Şile'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şile, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan ilçesidir. Şile sahil ilçesidir. Doğa güzellikleri ve tarih eserleri ile dikkat çekmektedir. Doğa aşığı kişilerin görmesi gereken bir ilçe olan Şile, huzur vermektedir.
Şile'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Şile Feneri

Şile Feneri, 1859 yılında Osmanlı döneminde yaptırılmıştır. Yüksek bir kayalıkta yer alan fener, yapıldığı ilk zaman 3 fitilli gazla çalıştırılmıştır. Daha sonra ise 1968 yılında elektrik ile çalıştırılmıştır. Döneminde İstanbul Boğazı ve Karadeniz’e hizmet vermiş bir fenerdir. Günümüzde ise fener, müzeye çevrilmiştir. Şile Feneri, mimari ve konumu itibarı ile önemli bir yere sahiptir. Fenerin mükemmel bir manzarası vardır.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Ağlayan Kaya

Ağlayan Kaya, Şile Feneri’ne yakın bir mesafede yer almaktadır. Taşlar arasından çıkan suyun gözyaşına benzemesi sebebi ile Ağlayan Kaya, denilmiştir. Ağlayan Kaya, plaj bölgesinde bulunmaktadır. Dilerseniz burada denize girebilir, güneşlenebilirsiniz. Bu plaj mavi bayraklı bir plajdır.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Şile Kalesi

Şile’ de bulunan kale, Ocaklı Ada üzerinde yer almaktadır. Şile Kalesi Şile’nin sembolü haline gelmiştir. Bizanslılar tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra ise Osmanlılar tarafından kullanılmıştır. Kalenin yapılma amacı ise denizden gelecek saldırıları gözetlemektir. Şile’nin önemli bir yapısı olan Şile Kalesi, tarihin izlerini taşımaktadır fakat son dönemlerde yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda kale eski görüntüsünü tamamen yitirmiş, farklı bir yapı haline gelmiştir.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

 

Saklıgöl

Şile’de bulunan Saklıgöl, ormanın içinde mükemmel bir bölgedir. Bu küçük ve şirin doğa güzelliği yer, Karamandere Köyü’nde yer almaktadır. Yemyeşil ağaçların olduğu, sessiz ve sakin ortama sahip bir mekandır. Büyük bir gölü olan, gölünde ördeklerin yüzdüğü huzuru bulabileceğiniz muhteşem bir görünüme sahiptir. Saklıgöl’de bulunan tesiste, dilediğiniz gibi yemek yiyip içeceklerinizi içebilirsiniz. Hatta mangalı seviyorsanız, tesisten malzemeleri temin edip mangal yakabilirsiniz. Tesiste her imkan bulunmaktadır. Rahatlıkla gidebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Akçakese Köyü

Akçakese Köyü, muhteşem bir kumsala ve deniz sahip bir köydür. Günübirlik gezilerde ya da konaklama için ideal bir köy. Dilerseniz piknik yapabilir, doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Rahatlıkla denize girebilir, güneşlenebilirsiniz.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Hacıllı Köyü

Hacılı Köyü, Şile’ye bağlı Ağva bölgesindedir. Bu köy doğa güzelliği olan sakin bir köydür. Hafta sonu tatilleri için dilerseniz, burada bulunan otel, pansiyon gibi mekanlarda konaklayabilirsiniz ya da günü birlik gidip keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Ulupelit Köyü

Ulupelit Köyü, şehrin kalabalığından sıkılmış, rahatlamak isteyen kişiler için oldukça ideal bir bölgedir. Tertemiz havası, yemyeşil alanları ile kendine çeken bir kokusu vardır. Yeşilliklerin arasında sessiz ve sakin bir köydür. Konaklamak isterseniz, Ulupelit Köyü’nde bulunan otelleri tercih edebilirsiniz.

 

silede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.