Singapur Gezilecek Yerler

Vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında yer alan Singapur'a son zamanlarda ziyaretçi sayısı arttı. Bizde sizler için Singapur gezilecek yerleri derledik.
Singapur Gezilecek Yerler

Singapur Hakkında Bilgi

  • Malay Yarımadası'nın güney ucunda yer almaktadır.
  • Yaklaşık 6 milyon nüfusu vardır.
  • Singapur'un başkenti yine Singapur'dur.
  • Güney Asya'daki en küçük ülkedir.
  • Ülkedeki en yüksek nokta 177 km yüksekliğinde olan Tımah Dağı'dır.
  • Singapur nehri dışında herhangi bir nehir veya göl bulunmamaktadır.
  • Para birimi Singapur Doları'dır.
  • Ortalama 722 km² alana sahiptir.
  • Telefon kodu +65'tir.
  • Vize istemeyen ülkeler arasındadır.
  • Singapur şehir ve ülkelerden biri olduğu için kendisinden başka şehre sahip değildir.
  • Tropikal iklime sahiptir.
  • Resmi dili Malay, Çince, Tamil ve İngilizce'dir.

Singapur Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Singapur'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Singapur'daki gezilecek yerler listesi
  • Singapur müzeleri
  • Singapur'dayer alan tarihi mekanlar
  • Singapur'daki turistik noktalar
  • Singapur'da otel önerileri
  • Singapur'da nerede ne yenir?
  • Singapur'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Singapur'a ne zaman gidilir?
  • Singapur festivalleri nelerdir?

Marina Bay

Marina Bay, Singapur'un doldurma yaparak kazandığı alanların en büyük örneklerinden biridir. Singapur Nehri boyunca uzanan alan, dünyanın en lüks seyahat yerlerinden biridir. Singapur ile özdeşleşen dünyanın en pahalı oteli Marina Bay Sands ve şahane terası Marina Bay Sands SkyPark buranın en çok göze çarpan yerleridir.

marina-bay.jpg


Clarke Quay & Riverside

Singapur'un en sevilen yerlerinden biri olan Clarke Quay ve şehrin çevresindeki gece hayatının kalbinin attığı yerlerden biri. Cezbedici ışıklı gece hayatının yanı sıra burası, gelenlere günün her saati nehir kenarında mükemmel bir yemek fırsatı sunmaktadır. 

clarke-quay--riverside.jpg


Chinatown

Bir çok kişi Singapur'un yapaylığından şikayet ediyor.  Singapur'un renkli ve zengin kültürel yüzünü gösteren mahallelerini gezmelerini tavsiye ediyoruz. Güzel korunmuş mirası, hediyelik eşya için en iyi seçenekleri sunan sokak tezgahları, işportacıları, yeme içme mekanlarıyla kendine hayran bırakan bir yer. 

chinatown-002.jpg


Sentosa Adası

Sentosa Adası, tamamı insan yapımı olan bir rekreasyon alanı ve eğlence kompleksi. Konsantre eğlence seçenekleri sunan ve "Singapur'un Bahçesi" lakaplı Sentosu Adası, tüm aktiviteleri ve eğlenceleri ile belki de bir haftanın yetersiz geleceği bir yer. 2010'da açılan Resorts World Sentosa ve Güneydoğu Asya'nın tek Universal Studios tema parkı ile eğlence seçeneklerini sürekli genişletiyor.

sentosa-adasi.jpg


Bugis ve Kamong Glam

Bugis ve Kamong Glam, Singapur'da pazar ve çarşıların en rahat keşfedilebileceği yerlerden biridir. Arap ve müslüman toplumların izlerinin bulunduğu bu iki bölge, Ortadoğu lezzetleri ve özellikle alışveriş severlerin gözde duraklarından biridir.

bugis-ve-kamong-glam.jpg


Orchard Road

Orchard Yolu, 2 km'yi geçen uzunluğuyla ülkenin en ünlü caddelerinden biridir. En çok ziyaret edilen alışveriş yerlerinden olan yol, ayrıca kafe ve dinlenme alanlarıyla ilgi görüyor. Asya'da görebileceğiniz en modern cadde burası. Markalı pahalı dükkanlardan alışveriş yapmayı severim diyorsanız burası tam size göre.

orchard-road.jpg


Civic District

Civic District, şehrin önemli hükümet binaları, parkları, müzeleri ve anıtlarının bulunduğu bir yerdir. Burada, birbirinden güzel alışveriş yerleri, farklı dünya mutfaklarının lezzetlerini sunan restoranları ile zamanı olanların uğraması gereken bir yer.

civic-district.jpg


Singapore Art Museum

Singapur Sanat Müzesi, sanatseverler ya da bölgenin kültürüne dair biraz daha detaylı fikir edinmek isteyenler için güzel bir seçenek olabilir. Singapur'daki önemli müzelerdem birisidir.

singapore-art-museum.jpg


Singapur'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Singapur, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Singapur'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Singapur'un en iyi otelleri;


Grand Park Orchard 

Singapur'daki Orchard Road üzerinde simgesel bir binada yer alan Grand Park Orchard, ücretsiz Wi-Fi ve kablolu internet erişimine sahip odalar, fitness merkezi ve açık havuz sunmaktadır. Sınırsız 3G veri bağlantılı ücretsiz akıllı telefonla yerel aramalar ve seçilmiş ülkelerle uluslararası görüşmeler yapabilirsiniz. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan bu hotel 5 yıldızlıdır.

grand-park-orchard .jpg

Adres: 270 Orchard Rd, Singapur 238857

Telefon: +65 6603 8888

Fiyat: Geceliği 278 € ile 560 € arasındadır.


Swissotel Merchant Court Singapore

Clarke Quay eğlence merkezinin kalbinde yer alan Swissotel Merchant Court Singapore, Singapur Nehri manzarasına sahip konaklama birimleriyle hizmet veriyor. Peyzajlı açık yüzme havuzu vardır. Tesis bünyesindeki restoranda yemeğinizin tadını çıkarabilir veya barda içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Her odada WiFi erişimi ücretsizdir. Ziyaretçi puanlamasından 9.4 puan alan bu otel 5 yıldızlıdır.

swissotel-merchant-court-singapore-002.jpg

Adres: 20 Merchant Rd, Singapur 058281

Telefon: +65 6337 2288

Fiyat: Geceliği 145 € ile 670 € arasındadır.


Marina Mandarin Singapore

Singapur siluetinin çarpıcı manzaralarını sunan şık odalara, çeşitli yemek seçeneklerine ve bir maden suyu havuzuna sahip olan Marina Mandarin, ünlü Singapur konukseverliliğinin en iyi örneğini sergilemektedir. Marina Mandarin Singapore, City Hall MRT İstasyonu'ndan yürüyerek 10 dakika uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan alan bu hotel 5 yıldızlıdır.

marina-mandarin-singapore.jpg

Adres: 6 Raffles Blvd, Singapore 039594

Telefon: +65 6845 1000

Fiyat: Geceliği 177 € ile 400 € arasındadır.


The11room

Bugis Caddesi'ne 2,7 km ve Mustafa Merkezine 2,7 km mesafede yer alan 11 oda, Singapur'da odalar sunmaktadır. Tesis, Singapur Spor Merkezi'ne yaklaşık 2.9 km ve Raffles City'ye 3,3 km uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.0 puan alan bu hotel 2 yıldızlıdır.

the11room.jpg

Adres: 6A Jln Ayer, Singapur 389143

Telefon: +65 8333 1100

Fiyat: Geceliği 24 € ile 40 € arasındadır.


Hotel Boss

Singapur'da yer alan Hotel Boss, Victoria Caddesi'nde hizmet vermektedir. Açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Tesisteki 5 yemek mekanında yemeklerin tadını çıkabilirsiniz. Tüm alanlarda WiFi erişimi ücretsizdir. Tesis, Lavender MRT İstasyonu'na 350 metre, Malay Kültür Mirası Merkezi'ne ve Sultan Camii'ne ise 450 metre uzaklıktadır. Hotel Boss, 24 saat açık Mustafa Centre'a 900 metre mesafededir. Bugis Kavşağı'nın ve Bugis MRT İstasyonu'nun uzaklığı 1 km'dir. Singapur Changi Havaalanı 19 km mesafededir.

hotel-boss.jpg

Adres: 500 Jln Sultan, #01-01, Singapur 199020

Telefon: +65 6809 0000

Fiyat: Geceliği 90 € ile 120 € arasındadır.


Singapur'da Nerede Ne Yenir?

Bir bölgenin kültürü hakkında en güzel ipuçlarını o bölgenin mutfağından alabilirsiniz. Singapur mutfağı da kültürel pek çok özellik barındıran bölgeye özgü lezzetli yemeklere sahiptir. Singapur mutfağı da kültürel pek çok özellik barındıran bölgeye özgü lezzetli yemeklere sahiptir. Singapur gezinizin belki de en güzel ve en lezzetli yanı yemekleri olacaktır. Özellikle Asya mutfağının izlerini barındıran Singapur mutfağında Çin mutfağından izler taşıyan tatlar vardır. Yemek yiyebileceğiniz mekan alternatifleriyle de ziyaretçilerinin kalbini kazanan Singapur'da pahalı ve lüks restoranlar bulabileceğiniz gibi bütçenizi çok zorlamayan temiz ve lezzetli daha küçük işletmeler de bulabilirsiniz.


Fratini La Trattoria

İtalya mutfağını kendine konu edinen Fratini La Trattoria, vejetaryen dostudur. Sizlere öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti sunmaktadır. Restoran'da alkol bulunmamaktadır. Pazartesi günleri kapalı olup, diğer günler 12:00 ile 14:30 arasında ve 18:00 ile 22:30 arasında hizmet vermektedir.

fratini-la-trattoria.jpg

Adres: 10 Greenwood Ave, Singapur 289201

Telefon: +65 6468 2868


Alma By Juan Amador

Avrupa ve Füzyon mutfağını konu edinen Alma By Juan Amador lezzetleriyle insanları adeta büyüledi. Vejetaryen dostudur. Sizlere öğle yemeği, akşam yemeği ve her çeşit alkol hizmeti vermektedir. Pazar günleri kapalı olan bu restoran pazartesi günleri hariç 12:00 - 14:00 ile 18:00 - 21:30 arasında, pazartesi günü ise 18:00 ile 21:30 arasında hizmet vermektedir. 

alma-by-juan-amador.jpg

Adres: 22 Scotts Rd, Singapore 228221

Telefon: +65 6735 9937


Colony

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve içecek hizmeti veren bu restoran vejetaryen dostudur. Aradığınız her türlü alkolü bulabileceğiniz bu restoran, lezzetleriyle adeta insanları büyüledi. 

colony.jpg

Adres: 7 Raffles Ave, The Ritz-Carlton, Millenia Singapore, Singapur 039799

Telefon: +65 6434 5288


Singapur'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Singapur şehir içi ulaşımı oldukça kolay ve ucuz fiyatlıdır. Şehri gezerken toplu taşıma kullanmak istemezseniz araba kiralayabileceğiniz yerler de mevcut. Şehirde oldukça kapsamlı metro hattı bulunmaktadır. Metro kullanmak isterseniz bilet ücreti olarak 2 dolar ödemeniz yeterlidir. Eğer şehri gezerken yeraltından değil de etrafı izleyerek ulaşım sağlamak isterseniz otobüsler sizin için doğru bir seçim olacaktır. 

singapurda-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Singapur'a Nasıl Gidilir?

Güneydoğu Asya'nın en büyük havacılık merkezlerinden biri olan Singapur'a ulaşmak için en ideal yol elbette havayoludur. Dünyanın en iyi havalimanları ödülünü dört kez kazanmış uluslararası Singapur Changi Havalimanı bir havalimanından çok daha fazlasını bünyesinde barındırıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Singapur Changi Havalimanına ulaşım yaklaşık 12 saat 30 dakika sürmektedir.

singapura-nasil-gidilir-001.jpg


Singapur'a Ne Zaman Gidilir?

Tropikal iklime sahip Singapur oldukça yağış alan bir şehirdir. Sıcaklık ve nem miktarı da yüksektir. Kuzeydoğu ve güneybatı musonlarının etkisinde kalan bölge en çok yağışı Kasım ayından Mart ayına kadar ve Mayıs ayından Eylül ayına kadar olan sürede alır. Bu yüzden Singapur'u Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım ayları arasında ziyaret etmeniz gezinizin daha az yağışsız geçmesini sağlayacaktır. 

ne-zaman-gidilir.jpg


Singapur Festivalleri ve Zamanları

Singapur denilince akla gelen bir başka özellik ise festivallerdir. Asya kültürlerinin bir arada yaşadığı şehir bu kültürlere ait çeşitli festivallere ev sahipliği yapıyor. 

singapur-festivalleri-ve-zamanlari-001.jpg


Yeni Yıl Festivali

Şehirdeki en büyük ve en görkemli festivallerden bir tanesi tüm dünyada kutlanan yeni yıldır. 31 Aralık gecesi sokaklara dökülen Singapur halkı yeni yılın gelişini büyük bir coşkuyla kutlar. Bütün sokakların ışıl ışıl olduğu ve rengarenk süslerle donatıldığı bu akşamda Singapur halkıyla beraber doyasıya eğlenebilirsiniz.

yeni-yil-festivali-001.jpg


Çin Yeni Yılı

Yeni yıl kutlamasının haricinde Şubat ayında Çin yeni yılı kutlanır. Her yıl Şubat ayının ilk günü Çin takvimine yeni yıla karşılık verir. Singapur'da bulunan Çin topluluğu da bu yeni yılı coşkuyla kutlar. 

singapur-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Yemek Festivali

Mart ayında ise Singapur'da yemek festivali gerçekleşir. Şehirdeki bütün yemekleri bu festivale özel fiyat indirimleri yapar ve seyyar satıcılar festival için özel yemekler pişirir. Bütün festival boyunca Singapur adeta büyük bir açık büfeye dönüşür.

yemek-festivali.jpg


Singapur Dragon Bot Festivali

Singapur'da kaçırmamanız gereken bir diğer festival ise Singapur Dragon Bot Festivalidir. Her yıl 12-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen bu festivale dünyanın dört bir yanından bot yarışçıları katılarak hünerlerini sergiler. Bedok Reservouir'de düzenlenen festival her yıl renkli görüntülere sahne olmaktadır.

singapur-dragon-bot-festivali.jpg


Deepavali Işık Festivali

Singapur'da görülmeye değer bir diğer festival ise Deepavali Işık Festivali. Her yıl 23 Ekimde kutlanan bu Hindu festivalinde, şehirdeki hemen hemen her yerde mumlar, kandiller, çeşitli tütsüler yakılır.

deepavali-isik-festivali-002.jpg


Singapur'da Gece Hayatı

Singapur'un gezilip görülmesi gereken kültürel ve doğal yerleri gibi geceleri de siz ziyaretçilere oldukça fazla seçenek sunuyor. Hareketli bir eğlence hayatına sahip olan Singapur'da geceler gerçekten cıvıl cıvıl geçiyor.

singapurda-gece-hayati-001.jpg


Origin Bar

Bu eşsiz barı tanıtan resepsiyon müdürü ve çalışanları sıcakkanlığıyla insanları etkilemeyi başardı. Her çeşit içki bulundurmaktadır. Singapur'un göbeğinde yer alan Origin Bar 17:30 ile 02:00 arasındadır.

origin-bar.jpg

Adres: Lobby Level, Tower Wing, 22 Orange Grove Rd, Singapur 258350

Telefon: +65 6213 4595


Tipple and Dram

Viski dünyası diye anılan bu bar, muhteşem dekolarıyla ve mükemmel hizmetleriyle dikkatleri üstüne çekti. Harika kokteylleri barın ayrı bir harikasıdır. Pazar günleri kapalıdır. Cumartesi günü 18:00 ile 01:00 arasında ve diğer günler ise 16:00 ile 01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

tipple-and-dram.jpg

Adres: 24 Ann Siang Rd, Singapur 069704

Telefon: +65 6423 0353


Woobar

Singapur'un göbeğinde yer alan Woobar, etkileyici dekolarıyla insanları adeta etkiledi. Haftanın her günü 11:00 ile 01:00 saatleri arasında hizmet veren bu bar harika kokteyl servis etmektedir.

woobar.jpg

Adres: 21 Ocean Way Sentosa, Singapur 098374

Telefon: +65 6808 7258

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum