Signal Kimin, Hangi Ülkeye Ait, Yerli mi, Güvenilir mi?

Elons Musk'ın da kullandığı Signal uygulamasının sahibi kimdir, güvenilir mi? Merak ettiğiniz Signal uygulamasının sahibini birazdan sizlere açıklayacağız.
Signal Kimin, Hangi Ülkeye Ait, Yerli mi, Güvenilir mi?

Signal Nedir, Ne Zaman Kuruldu?

Özgür, açık kaynaklı ve şifreli bir mesajlaşma ve arama uygulaması olan Signal Messenger LLC tarafından geliştirilmektedir. İnternet üzerinden görsel, sesli mesaj ve video yollayabileceğiniz Signal uygulmasında görüntülü veya sesli arama da yapılabilmekte. Uçtan uca şifreleme yapan Signal uygulaması bilgilerinizi kimseyle paylaşmaz. Uygulama, kişilerin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü doğrulayabilecekleri mekanizmalar içermektedir. Kar amacı gütmeyen Signal Vakfı başlangıç olarak 50 milyon dolar finansman sağlamıştır. 2018'in Şubat ayında çalışmalarına başlamıştır. 

Signal Kimin

Signal Sahibi Kimdir, Kimin?

Signal uygulmasının sahibi yoktur. Ne bir şahısa ne de bir ülkeye aittir. ABD'de kurulan Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilen uygulamada kar amacı yoktur. Tamamen sosyal sorumluluk misyonuyla hazırlanmış bir uygulamadır. Signal, güvenli bir şekilde haberleşme ve ifade özgürlüğünü koruma amacı gütmektedir. Elon Musk ile Signal uygulamasının hiçbir bağı yoktur. 

Signal Kimin

Signal Kurucusu Kimdir?

Signal Teknoloji Vakfı, Brian Acton ve Moxie Marlinspike tarafından 2018 yılında kurulmuştur. Signal kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu için sahibi de yoktur. Yakınlarınızla güvenli bir şekilde mesajlaşıp, görüntülü konuşabileceğiniz Signal uygulamasında kurucular Whatsapp'ın ortaklarındandır. Whatsapp'ın kurucu ortağı Brian Acton ve Moxie Marlinspike 2018 yılında, kar amacı gütmeden kurulan Signal'i duyurdu. Vakıf ilk olarak 2017 yılında WhatsApp'ın ana şirketi olan Facebook'tan ayrılan Brian Acton'tan sağlanan 50 milyon dolarlık bir fonla başlamıştır. Vakfın kar amacı gütmeden ilerlemesi devam ederken proje adına bağış almaya da devam etti. 

Brian Acton'un yapmış olduğu 50 milyon dolarlık finansman bir bağış değil, krediydi. 2018 yılının sonuna gelindiğinde bu kredi 105 milyon dolara kadar yükseldi. Bu tutarın tamamı 28 Şubat 2068 yılında Brian Acton'a geri ödenecek. Kredi ise %0 faiz ile ilerleyecek.

Signal Kimin

Signal Uygulaması Hangi Ülkenin, Türk Malı mı, Yerli mi?

Signal uygulaması herhangi bir ülkeye veya şahsa ait değildir. Yerli bir uygulama da değildir. Bir vakıf tarafından kurulan uygulama kar amacı gütmeden ilerlemektedir. Uygulama sadece bağış kabul etmektedir.

Signal Kimin

Signal Uygulaması Güvenilir mi?

Signal uygulaması, istemci ve sunucu yazılımları düzeyinde bütün olarak özgür yazılım olmasıyla, uçtan uca şifreleme kullanmasıyla, kişisel verinleri tamamen korumaktadır. Güvenli bir seçenek olan Signal uygulamasında tereddüt etmeden mesaj gönderebilir, sesli veya görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Signal Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.