Şişli'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şişli, İstanbul'un Avrupa Yakasında yer alan ilçeler arasında yer almaktadır. Tarihi eserlerin, iş merkezlerinin ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu büyük bir ilçedir.
Şişli'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İstanbul Radyoevi

İstanbul Radyoevi, 1945 yılında yapılmıştır. Bu bina İstanbul Radyosu’nun ihtiyacı için yaptırılmıştır. Radyoevi’nin yapısı 4 katlıdır. İstanbul Radyoevi’nin açılışını ise İsmet İnönü yapmıştır.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Askeri Müze

Askeri Müze, Şişli’ye bağlı Harbiye semtinde bulunmaktadır. Müze, 28 salondan oluşmaktadır. Bu 28 salonda 5 bin eser bulunmaktadır. Müzede, askeri kıyafetler, silahlar, çadırlar, kalkanlar, zırhlar, sancaklar ve bayraklar sergilenmektedir. Müze hafta içi pazartesi ve Salı günü hariç her gün 09:00 ve 17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Şişli Atatürk Müzesi

Atatürk Müzesi, Halasakargazi Caddesinde yer almaktadır. Atatürk’ün kız kardeşi ve annesi ile yaşadığı ev daha sonra müzeye çevrilmiştir. Bu müzede Atatürk’e ait birçok eşya sergilenmektedir. Fotoğraflar, belgeler ve birçok antlaşmalar bu müzede ziyaretçilere sergilenmektedir.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Bomonti Bira Fabrikası

Bomontı Bira Fabrikası, Osmanlı’nın ilk yerli bira üretim fabrikasıdır. Bu fabrika Osmanlı’nın batıya açılmasında büyük önem taşımaktadır.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Halaskargazi Caddesi

Halaskargazi Caddesi, geçmişten bugüne önem taşıyan bir caddedir. Atatürk, kız kardeşi ile burada bulunan evinde yaşamıştır. Bu yüzden önemi büyüktür. Halaskargazi Caddesi, günümüzde hala önemini taşımakta ve korunmaktadır.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Teşvikiye Camii

Teşvikiye Camii, 1854 yılında inşa edilmiştir. Cami, Abdülmecit’in emri ile yapılmıştır. Teşvikiye Camii, Şişli’nin simgesi haline gelmiştir. Cami, yapısı ile göz doldurmaktadır. Ferah bir cami olan Teşvikiye Cami’nin geniş bir avlusu bulunmaktadır.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, 1946 – 1947 yılları arasında yapılmıştır. Açık Hava Tiyatrosu, yarım daire şeklinde bir mimaridedir. Nahid Uysal ve Nihad Yücel’in hazırladığı plana göre yapılmıştır. Günümüzde ise birçok etkinlik ve konserler düzenlenmektedir.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Abidei Hürriyet

Abidei Hürriyet Anıtı, 1909 – 1911 yılları arasında inşa edilmiştir. Mimarisinde geometrik kurgular ve üçgenler yer almaktadır. Bu anıt 31 Mart Vakası sonrasında ölen kişiler adına inşa edilmiştir.

 

sislide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.