Sinemanın Sevilesi Kötü Adamları

Bu içerikteki kötü adam damgasını yemiş birkaç garibandan kısaca bahsedeceğiz. Kötü dediğimiz o karakterlerin ne dertleri vardı aslında hiç düşündük mü?
Sinemanın Sevilesi Kötü Adamları

Sinemanın En Çok Sevilen Kötü Karakterleri

Bu içerikte, sinema tarihinden kötü adam damgasını yemiş garibanlardan kısaca bahsedeceğiz. Kötü dediğimiz o karakterlerin ne dertleri vardı aslında hiç anlamadık. Hepsini yerden yere vurduk. Hep iyileri anladık. Hiç düşündünüz mü, iyi neye göre iyidir, kötü neye göre kötüdür? Belki de kötü olan bizizdir.

İşte empati kurmamız gereken o kötü karakterler;

1. İYİ KÖTÜ ÇİRKİN (KÖTÜ)

Sinemanın En Çok Sevilen Kötü Karakterleri

Dünya sinema tarihinde kötü adam çok bulunur ama direkt filmin isminde “KÖTÜ” diye belirtilen tek adam vardır o da: Lee Van Cleef. Efsane film “İyi Kötü Çirkin”in kötüsü yani şimdi ne yapsın? Adama kötü dersen kötü olur tabi. Belki adama cici desek cici olacaktı, fırsat mı verdik?


2. AJAN SMITH!

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Hugo Weaving, Matrix serisinde Agent Smith rolünde 3 film art arda bir bilgisayar virüsü olarak insanlığı inim inim inletince nefret ettik bu abimizden. Aslında adam bilgisayar virüsü işi bu, mazlum bir kod sonuçta. Ne tanımlandıysa onu yaptı garibim.


3. DARTH VADER

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Star Wars serisinin mutlak kötüsü Dart Vader abimiz, aslında iyi biri, hepimiz biliyoruz. Bu abimizin üstüne çok geldiler. Ne yapsın çok gençti yetenekliydi, çocuğun önünü açacaklarına iyice bunalttılar. En azından insaflıydı da ölür ayak iyi tarafı seçti oğlunu kurtardı.


4. JOFFREY

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Sarı çiyan olarak bildiğimiz Joffrey belki de kötü deyince aklımıza gelen ilk isimlerden biri. Game of Thrones dizisinde, etrafındakiler kadar kötüydü bu arkadaşımız. Tamam biraz fazla sinir bozucuydu ama neler yaşadı hepimiz biliyoruz.


5. JOKER

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Rahmetli Heath Ledger, Batman'in son serisinde efsane bir Joker rolüyle karşımıza çıktı. Joker abimiz aslında şakacıydı, sonradan kötü oldu. Adamın anlaşılması zor bir mizahı olabilir, evet bazen de sinir bozucuydu. Reyiz kötü falan değildi aslında, azıcık manyaktı.


6. IVAN DRAGO

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Ivan Drago’yu da yanlış değerlendirdik. Dolph Lundgren yakışıklı subay gibi biri. En kızıl komünist sosyalistler bile bu mazluma karşı Amerikan boksörü Rocky’i tutar oldular. Yahu bu adam bize ne yaptı? Evet biraz kontrolsüz dalıp Apollo dayıyı hakkın rahmetine kavuşturmuş olabilir ama bir şeyi unutuyoruz; boks bu sonuçta.


7. ORKLAR

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Orklar orta dünyanın çirkin, toplum dışına itilmiş, hor görülmüş, gariban halkıdır. Çirkin olmak suç mu yani? Bu ırkı toplum dışına bu kadar çok itersen adam ne yapsın sapıtır dellenir tabii.


8. HANNIBAL LECTER

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Ünlü cani doktorumuz Hannibal Lecter’ı oynayan Antony Hopkins sinema tarihinin en kötü karakterlerinden bir olarak anıldı durdu. Biz de tırnak etimizi yiyoruz, Hannibal abi iki lokma daha fazla ısırıyordu sadece?


9. NURİ ALÇO

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Nuri amcamızı da hep yanlış tanıdık. Neymiş efendim kadınların içkisine ilaç koyuyormuş. Daha ne işte Nurofen, Umca, C Vitamini ne varsa hasta kadınların içkilerine katmış tedavi etmiş. Nuri amcamız ecza dolabı gibi gezip, şifa dağıtıyor. Eli öpülecek adam, Hipokrat’ı mezarında ters döndürecek adam halbuki.


10. TECAVÜZCÜ COŞKUN

sinemanın sevilen kötü karakterleri

Coşkun abi, Türk sinema tarihinin en nefret edilen karakterlerinden biri oldu ama fazla abarttık. Bir de şöyle düşünün, koca filmde herkese sevgili var Coşkun’a yok. Esas oğlan esas kızı, figüranlar figüranlarla takılsın; Coşkun abi hep yalnız. Bir tane film yok ki bu abimizin de bir seveni olsun, bir nazlı yari olsun. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.