Şikago'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 2 milyon 800 bin nüfusuyla Şikago ABD'nin tarihi ve turistik merkezlerindendir. Kültürel açıdan da önemli bir kent haline gelen Şikago'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Şikago'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Navy Pier

Michigan Gölü'nün Şikago kıyısında bulunan tam 14 hektarlık sahayı içine alan bir iskeledir. Ünlü mimar ve şehir planlamacısı Daniel Burnham tarafından tasarlanmıştır. 1916 yılında oluşturulan asırlık iskele, 4,5 milyon dolara mal olmuştur. Navy Pier öncelikle göl taşımacılığı için bir kargo amacıyla oluşturulsa da daha sonra yolcu ve gezi vapurları için kullanılmaya başlanmıştır. Şikago'nun en çok turist çeken mekanı olan tarihi Navy Pier'i  Şikago gezi rehberinize eklemelisiniz.

navy-pier.jpg


Willis Kulesi

willis-kulesi.jpg

1970 ve 1973 yılları arasında inşa edilerek hizmete açılan Willis Kulesi tam 110 katlı bir gökdelendir. 16 binden fazla pencereye sahip olan bina 442 metre yüksekliğindedir. Ancak bu rakama anten boyu da eklendiğinde yükseklik 527 metreye ulaşmaktadır. Genel olarak yüksek binalarla kurulu bir şehir olan Şikago'nun en yüksek yapısı olarak ünlenen Willis Kulesi, şehrin makro milyarderleri Joseph Chetrit, John Huston ve Joseph Moinian'a aittir. 175 milyon dolar gibi astronomik bir rakama inşa edilen yapı kısa sürede kentin önemli sembollerinden biri olmayı başarmıştır. Ünlü mimar Bruce Graham tarafından tasarlanan Willis Kulesi, Amerika gezinizde Şikago'nun gezilecek yerleri listesinde bulunmalıdır.


Field Doğal Tarih Müzesi

field-dogal-tarih-muzesi.jpg

Şikago'da bulunan bir doğal tarih müzesi olmasının yanında dünyadaki en büyük müzelerden birisi olarak kabul edilmektedir. 1893 kurulan müze her yıl 2 milyon civarında ziyaretçi ağırlamaktadır. Kalıcı ve geçici koleksiyonların sergilendiği müzede çeşitli taşlar, meteorlar, fosiller, biyoçeşitlilik, jeolojik, arkeolojik, etnolojik eserlerin yanı sıra büyük fotoğraf arşivleri de sergilenmektedir. Müze binası, 1921'de Klasik Revival mimariyle inşa edilmiş olup mimarı William Peirce Anderson olmuştur. Şikago'nun tarihi yerlerinden biri olarak son derece önemlidir.


Şikago Sanat Enstitüsü

sikago-sanat-enstitusu.jpg

Kentin meşhur park alanlarından Grant Park'ın içerisinde bulunan güzel sanat eserlerinin sergilendiği bir müzedir. 1879'da kurulan müze sanatsal izlenimcilik eserleriyle ünlüdür. ABD, Avrupa, Asya sanat ve tasarım eserlerinin yanı sıra modern sanat eserleri de müzede geniş yer bulmaktadır. ABD'nin en büyük müzelerinden biri olarak bilinen Şikago Sanat Enstitüsü kentin sanat okulu ile de bağlantılıdır. Kurumda günümüz sanatından tut, 5000 yıllık tarihi eserlere kadar 250 binden fazla öge sergilenmektedir. Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent Van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Grant Wood gibi ünlü sanatçılara ait eserler hususi ilgi görmektedir.


Grant Park

grant-park-001.jpg

İllionis Eyaleti'nin en büyük parklarından biri olan Grant Park Şikagoluların en değerli dinlenme alanıdır. 129 hektarlık bir bölgeyi kapsayan kentsel park onlarca yıl önce 'Lake Park' yani 'Göl Park' olarak anılıyordu. Peyzajlı alanlar, ferah yürüyüş yolları ile nezih bir görüntü çizen Grant Park'a giderken yanınıza fotoğraf makinası almayı unutmayın. Bu parkta fotoğraflamanız gereken güzel manzaralar ve ilginç heykeller mevcut.


Buckingham Çeşmesi

buckingham-cesmesi.jpg

Buckingham Çeşmesi dünyanın en büyük çeşmelerinden biri olarak ünlüdür. 1927 yılında inşa edilen çeşme, meşhur mimarlar Edward H. Bennett ve Daniel Burnham tarafından tasarlanmıştır. Çeşme düzenli su ve rengarenk ışık gösterileriyle Şikagoluları heyecanlandırmaktadır. Halk tarafından 'Şikago'nun Ön Kapısı' olarak adlandırılan Buckingham Çeşmesi kentin meşhur turistik mekanlarından biri olması ve ilgi çekiciliği sebebiyle mutlaka görülmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.