Sid ve Nancy’nin Arızalı Aşk Hikayesi

Müzik tarihi birçok aşka tanık oldu. Bazıları ise vahim şekilde sona ermiştir. Sid ve Nancy'nin aşk hikayesi de bunlardan biri. Sizler için bu inanılmaz aşk hikayesini araştırdık ve derledik.
Sid ve Nancy’nin Arızalı Aşk Hikayesi

Sid ve Nancy’nin Tüyler Ürperten Aşkı

Müzik tarihi birçok aşka tanıklık etmiştir. Öyle ki bazı isimler yaptıkları işten çok ilişkileriyle anılmaya başlamıştır. Bu ilişkilerden bazıları akıllarda çok farklı yer etti çünkü sonları kötüydü. Belki bu açıdan baktığımızda akla ilk gelen isimler Sid ve Nancy'dir. Sid ve Nancy'nin tutkulu ama bir o kadar da 'arızalı' hikayesini biliyor musunuzSid Vicious ve Nancy Spungen ilişkisini tanımlamak gerekirse, ilk söylenmesi gereken bu ilişkideki ‘sorunlu’luğun yanı sıra tutkudur. Çok gençtiler. Tüm dünyayı etkileyecek bir müzik akımının sembolüydüler fakat müzik dünyasına bırakacakları mirastan haberleri yoktu.

sid-ve-nancy.gif


1. Sid Vicious’un gerçek ismi John Simon Ritchie’dir. 10 Mayıs 1957, Londra doğumludur.

sidgif

Nancy Spungen ise 27 Şubat 1958'de doğmuştur.


2. Sid, Sex Pistols grubunun bas gitaristliğini yapmıştır ve Punk kültürünün en önemli ikonlarından biri haline gelmiştir.

sex pistols


3. Annesi ve babası o küçük yaştayken ayrılmıştır. Annesi Ann Randall, oğluyla İbiza adasına yerleşti ve uyuşturucu satarak geçimini sağlamaya başladı.

sid

Londra’ya tekrar döndüklerinde Sid 8 yaşındaydı ve bir süre sokağa terk edildi. Bu yüzden ergenliğinde Sid saldırgan biriydi. The Johns adlı bir çeteye üye bile oldu.


4. Sid Vicious adı ona, bu dönemde arkadaşı Johnny Rotten tarafından saldırgan karakterinden dolayı takılmıştır. Johnny, 1976’da solistliğini üstleneceği Sex Pistols grubunu kurduğunda Sid daha 19 yaşındaydı.

sid


5. Konserlerinde gamalı haç bulunan tişörtler giyen Sid, grubun cüretkar havasının doğmasına etki etmiştir. Slogan olarak "No Future" (Gelecek yok) sözünü seçtiler. Bu slogan, kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan bir nesli işaret ediyordu.

sid

Şiddet ve uyuşturucu kullanımı, Sex Pistols'un konserlerinde sık sık yer alıyordu. Günümüzde konserlerde devam etmekte olan ‘Pogo’ kültürü bu şekilde doğdu.


6. Johnny Rotten'ın Linda adındaki bir arkadaşına yaptığı ziyarette Sid Vicious, Nancy Spungen ile tanıştı. Bu olay, Sid ve Nancy’nin ölümlerine kadar uzanacak ilişkilerinin başlangıcını sağlamış oldu.

sid nancy


7. 12 Ekim 1978 günü, Sid'in hayatındaki belki de en kara gün oldu. Nancy bıçaklanmış halde kaldıkları otel (Chelsea Hotel) odasında bulundu. 100 numaralı odada Sid yakalandı ve ikinci dereceden cinayetle suçlanmasının ardından kefaletle serbest kaldı.

sid nancy

Polis soruşturmanın ardından açıkladı. Nancy, uyuşturucu satıcısı tarafından bıçaklanmış, Sid ise otel odasında onu o halde bulunca şoka girmişti.


8. Sid, belki yıllarca hapis yemekten korktu, belki de Nancy’siz bir hayata katlanamadı. Sebebi neydi bilinmez ama sadece 21 yaşındayken, New York’taki Greenwich Village Oteli’nde 2 Şubat 1979 günü, aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybetti.

sid


9. Sid ve Nancy hikayesi, 1986’da Alex Cox'un yönettiği film ile beyazperdeye aktarılmıştır.

sid nancy film

Filmin ödülleri: São Paulo Uluslararası Film Festivali (Eleştirmenler özel ödülü-1986), National Society of Film Critics (En iyi kadın oyuncu ödülü-Chloe Webb-1986), Evening Standard British Film Ödülleri (Umut veren en iyi erkek oyuncu-Gary Oldman-1987), Boston Society of Film Critics (En iyi kadın oyuncu-Chloe Webb-1987)

Önerilen İçerik; Aşkı Canlı Tutmanın Yolları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.