Şipşak Dondurma Tarifi

Sıcak yaz günlerinde bir nebze de olsa serinleten lezzet dondurma. Tarifin adından da anlaşılacağı gibi pratik ve hızlı bir şekilde serinleme ihtiyacı duyanlar dondurmaya doyacak. İşte fazla malzeme gerektirmeyen şipşak dondurma tarifi...
Şipşak Dondurma Tarifi

Şipşak Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezidir. Çocukların da çok sevdiği bu lezzeti firmalar doğal yapmadığı için ebeveynler endişelenir.

Şipşak dondurma tarifimiz ile az malzeme kullanıp kendi dondurmanızı hazırlayabilirsiniz. Evde kendi besinlerinizle tamamen doğal şekilde hazırlayacağınız dondurmayı çocuklarınızla da kolaylıkla paylaşabilirsiniz. İşte şipşak dondurma tarifi...

Malzemeler

  • Muz (1 Adet,2 Saat Buzlukta Bekletilmiş)
  • Damla Çikolata (İstediğiniz miktarda)

Hazırlanışı

Önceden 2 saat buzlukta beklettiğiniz muzları donmuş bir halde buzluktan çıkartın ve dilimleyin.

Blendır ya da mutfak robotuna aldığınız dilimlenmiş muzların üzerine damla çikolatayı ekleyin. Tüm malzeme iyice harmanlanıncaya kadar karıştırın.

Karışım katı krema kıvamından biraz daha sıvı olunca blendırdan alın ve bir kaseye boşaltın. Ardından 4-6 saat arasında buzlukta donması için bırakın.

Donan dondurmanızı buzluktan aldıktan sonra dondurma kaşığı ile kaselere koyun ve sevdiklerinizle paylaşın.

“Afiyet Olsun”

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.