Sirkeci'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sirkeci, Fatih ilçesine bağlı semtlerden biridir. Sirkeci'de bulunan tarihi yapılarını mutlaka gezmelisiniz.
Sirkeci'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İstanbul Demiryolu Müzesi

İstanbul Demiryolu Müzesi, 2005 yılında açılmıştır. Müze İstanbul Sirkeci Gar’ında yer almaktadır. Müzede önemli koleksiyonlar bulunmaktadır. Birbirinden farklı eserlerin sergilendiği bu müze, pazar ve pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçi kabul etmektedir.

 

sirkecide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Sirkeci Garı

Sirkeci Garı, II. Abdülhamit döneminde inşa edilmiştir. 1988 – 1990 yılları arasında yapımı tamamlanmıştır. Mimarisi ile göz dolduran eserler arasındadır.

 

sirkecide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Hayyam Pasajı

Hayyam Pasajı, oldukça ünlü bir pasajdır. Neredeyse herkes tarafından bilinen bu pasaj, fotoğrafçıların ve gezginlerin uğrak noktasıdır. Bu pasajda eski ve yeni model her çeşit fotoğraf makineleri, malzemeleri satılmaktadır.

 

sirkecide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Büyük Postane

Büyük Postane, Türkiye’nin en büyük postane binasıdır. 1905 – 1909 yılları arasında inşa edilmiştir. Mimarisi Vedat Tek’ aittir. Büyük Postan, Birincil Ulusal Mimarlık Akımının ilk örneklerinden olan bir eserdir. Günümüzde ise müze olarak kullanılmaktadır.

 

sirkecide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.