Simon Kjaer Kimdir

Simon Kjaer, 26 Mart 1989’da Danimarka’nın Horsens kentinden doğan, Danimarka Milli Takımı’nda ve oynadı kulüp takımlarında defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Simon Kjaer Kimdir

Simon Kjaer’in Kulüp Kariyeri

Simon Kjaer, ilk yıllarında doğduğu ülkenin takımlarından biri olan Midtjylland takımında forma giyerek futbol hayatına başladı. Uzun yıllar yer aldığı takımın alt yapısında top koşturduktan sonra gösterdiği performansı ile dikkat çekti ve A takıma yükseltildi.

2007 yılında A takımda forma giymeye başladı. İlk sezonunda yaşındna dolayı kadroda çok yer bulamasa da ikinci sezonunda performansını katladı ve takımda yer almaya başladı. Bu sayede 2 sezon boyunca takımında 19 kez forma giydi.

Defansif pozisyonda güçlü ve hızlı olması özelliğinden dolayı birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti ve İtalyan kulüplerinden Palermo kendisi ile ilgilenmesi sonucunda 2088 yılında sözleşme imzaladı . Palermo ile ilk maçına 2008 de Fiorentina karşısında çıktı. 2 sezon forma giydiği takımında değişilmez oyuncular arasında yer aldı ve toplamda 62 maçta forma giyip 5 kez de fileleri havalandırdı.

Her geçen zaman kendini geliştiren Simon Kjaer,  2 yılın ardınan bu sefer Almanya’ya yönünü çevirdi ve 2010 yılında Alman kulüp Wolfsburg’a transfer oldu 3 sezon kaldığı takımda toplamda 57 maça çıktı ve 3 gol attı.

Bu süreç içerisinde ikinci sezonda Roma’ya bir yıllığına kiralandı ve orada da 22 maçta oynadı. 2013 yılına gelindiğinde bu sefer de Fransız kulüp Lille kendisi ile ilgilenmeye başladı 2013-2014 sezonun başlamadan önce oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 2015 yılına kadar da burada forma giydi.

2015-2016 sezonun başında ise Türkiye'ye yöneldi ve Fenerbahçe'ye transfer oldu. Transfer 7 Milyon Euro karşılığında tamamlandı.

Simon Kjaer’in Milli Takım Kariyeri

Danimarka 19 Yaş Altı milli formayı ilk kez Eylül 2006'da giyen Kjaer, takımı ile 10 kez forma giyme şansını yakaladı. 2008 yılında U-20 ve U-21 formalarını giydikten sonra 2009 yılında ilk kez A takıma davet edildi.

2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alan Simon Kjaer, A takımda toplamda 48 maça çıktı ve bu maçlarda 2 kez gol atmayı başardı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.