Sıcak Patates Salatası Tarifi ve Adım Adım Hazırlanışı

Oldukça basit bir yapıma sahip olan sıcak patates salatası, kısa sürede sofralarda yerini alıyor. İşte adım adım sıcak patates salatası tarifi.
Sıcak Patates Salatası Tarifi ve Adım Adım Hazırlanışı

Sıcak patates salatası, lezzetli ve hafif bir yemek olarak, her öğünün yanında mükemmel bir seçimdir. Aynı zamanda pratik ve hızlı bir tarif ile evde kolayca yapılabilir. Bu yazımızda, lezzetli ve kolay sıcak patates salatası tarifini sizlerle paylaşacağız.

İşte sıcak patates salatası tarifi...

Sıcak Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Sıcak Patates Salatası Tarifi

Sıcak patates salatasına ilk olarak patatesleri soymakla başlıyoruz. Soyulan patatesleri istediğiniz boyutta küp halinde doğrayın. Ardından haşlamak için tencereye alın. Daha sonra soğanları zeytinyağı ve şekerle birlikte bir süre kavurun. Soğanlar pembeleşince patatesleri ve baharat eklemesini yapın. Son olarak dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Sıcak Patates Salatası Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5–6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Karabiber

Bu malzemeler ortalama 2-3 kişi için ayarlanmaktadır. Sofranızdaki kişi sayısına ve damak zevkinize göre malzemelerde değişikliğe gidebilirsiniz.

Sıcak Patates Salatası ve Adım Adım Hazırlanışı

Sıcak Patates Salatası Tarifi

  1. Patatesleri soyarak küp küp doğruyoruz. Ardından patateslerimizi tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek şekilde su ekliyoruz. Bu suyun içerisine bir miktar sirke ve tuz ilavesi yapmayı unutmayın.
  2. Haşlanmış patatesleri süzgeç yardımıyla süzdükten sonra yemeğimizi asıl lezzetlendirecek olan harcımızı tavaya zeytinyağı koyarak yapmaya başlayabiliriz.
  3. Bir süre zeytinyağının ısınmasını bekledikten sonra ince ince doğramış olduğumuz soğanları tavamıza alıyoruz. Arkasından şeker ilavesi yaparak soğanları 2-3 dakika boyunca kavurarak karamelize ediyoruz.
  4. Daha sonra haşlamış olduğumuz patatesleri ve baharatları ekleyerek 60 saniye boyunca çeviriyoruz. Sıcak servis edilen bu patates salatamız artık yenmeye hazır durumda. Afiyet olsun.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Domates Soslu Patates KızartmasıIspanaklı Patates Tarifi

Sıcak patates salatası ne kadar sürede hazırlanır?

Sıcak patates salatası yaklaşık olarak 30 dakika içinde hazırlanabilir.

Sıcak patates salatası için hangi malzemeler gereklidir?

Sıcak patates salatası için patates, domates, soğan, biber, zeytinyağı, limon suyu, tuz, baharatlar gibi malzemeler gereklidir.

Sıcak patates salatası nasıl saklanır?

Sıcak patates salatası soğuk bir yere kapalı bir kapta maksimum 1 gün boyunca saklanabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.