Singapur Kedisi Bakımı ve Özellikleri  

Singapur kedisi ile ev arkadaşlığı yapmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre! Singapur kedisi hakkında merak edilen tüm bilgilerin yer aldığı içeriğimiz de bakımı ve özellikleri hakkında her şey..
Singapur Kedisi Bakımı ve Özellikleri  

Singapur Kedisi Bakımı ve Özellikleri  

Singapur kedisi, en küçük kedi ırkları arasında yer almaktadır. Tür aslında Singapur’da sokak kedisi olarak yaşamaktadır. Oldukça ciddi bakışlara sahip olan bu tür bir hayli sevecen ve sıcak kanlı olması ile tanınmaktadır. Tamamen Singapur’a özgü olan bu sevimli dostumuz dünyanın bir çok farklı noktasında ideal ev kedisi olma özelliğine sahiptir. Ayrıca bir o kadar popüler bir ırktır.

İlk olarak 1970’li yıllarda Tommy ve Hal Meadows tarafından Singapur’da keşfedilen bu tür bazı yetiştiriciler tarafından ülkeye sonradan geldiği savunulmaktadır. Habeş ve Birman kedilerinin çiftleşmesinden dünyaya geldiği söylense de net bir bilgi bulunmamaktadır. 2005 yılında şampiyonluk ödülüne layı görülen Singapur kedisi sevimli, yaramaz ve küçük boyu ile nam salmıştır.           

Singapur kedisi       


Singapur Kedisi Kişiliği

Tamamen insan odaklı olması ile bilinen Singapur kedisi her daim kendisi ile ilgilenilmesinden ve çevresine oyunlar yapmaktan vazgeçmemektedir. Oldukça yüksek enerjiye sahip bu tür koşuşturmaktan, zıplamaktan ve saklanmaktan hoşlanmaktadır. Ayrıca meraklı kişiliği ile yeni şeyler keşfetmekten, dolapları kurcalamaktan zevk almaktadır. Fakat yalnız kalamayan bu sevimli dostumuz yoğun iş hayatına sahip aileler için uygun bir tür değildir.

Sosyal kişiliği gereğince diğer evcil hayvanlar ile bir arada olmaktan hoşlanan Singapur kedisi interaktif oyunlar oynamaktan ve yükseklere çıkmaktan mutluluk duymaktadır. Ayrıca sahibinin omuzuna atlamak konusundan da usta olduğun söylenmektedir. Eğer ki çocuklu bir aile iseniz her daim nazik ve kibar hareketlerini göstereceğinden endişeniz olmasın.

Singapur kedisi


Singapur Kedisi Görünümü

Gezegenin en küçük kedilerinden bir tanesi olarak bilinen Singapur,  büyük gözleri ve sivri kulakları ile oldukça sevimli bir duruşa sahiptir. Olgunlaşma süreci yavaş ilerlemesinden dolayı iki yaşına kadar tam boyutuna ulaşamamaktadır. Ancak yetişkinliğe ulaşması durumunda dahi oldukça küçüktür.

Kısa, ince ve ipeksi bir görünüme sahip tüy yapısı ile Singapur kedisi gövde rengi fildişi beyazı ve kahve tonlarını içermektedir. Genellikle ağız, mide, göğüs ve bacak kısımları hafif bir fildişi tonuna sahipken ön bacakları, sırt ve kuyruk ucu koyu tonlarda görülmektedir.

Singapur kedisi


Singapur Kedisi Bakımı

Singapur kedisi sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürebilmesi için her daim bakım uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Özellikle beslenme ve diyet uygulamaları yaşam süresini en üst düzeye taşımaktadır. Diğer kedi ırklarında olduğu gibi Singapur kedisinin de yoğun tüy yapısına sahip olmasından dolayı düzenli taranması gerekmektedir. Haftada birkaç kez uygulayacağınız tarama işlemlerinde kedi tarağı kullanabilirsiniz.

Singapur kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmeniz gerekmektedir. Bu uygulama için kedi kuaförüne başvurabileceğiniz gibi ona alacağınız kedi tırmığı ile kolayca halledebilirsiniz. Beraberinde kulaklarının nemli bir bez ile silinmesi her daim temiz kalması için yeterli olacaktır.Çevresinden herhangi bir mikrop yada bakteriye maruz kalmaması için Singapur e kedisinin oyuncaklarının, mama, su ve kum kabının düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Ayrıca yoğun tüy yapısı ile bilinen bu kedi, ev içerisinde düzenli temizlik yapmanızı da gerektirmektedir. Özellikle alerjik reaksiyonlara karşı bu bakım uygulaması oldukça önemlidir.

Singapur kedisi


Singapur Kedisi Sağlık Durumu

Singapur kedisi diğer kedi türlerinde olduğu gibi düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda uzunca yıllar hayatta kalabilmektedir. Ortalama yaşam süresi 9 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermekte olan Singapur kedisi, sağlıklı bir ırk olarak bilinse de bazı kalıtsal hastalıkları taşıdığı söylenmektedir. Türün en sık rastladığı kalıtsal sorunlar;

  • Progresif retinal atrofi
  • Piruvat kinaz eksikliği
  • Birman hipokalemi

Singapur kedisinin sağlık durumunun korunması için her daim bakım uygulamalarını yapmanız önerilmektedir. Ayrıca damak lezzetine uygun birbirinden farklı mama tercihi ile her daim kaliteli tüketime önem veriniz. Bağışıklık sisteminin korunması, bakteri ve parazitlere karşı dirençli kalması için rutin aşı uygulamalarını unutmayınız.

Singapur kedisi


Singapur Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Sevecen, güler yüzlü ve insancıl kişiliği ile ön plana çıkan Singapur kedisi, çocuklu aileler için oldukça ideal bir seçim olacaktır. Yüksek enerjisi ve zeki yapısı ile her daim oyun oynamaktan zevk alan bu sevimli dostumuz, çocuklarınızın ona eşlik etmesi ile iki katına çıkmaktadır. Her daim yanlarından ayrılmayan ve peşlerinden giden Singapur kedisi çocuklar ile oldukça güçlü bağlar kurabilmektedir.

Yalnız kalmaktan asla hoşlanmayan Singapur kedisi, evi diğer evcil hayvanlar ile paylaşabilmektedir. Bir hayli hoşgörülü olan kişiliği özellikle kedi ve köpekler ile sıkı bir arkadaşlık sağlamasına yardımcı olmaktadır. Ancak agresif hareketler sergileyen evciller ile her daim dikkatli ve temkinli davranacağı söylenmektedir.

Singapur kedisi


Singapur Kedisi Özellikleri

  • Doğal mutasyon sonucu meydana gelmiş yeni bir ırktır.
  • Singapur’a özgü olan bu tür sokak kedisi olarak bilinmektedir.
  • Sağlıklı bir Singapur kedisi ortalama 2 ile 4 kilo ağırlığına sahiptir.
  • Dünyanın en küçük kedi ırklarından bir tanesidir.
  • Ortalama yaşam beklentisi 15 yıla kadar çıkabilmektedir.
  • Nazik, sevecen ve insancıl kişiliği ile ev ortamına oldukça uygundur.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.