Sırt Ağrısına İyi Gelen Krem, Yağlar, Hareketler ve Besinler

Sırt ağrısını azaltacak olan yiyecekleri, besinleri, bitkileri, bitki çaylarını, hareketleri, kremleri ve yağları içeriğimizde detaylıca inceledik.
Sırt Ağrısına İyi Gelen Krem, Yağlar, Hareketler ve Besinler

Sırt Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Sırt ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabını özellikle son zamanlarda çok fazla sormaya başladık. Yanlış oturma şekli, obezite, kemik bozuklukları, viral enfeksiyonlar, travma ve disk kayması gibi nedenlerin sebebiyet verdiği sırt ağrısı tedavi edilmezse kısa süre içerisinde katlanarak artmaktadır.

Sırt ağrısını geçirmek için kremleri, hareketler ve egzersizleri, yağları, ilaçları, bitki çaylarını, besinleri ve yiyecekleri kullanabilirsiniz. Sırt ağrısını azaltmak için kremlerden Bengay Pomad'ı, hareketlerden oturarak omurga bükmeyi, yağlardan kekik yağını, ilaçlardan ağrı kesicileri, bitki çaylarından papatya çayını, besinlerden ise muzu öneriyoruz.

Sırt Ağrısına İyi Gelen Krem

sırt ağrısına iyi gelen şeyler

Sırt ağrısını geçiren kremler Bengay Pomad, Voltaren Schmerzgel, Fixoline krem, Muscoflex Duo Jel, Majezik Duo Topikal, Dynaxon Merhem, Musfixa Merhem, Recoside Merhem, Prepagel Jel ve Sulidin Plus Likit Jeldir.

Yukarıda saymış olduğumuz bu kremleri kullanırsanız kısa süre içerisinde sırt ağrısını geçirebilirsiniz. Doktorunuza danıştıktan sonra kullanarak ağrılarınızı hafifletmek için kullanabileceğiniz bu ürünler anında etkisini göstererek vücudunuzu rahatlatıyor.

Sırt Ağrısını Geçiren Hareketler ve Egzersizler

sırt ağrısına iyi gelen şeyler

Sırt ağrısına iyi gelen hareketler çocuk duruşu pozu, oturarak omurga bükme, oturarak öne eğilme ve dizden göğse esnetmedir. Bu hareketleri uygulayarak sırt ağrılarınızı geçirebilirsiniz.

Her insanın spor yapması gerekmektedir. Bu sporları yaparsınız herhangi bir şekilde sırt ağrısı yaşamazsınız. Ancak düzenli spor yapılmadığı takdirde sırt ağrısı yaşayabilirsiniz. Saymış olduğumuz bu hareketleri uygulayarak sırt ağrılarınızı anında geçirebilirsiniz.

Doktorunuza danışmak kaydıyla yaptığınız bu hareketler kısa süre içerisinde ağrılarınızı geçirecektir. Farklı egzersizler yardımıyla da ağrılarınızı geçirebilirsiniz. Ancak sadece doktorunuzun önerdiği egzersiz ve hareketleri yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Sırt Ağrısına İyi Gelen Yağlar

sırt ağrısına iyi gelen şeyler

Sırt ağrısını azaltan yağlar arasında kekik, nane, badem, Hindistan cevizi, okaliptüs, lavanta, karanfil ve papatya yağları bulunuyor. Bu yağları kullanarak sırt ağrınızı geçirebilirsiniz.

Doğanın bize sunmuş olduğu mucizeler olan bitkilerden üretilen yağlar, her derdimize deva olmakla kalmıyor aynı zamanda vücudumuza daha farklı etkiler de bırakıyor. Bu etkilerden biri de ağrı geçirmedir. Saymış olduğumuz bu yağları masaj şeklinde uygularsanız tüm ağrılarınızın ortadan kalkacağını göreceksiniz.

Sırt Ağrısını Geçiren İlaçlar

sırt ağrısına iyi gelen şeyler

Sırt ağrılarınızı geçirmek için ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Sırt ağrısına iyi gelen ilaçlar ağrı kesici/antiromatizmal ilaçlar, yardımcı (adjuvan) ilaçlar, zayıf opioidler ve kas gevşeticilerdir.

Yukarıda saymış olduğumuz bu ilaçlar her türlü vücut ağrısında kullanılmaktadır. Oldukça etkili olan bu ilaçları sırtınız için kullanırsanız kısa süre içerisinde ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Anında etkisini gösteren bu ilaçlar düzenli kullanıldığı takdirde büyük fayda sağlamaktadır.

Doktorunuzun onayı ya da önermesiyle almanız gereken bu ilaçlar, oldukça etkili olmasının yanı sıra kullanımı da kolaydır. Bu sayede de çoğu zaman bir ağrı yaşanması durumunda ilk olarak ilaçlara başvurulmaktadır. Ancak yine de siz doktorunuzun onayı almayı unutmayın.

Sırt Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları

sırt ağrısına iyi gelen şeyler

Sırt ağrılarını azaltan çaylar papatya, anason, fesleğen ve zerdeçal çaylarıdır. Bu çayları tüketerek sırt ağrılarınızın geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bulunması oldukça kolay olduğu için herkesin evinde olan bu çaylardan en az birini tüketmeniz durumunda sırt ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Vücudu rahatlatıcı etkiye sahip olan bu çaylar, anında etkisini göstererek ağrıyı kesiyor.

İçerisindeki etkenler sayesinde iltihaplanmaları azaltan ve stresi yok eden çaylar, sadece ağrınızı yok etmekle kalmıyor aynı zamanda vücudunuzun daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Böylece kısa süre içerisinde hem ağrılarınızdan kurtulursunuz hem de daha sağlıklı yapıya kavuşursunuz.

Sırt Ağrılarını Durduran Besinler ve Yiyecekler

sırt ağrısına iyi gelen şeyler

Sırt ağrılarına iyi gelen besinler muz, bitki çayı, patates, lahana, sarımsak, zerdeçal ve karanfildir. Bu besinleri tüketerek ya da kür şeklinde hazırlayarak sırt ağrılarınızı durdurabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bu besinler içeriklerindeki rahatlatıcı bileşenler sayesinde vücudunuzu sakinleştiriyor. Bu da ağrı oluşumunu en az seviyeye indiriyor. Böylece yeni ağrı oluşumu gerçekleşmiyor ve sırt ağrınız kısa süre içerisinde ortadan kalkıyor.


İlginizi Çekebilir
Sırt Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Sırt ağrısı için evde ne yapılabilir?

Sırt ağrısı evde nasıl geçer diye soruyorsanız sıcak ve soğuk kompresi sizlere önerebiliriz. 15-20 dakikadan fazla olmak kaydıyla uyguladığınız kompres sırt ağrılarınızı hafifletecektir. Bunun yanı sıra bazı egzersiz ve hareketleri de ağrıyı hafifletmek için yapabilirsiniz.

Sırtım çok ağrıyor neden?

Obezite, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, aşırı ruhsal gerilim, korku, viral enfeksiyonlar, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar sırt ağrısına neden olabilir. Ayrıca tümör de sırt ağrısına sebebiyet veren etkenlerden birisidir.

Şiddetli sırt ağrısı nasıl geçer?

Sırt ağrısının şiddetine göre ilaç tedavisi uygulanabilir. Eğer ilaç tedavisi yeterli gelmiyor ise fizik terapi, soft lazer, masaj, nöral terapi ve akupunktur gibi alternatif tedavilere başvurulabilir. Bu tedaviler sırasında stres faktörünün ise mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor.

Kadınlarda sırt ağrısı neden olur?

Şişkinlik, stres ve yorgunluk gibi etkenler kişilerde sırt ağrısına neden olabilmektedir. Kadınlarda ekstra olarak osteoporoz adı verilen bir hastalık görülmektedir. Bu hastalık da sırt ağrılarına neden olmaktadır.

Sırt kemiklerinde kırılmaya neden olan hastalık, bu yüzden ağrı oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bir an önce tedavi edilmesi gereken osteoporoz, kısa süre içerisinde ağrı şiddetini arttırarak dayanılmaz seviyeye getirebilmektedir.

Sırt ağrısı belirtileri nelerdir?

Sırt ağrısı belirtileri şiddetli göğüs ağrısı, şişlik, hapşırma, öksürme, uyuşukluk, karıncalanma hissi, kilo kaybı, mesanede kontrol kaybı, travma sonrası ortaya çıkan ağrı, yüksek ateş ve dinlenmeye rağmen uzun süreli geçmeyen ağrıdır. Eğer bu belirtileri kendinizde görüyorsanız bir an önce doktora görünmelisiniz.

Sırt ağrısına sıcak mı soğuk mu?

Sırt ağrıları için genellikle sıcak tercih edilse de soğuk kompresin de faydalı olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Sıcak kompresler kaslardaki katılık ve sertlik hissini azaltırken soğuk kompresler ise ağrı oluşumunu en düşük seviyeye indiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.