Siri Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Sessize Alınır?

Siri, iPhone kullanıcıları tarafından oldukça popüler olarak kullanılıyor. Peki Siri'yi nasıl sessize alacağınızı biliyor musunuz?
Siri Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Sessize Alınır?

Siri Nedir ve Ne İşe Yarar?

Siri, Apple tarafından geliştirilen bir sesli asistan hizmetidir. iPhone, iPad, Mac ve diğer Apple cihazlarındaki kullanıcıların, Siri aracılığıyla işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine olanak tanır. Siri, kullanıcının konuşmasını tanır ve bir dizi farklı işlemi gerçekleştirebilir, örneğin mesaj gönderme, arama yapma, müzik çalma, hava durumu sorgulama, hatırlatıcı ayarlama, yol tarifi alma ve daha birçok işlemi yapabilme özelliğiyle oldukça kullanışlı bir hizmettir.

Ancak, bazen kullanıcılar, Siri'nin aniden açılması veya yanlışlıkla açılması nedeniyle rahatsız olabilirler. Bu durumlarda Siri'nin nasıl sessize alınacağı önem kazanır.

Siri Neden Sessiz Hale Getirilmek İstenebilir?

Siri, iPhone ve diğer Apple cihazlarındaki kullanıcıların hayatını kolaylaştıran bir sanal asistandır. Ancak bazen, bir toplantı, bir film izleme veya sadece sessiz bir ortamda bulunduğunuz zamanlarda Siri'nin gürültülü yanıtları can sıkıcı olabilir. Bu nedenle, Siri'nin sessiz hale getirilmesi gerekebilir. Ayrıca, Siri'yi kullanarak hassas bilgileri açıklamak istemediğiniz durumlar da olabilir. Bu gibi durumlarda Siri'nin sesli yanıtını kapatabilirsiniz.

Siri Nasıl Sessize Alınır?

Apple'ın kullanıcılarına sunduğu sanal asistanı Siri, çıktığı ilk günden beri Apple kullanıcılarının favori uygulamalarından teki. Sesli komutunuzla çalışan Siri, günlük hayatta oldukça işe yarıyor. Özellikle araba kullananlar, telefonlarını eline almadan sesli komutlarla işlem yapabiliyor.

Her alanda oldukça işe yarayan Siri, telefonunuzu fark etmeden sessize aldığınızda dahi çalışıyor. Bu özellik avantajlı olduğu gibi dezavantajlı da bir durum. Önemli bir toplantınız için bilerek sessize alsanız da telefonunuzu sanal asistanınız Siri sessiz moda geçmiyor. iPhone’unuzla birlikte Siri’de sessize almak istiyorsanız şu yolu izlemelisiniz:

  • Ayarlara girin.
  • Ardından "Genel" sekmesinden "Siri" ye gidin.

siri-ayarlar-003.png

  • "Sesli Geri Bildirim" sekmesine ulaşın.

siri-sessiz-001.png

  • "Sesli Anahtarıyla Denetle" butonunu işaretleyin.

iPhone’unuzu sessize aldığınızda artık sesli asistanınız Siri’de sessiz moda geçecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
iPhone’da Gürültü Engelleme Özelliği AçmaiPhone Rahatsız Etme Modu
iPhone'un Çok Fazla Bilinmeyen ÖzellikleriiPhone Parmak İzi Kilidi Nasıl Yapılır?
iPhone Kulaklıklarının Bilinmeyen ÖzellikleriiPhone'da Gizli Klasör Nasıl Oluşturulur?
Airdrop Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?iPhone iCloud ile Yedekleme Nasıl Yapılır?
İphone Otomatik Düzeltme Kapamaİphone'a Nasıl Müzik Yüklenir?
iPhone Telefonlarda DNS DeğiştirmeiPhone Safari Geçmişi Temizleme
Airpods Sesi Nasıl Artırılır?iPhone Telefonlarda Fotoğraf Gizleme

Siri nasıl sessize alınır?

Siri'yi sessize almak için, cihazınızın yanındaki sessiz modu düğmesine dokunmanız yeterlidir. Böylece Siri sesli yanıtlar vermeyi durduracak, ancak yine de yazılı yanıtlar gösterecektir.

Sadece Siri'nin sesli yanıtlarını nasıl kapatırım?

Siri'nin sadece sesli yanıtlarını kapatmak istiyorsanız, Ayarlar uygulamasında Siri ve Arama bölümüne gidin ve "Sesli Geri Bildirim" seçeneğini kapatın. Bu seçeneği kapattığınızda, Siri yalnızca yazılı yanıtlar verecektir.

Sessiz moda aldıktan sonra Siri'yi nasıl kullanabilirim?

Sessiz moda aldığınızda Siri hala kullanılabilir ve komutlarınız yazılı olarak cevaplanacaktır. Bu nedenle, Siri'yi kullanarak hala telefon görüşmesi yapabilir, mesaj gönderebilir veya müzik çalabilirsiniz.

Siri'nin sesli yanıtlarını nasıl geri açabilirim?

Sesli yanıtları tekrar açmak için, Ayarlar uygulamasında Siri ve Arama bölümüne gidin ve "Sesli Geri Bildirim" seçeneğini açın.

Siri sessize alınırken bildirimlerimi alabilir miyim?

Evet, sessiz moda aldığınızda, cihazınızın bildirimleri normal şekilde çalışır. Siri yanıtlarınızı sessize aldıysanız bile, cihazınızın bildirimleri hala size ulaşacaktır.

Sessize aldığım Siri ayarlarını nasıl geri sıfırlayabilirim?

Siri'nin sessize alındığı ayarlar varsayılan ayarlara geri döndürmek için, Ayarlar uygulamasında Siri ve Arama bölümüne gidin ve "Sıfırla Siri" seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçmek, Siri ayarlarınızı varsayılan değerlerine geri döndürecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.