Şirin Ünal Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Şirin Ünal, 1954 yılında Sinop’un Ayancık ilçesinde doğmuştur. Babasının adı Hamdi, annesinin adı Cemile'dir.
Şirin Ünal Kimdir

Şirin Ünal Biyografisi

Şirin Ünal’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Harp Akademileri Komutanlığı Hava Harp Akademisi ile Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirmiştir.

1977 yılında jet pilotu olan Ünal,  1978 yılında ise Harbe Hazırlık Eğitimini tamamlamıştır. Filo Komutanlığı, NATO Karargâh Subayı AFSOUTH Napoli, 5. Ana Jet Üs Harekât Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay Şube Müdürlüğü, Plan Harekât Daire Başkanlığı,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı ve Genelkurmay Komutanlığı Kontrol Daire Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2000 yılında tuğgeneralliğe, 2004 yılında ise tümgeneralliğe terfi etti.

Öğretmen pilot ve test pilotluğu yaparak, 1992'de "Üstün Başarı Kıdemi", 2009'da "Kıt'a Komutanlığı Brövesi" ile ödüllendirildi.

Şirin Ünal, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek meclise girmiştir.

Ünal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.