Sıkıntı Duası Nedir & Sıkıntı Anında Okunabilecek Dualar

İnsana aniden çöken buhran ve daralma hissi çokça yaşanan bir durumdur. Böyle durumlarda dua ederek rahatlamak ve ferahlamak mümkündür. Biz de bu içeriğimizde sizler için sıkıntı dualarını derledik.
Sıkıntı Duası Nedir & Sıkıntı Anında Okunabilecek Dualar

Sıkıntı Duası Nedir? Ne İşe Yarar?

Bazen durup dururken içimize düşen sebepsiz hüzün ve sıkıntının her zaman açıklaması yoktur. Aniden gelen ruhsal yorgunluk o an hiçbir şeyin yolunda gitmediğini, neler olduğunu anlayamadığınız hissini içinize yerleştirebilir. Hatta ve hatta ölecek gibi bile hissedebilirsiniz. İşte tam bu durumlarda sıkıntılarımızdan kurtulmak için önce Allah’a tevekkül edip sonra inanmanın gücü ve sıkıntı anında okuduğumuz ayet ve sıkıntı duaları ile bu durumdan kurtulmanız aslında mümkündür. Biz de siz değerli okurlarımız için sıkıntı ve daralma anında yapmanız gerekenleri ve sıkıntıdan kurtulmak için okunan en faydalı sıkıntı duaları ve ayetlerini paylaşacağız. 

sikinti-duasi-nedir.jpg


Sıkıntıdan Kurtulmak İçin Okunacak Dualar

Yaşamış olduğumuz  sıkıntı ve buhran dolu an yaşam şeklimizi alt üst eder ve sizi içinden çıkılması zor bir hale sokabilir. Bu sıkıntılı süreç sadece bizi değil içerisinde bulunduğumuz sosyal çevreyi de etkileyerek onların da gününü mahvedebilir. Bu içeriğimizde hangi sure ve duaları okumanız gerektiğini ve kaç kez tekrarlarsanız faydalı olabileceğini sizlere söylüyoruz.

sikintidan-kurtulmak-icin-okunacak-dualar.jpg


Ayet-El Kürsi

Bismillahi’r-Rahmani’r-Rahim Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm.

ayet-el-kursi-arapca.jpg


Ayet-El Kürsi Anlamı (Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur. O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.) O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.


Sıkıntı İçin Kaç Ayet-el Kürsi Okunmalıdır?
  • Ayetel kürsinin 7 defa okunması gerekmektedir.
  • Önce Abdest alıp yönümüzü kıbleye dönerek okursak sevabı artırabiliriz.
  • Ayetel Kürsiyi okuyup,önce sağ omuzumuza üflüyoruz.
  • Ayetel Kürsiyi okuyup,sonra sol omuzumuza üflüyoruz.
  • Ayetel kürsiyi okuyup,önümüze üflüyoruz.
  • Ayetel Kürsiyi okuyup,arkamıza üflüyoruz.
  • Ayetel Kürsiyi okuyup,yukarı doğru üflüyoruz.
  • Ayetel Kürsiyi okuyup,aşağı yere doğru üflüyoruz.
  • En son olarakta avuç içimizi açıp,Ayetel Kürsiyi okuyup,okuduğumuz duayı içimize yutup, yutkunup avuç içimizi yüzümüze sürürüyoruz.

ayet-el-kursi-anlami.png


İnşirah Suresi

Bismillahi’r-Rahmani’r-Rahim Elem neşrah leke sadrek Ve vada’na ‘anke vizreke Elleziy enkada zahreke  Ve refa’na leke zikreke Feinne me’al’usri yüsren İnne me’al’usri yüsren  Feiza ferağte fensab Ve ila rabbike ferğab.

insirah-suresi.jpg


İnşirah Suresi’nin Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Senin için bağrını açmadık mı? İndirmedik mi senden o yükünü? O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü? Senin şanını yüceltmedik mi? Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! O halde boş kaldığında yine kalk yorul! Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O’na doğrul!


Asr Suresi

Vel’asr. İnnel’insâne lefî husr. İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhaggı vetevâ savbissabr.

asr-suresi.jpg


Asr Suresinin Türkçe Meali

“Rahman ve rahim olan Allah’ ın Adıyla Asr´a yemin olsun ki, insan mutlaka bir ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır”


Fatiha Suresi

Bismillahi’r-Rahmani’r-Rahim Elhamdulillâhi rabbil’alemin Errahmânir’rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na’budu ve iyyâke neste’în ihdinessirâtal mustakîm Sirâtallezine en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

fatiha-suresi.jpg


Fatiha Suresinin Anlamı

“Rahman ve rahim olan Allah’ ın Adıyla, Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a içindir. O, rahman ve rahimdir, din günü’nün sahibidir. Ancak sana ibadet eder, ve ancak senden yardım dileriz. Bizi doğru yola ilet; kendine nimet verdiğin kimselerin yoluna ilet; gazap edilenlerin ve sapmışların yoluna değil.”


Daralma Anında Okunacak En Etkili Dua

Hz. Sa‘d (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki; “Balığın karnında iken, Zü’n-Nûn’un (Yûnus aleyhisselâmın) yaptığı duâ aşağıdadır.

daralma-aninda-okunacak-en-etkili-dua.png

Okunuşu: Lâilâhe illa ente sübhâneke innî küntü mine’z-zâlimîn.

Anlamı: Allâh’ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni her çeşit kusurdan tenzîh ederim. Ben nefsime zulüm edenlerdenim.” Bununla duâ edip de icâbet görmeyen yoktur.


Hz. İbn-i Abbas (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v.) üzüntü sırasında şu duâyı okurmuş; 

bakara,-214.png

Okunuşu: Lâilâhe illâllâhü’l-azîmü’l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü’l arşi’l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü’s-semâvâti verabbü’l-‘ardı verabbü’l-‘arşi’l-kerîm.

Anlamı: Halîm ve Azîm olan Allâh’tan başka ilâh yoktur. Büyük Arş’ın Rabbi olan Allâh’tan başka ilâh yoktur. Kıymetli Arş’ın Rabbi, Arz’ın Rabbi, Semâvâtın Rabbi olan Allâh’tan başka ilâh yoktur. (Buhârî: Daavât 27, Müslim: Zikir 83) Âyeti kerîmede Yûnus (a.s.)’ın duâsının kabul edilmesi, Rabbine yaptığı tesbihâtla îzâh edilmiştir. “Eğer çok tesbîh edenlerden olmasa idi, insanların tekrar dirilecekleri güne kadar balığın karnında kalacaktı.” (Saffat, 143-144) (Ey mü’minler!) Yoksa sizden önce gelip geçmiş kavimlerin başlarına gelenler size de gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Yoksulluk ve sıkıntı onlara öylesine dokundu ve öylesine sarsıldılar ki Peygamber ve O’nunla beraber îman edenler nihâyet “Allâh’ın yardımı ne zaman gelecek?” dediler. İşte o zaman (onlara), şüphesiz Allâh’ın yardımı yakın (denildi). (Bakara, 214)


Sıkıntılı Zamanlarda Okunması Gereken Kısa Dualar

- İmam-ı Cafer Hazretleri sıkıntıya düşünce, okuduğu ve sıkıntıdan kurtulduğu dua; ''Ya uddeti ınde şiddeti, ve ya gavsi ınde kürbeti! Ührüsni bi-aynikelleti la tenamü vekfini birüknike ellezi la yüramü''

- ''La havle ve la kuvvete illa billah'' bu dua 99 derde çare olur.

- Her gün sabah akşam alışkanlık haline getirilerek 7 defa '' Hasbiyallahü la ilahe illallahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim'' okuyarak dünya ve ahiret sıkıntılarından kurtulmak mümkün olur.

- Her hangi bir sıkıntı karşısında '' Bismillahirrahmanirrahim vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim'' diyen kişiyi Cenab-ı Allah sıkıntı ve musibetlerden korur.

- Sıkıntı yaşayan ve borçlu olan kimse '' Hasbünallah ve ni'mel-vekil'' desin.

- ''La ilahe illallah kable külli şey'in, La ilahe illallah ba'de külli şey'in, La ilahe illallah yabka Rabbüna ve yefni küllü şey'in'' diyen kişiyi Allah-u Teala sıkıntıdan kurtarır.

- Sıkıntı içinde olan kişi, La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illalahü Rabbüs- semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-Kerim'' desin.

 

NeOldu.com / Dini

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum