Shea Yağı Nedir? Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

Saç kırıklarından kafa derisindeki yağ oranına kadar birçok şeyi düzenleyen Shea yağını sizler için araştırdık.
Shea Yağı Nedir? Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

Shea Yağı Faydaları

Güzel kokusu ve birçok faydasıyla çokça tercih edilen Shea yağı, birçok soruna karşı doğal çözüm yöntemleri oluşturuyor.

Bizde bu içeriğimizde Shea yağının insan sağlığına faydalarını ve nasıl kullanacağını kaleme aldık. Ayrıca içerik içinde Shea yağının tüm kullanım alanlarından da bahsettik.

Shea Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Hasar Görmüş Saçları OnarırBesleyici
2Kaşınan ve Kuru Olan Saç Derisini DüzeltirOnarıcı
3Yağ Dengesini Kontrol EderNemlendirici
4Kırıkları Yok EderSaçı Besler
5Saçın Dökülmesini DurdururGüçlendirir

Shea Yağının Mucizevi 5 Faydası

İşte mucizevi Shea yağının saça olan faydaları...

1. Hasar Görmüş Saçları Onarır

Shea Yağı Faydaları

Günlük hayatta uygulanan saç şekillendirme işlemleri, beraberinde saçları yıpratarak birçok probleme davetiye çıkarmaktadır. Aynı zamanda sert hava koşulları, güneş ve diğer çevresel etkenler saçın yıpranmasına sebep olabilir. Yıpranmış saçlar kendi nemini kaybederek kırılır, cansızlaşır ve kurur. Shea yağı saçın kaybettiği nemi geri kazandırarak havadaki ve sudaki zararlı maddelere karşı koruma kalkanı oluşturur. Güneşin yarattığı hasarlardan korunmak için yeteri kadar SPF içermektedir. Yüzmeden önce shea yağı kullanılırsa tuz ve klorun saça olan zararlarından korumaktadır.

2. Kaşınan ve Kuru Olan Saç Derisini Düzeltir

Shea Yağı Faydaları

Anti i-enflamatuar niteliklere ve zengin vitamin içeriğine sahip shea yağı, gözenekleri tıkamadan kaşıntı ve kepeklenme sorunlarına doğal çözüm sağlar.

3. Yağ Dengesini Kontrol Eder

Shea Yağı Faydaları

Kafa derisindeki yağ dengesini kontrol ederek fazla yağdan arındıran shea yağı, kırılmış olan saçları onararak saçların daha yumuşak ve ipeksi olmasını sağlamaktadır. Kıvırcık olan saçların daha kolay taranması ve şekil alması için shea yağı kullanılmalıdır.

4. Kırıkları Yok Eder

Shea Yağı Faydaları

İçeriğinde bulunan A ve E vitamini sayesinde saçı onarır. Saça nem kazandırırken yeniler, saç tellerini daha esnek ve güçlü yaparak kırılmaların önüne geçer. Saç kremi olarak da kullanılabilir.

5. Saçın Dökülmesini Durdurur

Shea Yağı Faydaları

İçerisinde bulundurduğu vitamin ve asitler sayesinde saçın ihtiyacı olan maddeleri karşılayarak saç köklerini uyarır. Saçın daha sağlıklı olmasını sağlamanın yanı sıra çabuk uzamasına yardım eder. Kafa derisi hastalıklarını enflamatuar özelliği sayesinde iyileştirerek dökülmeyi durdurur.


Shea Yağı İçeren En İyi 5 Ürün

Doğal, vitamin ve mineral içeren en iyi shea yağı içerek markaları maddeler halinde sıraladık. Aşağıda bulunan kısımda shea yağı satın alabilirsiniz.

En İyi Shea Yağı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Diamond Hair Mask 7 24190 ml10/9.9
2Urban Care Hibiscus & Shea Butter250 ml10/9.7
3Herbal Science Shea Butter190 ml10/9.8
4L'ACTONE400 ml10/9.9
5Avon Naturals190 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Shea Yağı
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Diamond Hair Mask 7 24

Saç Maskesi

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Shea Yağı Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde shea yağı, argan yağı, collagen ve keratin bulunduran bu saç maskesi durulama gerektirmiyor. İçinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde 24 saat boyunca saçı onarır. Saç uçlarına uygulanan Daımond Hair Mask, saçın daha rahat taranmasını sağlar. Nemi arttırarak saçın daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Gün boyu saçlara kalkan olur ve zararlı etkenlerden korur.

Özellikler
Hacim190ml
Saç EtkisiOnarıcı, Besleyici, Nemlendirici

Kullanıcı Yorumları

? İlk defa kullandım ve devamlı kullanacağım bir ürün oldu ıslak saç üzerine uyguladım saçlarım zor taranıyordu ve sertti kolay tarama ve saçlarım yumuşacık oldu kokusu çok güzel ve kalıcı teşekkür ederim. E** V**

? Ürünü kullanmadan önce saclarım sürekli düğüm oluyordu , ilk kullanışta bile fark etti kokusu harika A** S**

2. Urban Care Hibiscus & Shea Butter

Şampuan ve Saç Kremi

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Shea Yağlı Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde shea yağı ve hibiscus olan bu ürün, bukle belirginleştirmede son derece başarılıdır. Elektriklenme ve kabarma sorunlarını çözmede etkilidir. İçeriğinde bulunan A ve E vitamini sayesinde saçları neme doyurur. Gün boyu hacimli ve parlak görünmesini sağlarken, UV filtre sayesinde saçı korur. Yıpranmış saçı onararak saçın daha ipeksi olmasını sağlar.

Özellikler
Hacim250 ml
Saç EtkisiBukle Belirginleştirme, Elektrik ve Kabarma Karşıtı

Kullanıcı yorumları

? Henüz tek sefer kullanmama rağmen kıvırcıklarım belirgin belirgin görünüyor. En büyük sıkıntım saç kuruluğu ve elektrinlenmeydi, durulanmayan bakım kremi bu sorunu çözdü. E** B**A

? Kıvırcık saçlar için mükemmel, yumuşacık yapıyor. Y** Z**

3. Herbal Science Shea Butter

Saç Kremi

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Shea Yağı Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Hem cilde hem de saça kullanabileceğiniz oldukça kullanışlı olan bu ürün, saçın nem kazanmasını sağlamaktadır. Gözenekleri tıkamadan saç diplerini beslemektedir. İşlem görmüş, yıpranmış saçları onarırken dökülmelerin önüne geçmektedir. Saçları yumuşatıp koparak dökülmenin önüne geçer. Saçların daha parlak ve canlı olmasını aynı zamanda hızlı uzamasını sağlar.

Özellikler
Hacim190 ml
Saç EtkisiOnarıcı, Besleyici, Dökülme Karşıtı

Kullanıcı yorumları

? Çok güzel nemlendiriyor mutlaka alın. Leyla Yüksel

? Ürün çok güzel, hem kokusu hem nemlendirmesi harika. Hediyeniz için de çok teşekkürler :) K** D**

4. L'ACTONE Kıvırcık Saçlar İçin Shea Yağı Krem Şampuanı

Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
L'actone
Shea Yağı Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kıvırcık saçlar için özel olarak üretilmiştir. Kıvırcık saçlar diğer saç yapılarına göre daha çabuk kırılır. Bu durumdan yola çıkarak hazırlanan özel formülü sayesinde kırılmaları yok etmektedir. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlarken parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur.

Özellikler
Hacim400 ml
Saç EtkisiOnarıcı, Besleyici

Kullanıcı Yorumları

? Kıvırcık kız metodu uyguluyorum, bu şampuandan memnun kaldım, kokusu yapısı faydası ile benim için 5 yıldız. F** B**

? Ben bu ürünü bayılarak kullanıyorum hele kokusu şahane ilk başlarda 2 tane kullandım eşim başka bir şampuan almış ki bir de pahalı saçları mı o kadar berbat yaptı ki bir baktım bu şampuan indirim de hemen 4 tane aldım. H** K**

5. Avon Naturals Kayısı ve Shea Yağı İçeren Şampuan ve Saç Kremi

Şampuan ve Saç Kremi

Amazon
Fiyatını Gör
Avon
Shea Yağı Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Shea ve kayısı yağı içeren ürün, 2’si bir arada (şampuan ve saç kremi) formülü sayesinde kullanım açısından oldukça rahatlık sağlıyor. Doğal içeriklerle saçı derinlemesine temizlerken krem özelliği ile saça yumuşaklık katmaktadır. Kayısı ve shea yağlarının içeriğindeki vitaminler sayesinde zayıflamış ve yıpranmış saçlara bakım yapar.

Özellikler
Hacim700 ml
Saç EtkisiOnarıcı, Besleyici, Güçlendirici

Kullanıcı Yorumları

? Fiyatı uygun, kaliteli.. Saçları yumuşacık yapıyor. M** Ş**

? Ürün çok güzel kokuyor. Sırf koku için bile alınabilir. S** H**


Shea Yağı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Shea yağı hakkında merak edilen ve sıkça sorulanları sizler için yanıtladık. İşte sağlık açısından oldukça önemli olan Shea yağı hakkında merak edilenler.

Shea yağı nedir? Nerelerde kullanılır?

Shea yağı, Afrika’da yetişen karite ağacının fındıklarının önce ezilerek sonra kaynatılarak ve ardından sıkılmasıyla elde edilen değerli bir yağdır. Kozmetikte oldukça fazla kullanılan bu yağ, gıda alanında ise kakao ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılmaktadır. Kozmetik alanında çok fazla kullanılmasının sebebi, içinde bulundurduğu vitamin ve minerallerin fazla olmasıdır. Bunlardan bazıları; A, E ve F vitamini, oleik asit, stearik asit, linoleik asittir. Uzun yıllardır birçok alanda kullanılan bu mucizevi yağ, saç sorunlarını gidermede oldukça etkilidir.

Shea yağı saça sürülür mü?

Shea yağı saçlar için oldukça faydalı bir yağdır. Tercihe göre başka yağlar ile karıştırıp maske olarak uygulanabilir. Saç dökülmesi, kırıkların onarılması ve saçların hızlı uzaması için shea yağı kullanılmalıdır.

Shea yağı saça nasıl uygulanır?

Az miktarda shea yağı, saç derisine masaj yapılarak yedirilir. Saça havlu veya bone sararak ısıyı arttırıp saça daha fazla nüfus edilmesi sağlanır. Yarım saat beklettikten sonra saç temizlenmelidir.

Shea yağı ne işe yarar?

Shea yağı, egzama ve kaşıntıları yok ederek cilt derisini onarır. Sivilce ve akne oluşumuna engel olarak cilde nem kazandırır. Saç dökülmesi ve kırıklara karşı bakım sağlamaktadır. Kozmetikte kullanılmasının yanı sıra gıda alanında kakao ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılmaktadır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.