Sıla Kimdir

Tam adı Sıla Gençoğlu olan Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Sıla, 17 Haziran 1980’de Denizli’de dünyaya geldi.
Sıla Kimdir

Sıla Biyografisi

Müzikle lise yıllarında ilgilenmeye başlayan Sıla, uzun süre İzmir’de anneannesi ile yaşadı. Gençlik yıllarında Afyon Caz Festivali’ne katıldı ve sonrasında caz eğitimleri almaya başladı. Lise eğitimi sonra erdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı’nı kazandı fakat daha sonra Bilgi Üniversitesi’ne geçti ve caz eğitimi aldı. 

 

sila3.jpg

 

Hayatının kırılma noktası, şarkıcı Kenan Doğulu’nun vokalistliğini yapmaya başlamasıyla gerçekleşti. Uzun süre Kenan Doğulu ile çalışırken aynı zamanda birkaç mekanda da sahneye çıktı. Böylelikle kendi dinleyicilerini oluşturdu. Bir süre sonra kendi yaptığı beste ve sözleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu albümlerinde yer aldı. 2007’ye geldiğimizde ise Sıla ilk solo albümü Sıla’yı çıkardı. Sıla aynı zamanda Sezen Aksu ile birlikte Sıla isimli dizinin müziklerini hazırladı. Dizi, birbirlerinden çok farklı kültürlerde yetişen iki gencin, töreler gereği evlenmesini ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerini ise Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt yer aldı. 

Sıla Gençoğlu, Yaban Gülü isimli dizinin de müziklerini yapar. Dizi, tüm ailesine rest çeken Ayten isimli bir kadının ve ailesinin yaşadığı felaketleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise İpek Tenolcay, Cihan Okan, Hatice Şendil ve Cihan Yenici yer aldı. 2010’a geldiğimizde ise Sıla üçüncü albümünü de Konuşamadığımız Şeyler Var ismiyle çıkardı. Albümleri ve şarkıları ile pek çok ödülün sahibi de olan Sıla, 2012’de Joker ve Vaveyla isimli iki albüm daha çıkardı. 

Albümleri :

  • 2007 - Sıla
  • 2009 - İmza
  • 2010 - Konuşmadığımız Şeyler Var
  • 2012 - Joker
  • 2012 - Vaveyla
  • 2014 - Yeni Ay
  • 2016 - Mürekkep

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.