Şiirlerde Aşk Sözleri - Şiirlerde Geçen En Güzel Aşk Sözleri Resimli

Şiirlerin içerisinde geçen en güzel aşk sözlerini sizler için bir araya getirdik. Şiirlerde geçen etkileyici aşk sözleri, anlamlı aşk sözleri ve sevgiliye güzel aşk sözlerini sosyal medya hesaplarından resimli olarak paylaşabilirsiniz.
Şiirlerde Aşk Sözleri - Şiirlerde Geçen En Güzel Aşk Sözleri Resimli

Şiirlerde Geçen Aşk Sözleri;

Şiirlerde yer alan en güzel aşk sözleri burada… Güzel sözler ve özlü sözler kategorilerinde de sıklıkla yer verdiğimiz şiirlerde geçen aşk sözleri resimli şekilde listelenmiştir. Sizler de şiirlerde geçen resimli sevgiliye güzel sözleri sosyal medya hesaplarından paylaşabilirsiniz.

Şiirlerde geçen en güzel ve anlamlı 5 aşk sözü önerisi;

1. Aşk başlamadan güzel, kalplerde heyecan, bakışlarda korku olduğu zaman güzel.

2. Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.

3. Ne zaman aşkın adi geçse sen gelirsin aklıma… Sırtın pencereye dönük, başın öne düşmüş, bir inanç titreşir, yaralı, yorgun omuzlarında.

4. Gittiğim bütün hekimler aynı şeyleri söylediler söz birliği etmişçesine aşk hastalığıdır bunun adı ve çok sarsar insanı bu yaştan sonra.

5. Vahim bir aşk kapatmış gözlerini açıp bakmıyor bir kalbi var sanki atmıyor.


Şiirlerde Geçen En Güzel Aşk Sözleri

Şiirlerde Güzel Aşk Sözleri

Vaktim oluyor sen olmadığında, ağzımdan tek bir kelime çıkmaz oluyor sensizlikte zindan oluyor sanki hayat bana, gözlerin görmediği duvarları olan bir mahpushane.

Kurtulamam üç nesnenin elinden. Biri firkat biri gurbet biri aşk. Üçü bilmez birbirinin halinden. Biri firkat biri gurbet biri aşk. Cihânı hiçe satmaktır adı aşk. Dökülüp varlığı gitmektir adı aşk. Elinde sükkeri ayruğa sunup. Ağuyu kendi yutmaktır adı aşk. Belâ yağmur gibi gökten yağarsa, başını ona tutmaktır adı aşk.

Sevişirken yılan bile dokunmaz. Tapınmakta aşktan saygın olamaz. Sevda üzre yıldırım olsa çarpmaz. İstiyorsan uzak kalmak ölümden. Hep aşk üzre olmalısın a canım. Ki ölüm de sevişirken kıyamaz.

Yüreğinde aşk olmadan geçen her gün kayıpmış, aşk peşinden neden yalın ayak koştuğunu anladım. Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, neden hiç ağlamadığını anladım. Sevgi emekmiş, emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş…

Şiirlerde Güzel Aşk Sözleri

Bu yüzden seviyorum seni, bu yüzden değil, o kadar neden var ki, o kadar az, böyle olmalı aşk kuşatan, genel, üzgün, müthiş, bayraklarda donanmış, yaslı, yıldızlar gibi çiçek açan, bir öpüş kadar ölçüsüz.

Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun? Elin elime değmeden avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek. Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun? ”Seni seviyorum” sözcüğü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere saatlerce havadan sudan söz etmek.

Aşk; Hallac-ı Mansur’u dara çekenden olsun. Hazret-i İbrahim’i nara çekenden olsun. Aşk; Mecnun gibi çöle yalnız gidenden olsun. Hazret-i İsmail’i kurban edenden olsun.

Aşk ölümcül bir hülyadır anlayamadığım, aşk ipek bir karanlıktır kollayamadığım, aşk gizemli bir şarkıdır dinleyemediğim, aşk isyankâr bir korkudur sonlayamadığım, aşk veremli bir türküdür söyleyemediğim, aşk cefâ ülkesinde umudun rüyasıdır.

Şiirlerde Aşk Sözleri

Tabiplerde ilaç yoktur yarama, aşk deyince ötesini arama, her nesnenin bir bitimi var ama aşka hudut çizilmiyor Mihriban.

Adını anmak güzeldi, dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması… Adını anmak… Yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak… Biraz gülünç, biraz sitemkâr… Güzeldi… Adının Türkçedeki yankısı özeldi…

Dinlerdim telâşlı kanûnlardan sarışın Türkçe'yi, nasıl da sevdim ne iştir bilmeden sevmeyi ürkek bir çilenti usulca yoklardı bahçeyi, nerde tâvus kuşları nerde Müjgân’ın gençliği nasıl da sevdim ne iştir bilmeden sevmeyi.

Yüreğimden aşk kurşunu yedim ben. Doktor ağlar, merhem ağlar yarama. Dilekçemi gökyüzüne verdim ben yağmur ağlar, meltem ağlar yarama. Aşk yarası ilaç kabul etmezmiş. Bir gelirse daha dönüp gitmezmiş. Tıb ilminin aklı fikri yetmezmiş. Hatip ağlar, ebkem ağlar yarama…

Nasıl mümkün değilse yıldızları toplamak gökyüzünden, öylesine imkânsız bir şey aşkımız.

En eski yalnızlığımdır aşk benim gitgide büyüyen karanlıklarla. Ne zaman sevdiysem kavruldu tenim bir ateşin açtığı yanıklarla.

Şiirlerde Aşk Sözleri

Nasıl olsa bir sonu olacaktı bu aşkın, bir gün apansız gerçekleşiveren.

Güzel gözlerine yaşlar sinerken, sonra damla damla taşıp inerken göğsünde şahkalar coşup dinerken titrek dudakların cidden güzeldi.

Şimdi aşk zamanıdır, aşk ömrün baharıdır. Bırak sarhoş olalım. Meyler aşk şarabıdır, içtiğim aşk şarabıdır.

Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde, Allah’tan nasıl korkmaz, insan onu sever de…

Güzel anılar biriktirdim senden, dudağıma solgun gülücükler getiren, bir yığın oldu daha şimdiden.

Beni yak, kendini yak, her şeyi yak. Bir kıvılcım yeter be hazırım bak. İster öp ister okşa istersen öldür. Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk.

Şiirlerde Aşk Sözleri

Ben yürürem yane yane aşk boyadı beni kane. Ne akilem ne divane gel gör beni aşk neyledi.

Tînet-i Âdemde konmasa eğer sevdâ-yı aşk Cenneti bir dâneye satmazdı ol dânâ-yı aşk kenz-i mahfîden zuhûra geldi eşyâ lâ-cerem Bâd-ı hubbiyle temevvüc etdi çün deryâ-yı aşk.

Aşk eseri olan karar bağlamaz. Yüreğinde derd olmayan ağlamaz. Bizi bu yerlerde kimse eğlemez. Giden gelsin bizimle aşk iline.

Aşk bazen göz göze gelebilmektir. Aşk bazen seveni bula bilmektir. Aşk bazen aşk için öle bilmektir. Aşk bazen hiçbir şey bazen her şeydir.

Kevser-i ateş- nihadın adı aşk. Düzah-ı cennet -nümanın adı aşk. Bir lügat gördüm cünun isminde ben. Anda hep cevr ü cefanın adı aşk.

Aşk bir muamma gibidir çözebilene aşk olsun. Aşk bulutunun üstünde gezebilene aşk olsun. Aşk gönülün hitabıdır divanenin hesabıdır. Aşk şiirin kitabıdır yazabilene aşk olsun.

siirde-gecen-ask-sozleri-009.jpg

Sen benimle hiç olmadın ki. Olsaydın avuçlarım terlemezdi. Isırmazdım dilimin ucunu. Özlemezdim seni yanımdayken. Kıskanmazdım. Korkmazdım yollarda yürümekten. Islanmazdım yağmurlarda. Yıldızlara aya dert yanmaz, böyle her şarkıda sarhoş olmazdım. Korkmazdım seni kaybetmekten ayaklarım kan revan atlardım sandaldan denize ve her kulaçta haykırırdım seni ama sen hiç benimle olmadın ki, ya aklın başka yerlerdeydi ya yüreğin.

Kim bilir kaç kişi ayrı yataklarda, birbirine sarılarak uyuyordur. - Özdemir Asaf

Nefes al. Şimdi öksür. Ayrılık rüzgarında yüreğin açık uyumuşsun! Hüzünden kangren başlamış yüzünde. Aşkında kırk derece. Hastayı ameliyata hazırlayın; kalbini alıyoruz. - Özdemir Asaf

Kimi sevsem hiç olmadığı kadar yalnızlaşırdı. Kimi sevsem bütün o yanlış hayatım gizlendiği yerden çıkıp gelirdi. Kimi anlamaya çalışsam hayatımın boşluğu çarpardı yüzüme. Kime elimi uzatsam o unutulmuş ömrümle karşılaşırdım. - Cezmi Ersöz

Sevilenin yanlışı görünmez, sevilmeyenin görüntüsü yanlıştır. - Özdemir Asaf

siirde-gecen-ask-sozleri-010.jpg

Bir sevgiyi anlamak, bir yaşam harcamaktır. Harcayacaksın. - Özdemir Asaf

Beklentin ne kadar çok olursa, o kadar kırılıyorsun. - Cemal Süreya

Şimdi ne bugünsün, ne de yarın.. olsa olsa sadece bir yarım ya da eksilen yanım. - Kahraman Tazeoğlu

Oyuncak ve insan kalbi çok benzer birbirine. Bazen tamiri olmaz ikisinin de. - Sunay Akın

Gerçek değer; gelmesiyle boşluk dolduran değil, gitmesiyle boşluk yaratandır - Özdemir Asaf

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum