Simone Zaza Kimdir

Simone Zaza, 25 Haziran 1991’de İtalya’nın Policoro kentinde dünyaya gelen, kariyerinde yer aldığı kulüplerde ve İtalya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Simone Zaza Kimdir

Simone Zaza Biyografisi

Simone Zaza’nın Kulüp Kariyeri

Simone Zaza, futbol kariyerine ilk olarak 6 yaşında Stella Azzurra Bernalda takımında başladı. 5 sene boyunca burada top koşturduktan sonra 2002 yılında Valdera’nın alt yapısına geçiş yaptı ve ardından gelen yıllarda 2006 yılında Atalanta, 2010 yılında da Sampdoria’da forma giydi. Bu süre içeririsin gelişmesi amacıyla kiralık olarak takımlara gönderildi. ProfesyonekLkariyerine de Sampdoria’da başlayan Zaza, Sampdoria’da çok fazla forma şansı bulamadan 2011 yılında Juve Stabia’ya kiralık olarak gönderildi. Sadece 4 maç oynadı takımdan 2012 yılında ayrılıp Viareggio’ya kiralandı. Burada ise beklediği forma şansını yakalayıp 18 maça çıktı ve 11 kez fileleri havalandırdı. Aynı sezonun ikinci yarısında bu sefer Ascoli’ye kiralık olarak gönderildi.35 maçta forma giydiği takımda 18 gol atarak birçok kulubün transfer listesine girdi.

simone zaza sampdoria 

Sampdoria’ya geri dönen Zaza,  hiç vakit kaybetmeden 3,5 Milyon Euro’ya Juventus’a transfer oldu. Aynı transfer sezonunda eşine az rastlanacak bir olayla 10 Milyon Euro’ya Sassuolo'ya transfer oldu. 2 sezon burada oynadıktan sonra 2015-2016 sezonunda Juventus’a tekrardan futbolcu ile ilgilenmeye başladı ve 18 Milyon Euro’ya transfer etti.

Simone Zaza’nın Milli Takım Kariyeri

Simone Zaza, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2007 yılında İtalya U-16 takımında giydi. 3 maç burada oynadıktan sonra aynı yıl içerisinde U-17 takımına davet edildi. 2009 yılında ise U-19 kadrosunda yer aldı. Kariyerinde İtalya A Milli Takımı’nda sadece 5 maçta forma giyen Zaza 1 kez fileleri havalandırdı.,

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.