Siber Savaşlar Artık Canlı Yayında

Teknolojinin gelişmesiyle beraber dünya üzerinde yapılan savaşlar reel savaş ve sanal savaşlar olmak üzere ikiye ayrıldı. Reel savaşlar televizyonlardan rahatlıkla izlenebiliyorken sanal savaşlar nasıl yapılıyor ve nerede yayınlanıyor?
Siber Savaşlar Artık Canlı Yayında

Her ülkenin kendine özgü savaş orduları ve araçları bulunuyor. Sanal dünyada da her ülkenin kendi savaş orduları olarak adlandırılan hackerları ve bu hackerların kullandığı teknolojik araçlar var. Sanal savaş olarak adlandırılan siber saldırılar biz farkında olmasak da ülkeler arası sürekli yapılıyor. Bu siber saldırılar ise ABD merkezli bir güvenlik firması olan Norse’un özel olarak hazırladığı map.ipviking.com adresi üzerinden canlı olarak yayınlıyor.

savas.jpg

40 Ülke Savaşıyor

Ülkeler arası sanal savaş olarak adlandırılan siber saldırıları Norse’un özel olarak hazırladığı adresten izleyebilirsiniz. İçinde Türkiye’nin de olduğu 40 ülkeyi kapsayan bu haritada savaşa dair tüm detaylar ekranda veriliyor. Her saniyesi büyük bir heyecan yaşatan bu siber savaşlarda dakikada ne kadar sitenin siber saldırılara uğradığını görünce çok şaşıracaksınız.

cin-009.jpg

En Çok Çin Saldırıya Uğruyor

40 ülkenin yaptığı siber savaşlarda en çok saldırıya uğrayan ülke Çin. Büyük bir iş birliği ile Çin’e karşı yapılan saldırılar için Çin kendine müttefik bulamıyor ve bu nedenle de büyük hasarlar alıyor. En çok saldırıya uğrayan ikinci ülke ise ABD. Kritik siber saldırıların yapıldığı ABD’nin en büyük müttefiki ise Hollanda. Türkiye’nin de en çok saldırı yaptığı ülkelerin başında ABD geliyor. Ancak bugüne kadar Türkiye’nin yaptığı siber saldırılarda en çok hasar alan ülke ise Rusya oldu.

turkiye-004.jpg

Türklere Tekli Saldıramıyorlar

Türkiye yer yer büyük müttefiklere sahip olsa da çoğu zaman büyük saldırılara uğrayabiliyor. Bu saldırılar ise çoğunlukla İstanbul ve Ankara’ya yönelik yapılıyor. Ancak Türkler üç beş ülkenin siber saldırılarda hasar veremeyeceği kadar güçlü bir sanal orduya sahip. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.