Sibel Özdemir Kimdir? & Hakkında Bilgi

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü mezunu olan Sibel Özdemir uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisine hizmetlerde bulunmuştur. Sibel Özdemir hakkında daha fazla bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Sibel Özdemir Kimdir? & Hakkında Bilgi

Sibel Özdemir Biyografisi

Sibel Özdemir, İstanbul 10.06.1979 doğumludur. Annesinin adı Makbule, babasının adı ise Hüseyin’dir. Aynı zamanda Sibel Özdemir'in medeni hali ise bekârdır.

Sibel Özdemir Biyografisi


Sibel Özdemir Eğitim Hayatı

Marmara Üniversitesinde akademisyen olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Galatasaray Üniversitesinde yüksek lisansa geçiş yaparak Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bölümü Finans tıraşında tamamladı. Marmara Üniversitesinde eğitim hayatına devam eden Özdemir, doktorasını 2013 yılında Uluslararası Ekonomi bölümünde tamamladı. Dil yönünden de kendini geliştiren Sibel Özdemir, üst düzey İngilizce ile orta seviyede ise Fransızca bilmektedir. Eğitimi üst düzeylere çıkaran, böylelikle iş hayatında olumlu sonuçlar doğurmuştur.

Sibel Özdemir Eğitim Hayatı


Sibel Özdemir İş Hayatı

İş hayatında oldukça geniş alanlarda çalışma fırsatı bulmuş, öncelikli olarak İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde hem öğrenci üyesi hem de misafir kategorisinde öğretim üyesi olarak bulundu. İstanbul’da yer alan birçok üniversitede akademisyen olarak iş hayatına devam etti. Kapsamlı olarak hâkim olduğu Avrupa Birliği Hukuku ve Avrupa Birliği Ekonomi Ticaret Politikaları derslerine girerek eğitim ve öğretimden kopmadan iş hayatına devam etme fırsatı bulmuştur. İş hayatı TBMM meclisi ile taçlanmıştır.

Sibel Özdemir İş Hayatı


Sibel Özdemir TBMM Geçiş

TBMM geçiş olarak bilinen ilk adım yirmi altıncı dönem İstanbul Milletvekili seçilmesi ile başlamıştır. Kadın ve Erkek eşitliği komisyon üyeliği ve Avrupa Birliği Uyum Komisyon Üyeliği, Türkiye ile Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyon üyeliği görevlerinde yer aldı. Bu görevler parlamentonun birinci döneminde gerçekleşmiştir. Bu görevlerin yanı sıra KEFEK gölgesinde kurulan yurtdışı vatandaşlarının ve vatandaşlıktan çıkmış kadınların ve aile bütünlüğü için sorunların temel alındığı komisyonda üyelik olarak yer aldı. 07.06.2015 yılında genel seçimler ile 25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi CHP milletvekili adayı olarak yer aldı. Milletvekilliği ile adını duyuran Sibel Özdemir, aktif olarak TBMM’de görevini sürdürmektedir.

Sibel Özdemir TBMM Geçiş

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.