Sinan Kurt Kimdir

Sinan Kurt, 23 Temmuz 1996’da Almanya’nın Mönchengladbach kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Sinan Kurt Kimdir

Sinan Kurt Biyografisi

Sinan Kurt, futbol kariyerine ilk olarak 2007 yılında doğduğu kentin büyük takımı olan Borussia Mönchengladbach’ın alt yapısında başladı. İlk zamanlarda minik takımlarda yer alıp temelini burada oluşturdu ve sonrasında genç takımlara kadar yükseldi.

sinan kurt borussia mönchenladbach

Borussia Mönchengladbach’ın alt yapısında genç takımlar bazında ismini ilk olarak U-17 kadrosunda duyurdu. 2 sezon boyunca burada oynayan genç futbolcu, 2013 yılında U-19 kadrosuna terfi ettirildi. Bu süre içerisinde birçok Avrupa kulübü, Sinan Kurt’u alt yapısına kazandırmak için çaba sarf etti ancak genç futbolcu, bu tekliflere olumsuz yanıt vererek 2014 yılında Borussia Mönchengladbach’ın B takımına yükseltildi.

Bu gelişmeden sonra Bundesliga’nın güçlü ve köklü ekibi Bayern Münih Sinan ile ilgilenerek, futbolcunun aklını çelerken. 2014-2015 sezonu öncesinde 1,1 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Sinan Kurt, Beyern Münih’e transfer oldu. İlk sezonunda Bayern Münih U-19 forması altında mücadele etmeye başladı. Burada 4 maça çıkan Türk futbolcu, aynı sezon içerisinde Bayern Münih B takımına yükseltildi.

sinan kurt bayern münih

2014-2015 sezonunda en büyük sevinci ise Bayern Münih’in As takımında forma giyerek yaşadı. As takımda sadece bir kez forma şansı elde etti ve takımı ile sezon sonunda Almanya Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Özel yaşamında yaşadığı bir olaydan dolayı takımdan disiplin kuruluna sevk edildi ve 2015-2016 sezonunda kadro dışı bırakıldı.

Sinan Kurt’un Milli Takım Kariyeri

Sinan Kurt, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Almanya U-15 takımında giydi ve burada 2 maça çıktı. Bir sene sonra Almanya U-16 takımına davet edildi. U-16 forması altında 5 maça çıkıp 1 gol attı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla 9 kez U-17’de, 9 kez U-18’de ve 4 kez de Almanya U-19’da forma şansı elde etti. Genç takımlarda kariyeri boyunca 29 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandırdı.

Türk asıllı Alman Futbolcu, Hertha Berlin takımında forma giymektedir.

Sinan Kurt’un Başarıları

  • Bayern Münih
  • Almanya Bundesliga: 2014-15

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.