatılmaktadır. Genç bir kadın olan Gloria’nın ilk evliliğinden bir çocuğu vardır ve Jay Pritchett ile evlenmiştir. Emlak acentesi olan Phil ise bir ev hanımı olan Claire ile evlidir. Bu çiftin ise üç çocuğu vardır. Onlar; lisede okuyan Haley, aşırı zeki biri olan Alex ve evin tek erkek çocuğu olan Luke’dir. Sona kalan Cameron ve Mitchell ise eşcinsel bir çifttir ve Vietnam’lı Lily adında kız bir bebeği evlat edinmişlerdir.

TürSitcomKomediDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenSteven
Levitan
OyuncularEd
O'Neill
Julie
Bowen
Ty
Burrell

22. Community

Sitcom Dizileri

Jeff Winger genç bir avukattır. Fakat mezuniyet diplomasının sahte olduğu anlaşılınca Jeff’in avukatlık lisansı iptal edilir. Jeff ise kaybettiği avukatlığını tekrardan istemektedir. Bunun için ise hızlı bir şekilde avukat olabileceğini düşündüğü Greendale’e gider. Jeff burada kendisini uyumsuz bir grubun arasında onların lideri olarak bulur. Güzel bir hikayesi ve kaliteli oyuncularıyla bu dizi izleyicileri tarafından tam not verilen nadir yapımlardan birisidir.

TürSitcomKomediAile
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDan
Harmon
OyuncularDanny
Pudi
Joel
McHale
Gillian
Jacobs

23. The Simpsons

Sitcom Dizileri

Yılların ekşitmediği bir çizgi dizi efsanesi olan The Simpsons karikatürist Matt Groening tarafından yaratılmıştır. İlk sezonundan itibaren televizyon ekranlarındaki en komik ve gerçekçi Amerikan ailesi tasvirini yapan bu dizi Springfield kasabasının en çılgın ailesini konu ediyor. Bu aile Do’nuts düşkünü Homer, kocaman mavi saçlarıyla ailede dengeyi sağlayan Marge, sinsi Bart, ailenin en entelektüeli olan zeki kız Lisa ve emzik ile konuşabilen bebek Maggie’den oluşmaktadır. Her yaştan kitleye hitap eden bu yapım unutulmaz sitcom dizilerinden birisidir. Dizinin daha önce bildiği şeyler için "The Simpsons Kehanetleri" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

TürSitcomAnimasyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenAl
Jean
OyuncularDan
Castellaneta
Hank
Azaria
Harry
Shearer

24. Arrested Development

Sitcom Dizileri

Michael kendine yeni bir hayat kurmak için aile şirketinden ayrılır. Fakat Michael bu planını babasının hesaplarındaki sahtecilik yüzünden gerçekleştiremez. Bu yüzden de Michael’ın Orange Country’de kalıp birbirinden garip kişilerden oluşan ailesine elindekilerle nasıl geçinmeyi öğretmesi gerekir. Güzel bir konusu olan bu yapım en iyi sitcom dizilerinden birisidir.

TürSitcom
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMitchell
Hurwitz
OyuncularWill
Arnett
Jessica
Walter
Jason
Bateman

25. Brooklyn Nine-Nine

Sitcom Dizileri

Bu dizide New York City’nin 99. karakolunda yaşanan olaylar anlatılmaktadır. Karakolun başına yeni bir yüzbaşı gelmiştir. Eski yüzbaşı zamanında istediği gibi takılan Jake ve arkadaşları yeni kaptanlarında fazla bir sorun yaşamamayı ummaktadır. Fakat yeni gelen Yüzbaşı Holt ise bunun tam tersidir. Yüzbaşı Holt kuralları çok önemser ve titizdir. Acaba Jake ve arkadaşları yeni kaptanlarıyla anlaşabilecekler mi?

TürSitcomPolisiye
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Schur
OyuncularAndre
Braugher
Melissa
Fumero
Andy
Samberg

26. How I Met Your Mother

Sitcom Dizileri

Bu dizide Ted Mosby çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlatmaktadır ve bunu 2005 yılına dönerek yapmaktadır. How I Met Your Mother beş sıkı dostun 20’li yaşlardaki hayatına odaklanmaktadır. Ted 27 yaşında bir mimardır ve en büyük hayali şehrin görüntüsüne etki edecek bina tasarlamaktır. Onun en yakın arkadaşı Marshall ise uzun bir ilişkide olan hukuk fakültesindeki bir adamdır. Ekipteki diğer kişi ise her zaman takım kıyafet giyilmesiyle ve çapkın olmasıyla bilinen Barney’dir. Ekibin son üyesi ise Ted’in bir buluşmada tanıştığı Kanada kökenli Robin Scherbatsky’dir.

TürSitcom
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenCraig
Thomas
OyuncularJosh
Radnor
Jason
Segel
Cobie
Smulders

27. The Office

Sitcom Dizileri

Bu dizi sıradan görünen fakat komik bir ofis ortamına sahip olan Dunder Mufflin Kağıt Şirketi’nde geçmektedir. Her ofis hayatında olduğu gibi burada da 9-17 arasında bitmesi gereken işler, farklı özelliklere sahip çalışanlar ve iktidar düşkünü bir patron vardır. Fakat Michall Scot sıradan bir patron değildir. O aslında şakaları çalışanları tarafından anlaşılmayan bir komedyen, yardımsever ve dosttur.

TürSitcom
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenGreg
Daniels
OyuncularRainn
Wilson
John
Krasinski
Jenna
Fischer

28. Seinfeld

Sitcom Dizileri

Bu dizi Jerry Seinfeld ve arkadaşlarının günlük yaşamında başlarına gelen komiklikleri konu ediyor. Komedyenlik yapan Jerry’nin arkadaşları hayatlarını her zaman tehlikeye sokan kişilerdir. Böyle durumlarda onları her zaman Jerry kurtarmaktadır. Her bölümde farklı olayları anlatan bu yapım unutulmaz sitcomlardan birisidir. Güzel bir konusu olan bu yapım en unutulmaz sitcom dizileri arasında yer almaktadır.

TürSitcom
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenLarry
David
OyuncularJerry
Seinfeld
Michael
Richards
Julia
Louis Dreyfus

29. Friends (Sıkı Dostlar)

Sitcom Dizileri

Geçmişleri bir yerde kesişen 6 kişilik grubun yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Mükemmel bir mizah ile dostluk bağlarını güçlendiren bu karakterleri 10 sezon boyunca izlerken sıkılmayacaksınız. Çünkü karakterler hikaye boyunca izleyiciyle beraber birlikte büyüyüp olgunlaşıyor. Sinema tarihine Jennifer Aniston gibi sonradan yıldızlaşacak isimleri çıkartan bu yapım en unutulmaz sitcom dizileri arasındadır.

TürSitcom
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenGary
Halvorson
OyuncularJennifer
Aniston
Courteney
Cox
Lisa
Kudrow

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum