Netflix Shadow and Bone Hakkında Dizi Analizi

Fantezi severler tarafından, kısa sürede oldukça fazla izlenen Shadow and Bone dizisini araştırdık. İşte Shadow and Bone hakkında detaylar.
Netflix Shadow and Bone Hakkında Dizi Analizi

Shadow and Bone Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’in 2021 yılı içerisinde çıkarmış olduğu fantezi dizisi Shadow and Bone hakkında detaylı bir araştırma yaparak, siz NeOldu.com okurları için derledik. Dizi incelemesine ek olarak yapımın oyuncu kadrosu ve izleyici yorumlarına da yer verdik.

1. Dizi, ilk olarak 23 Nisan 2021 tarihinde Netflix’te izleyicilerin beğenisine sunulmuştur.

Shadow and Bone çıkış tarihi


2. Netflix yapımı Shadow and Bone’un bir bölüm uzunluğu ortalama 45 – 48 dakika arasındadır. Dizinin türü ise, Fantezi ve maceradır.

Shadow and Bone bölüm uzunluğu


3. Dizinin yapımını 21 Laps Entertainment üstlenmiştir. Prodüksiyonun, sinematografisi ise David Lanzenberg tarafından hazırlanmıştır. Shadow and Bone fragmanı 30 Mart tarihinde Netflix’in orijinal YouTube kanalında yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman, 3.189.753 kişi tarafından izlenerek, olumlu yorumlar almıştır.

Shadow and Bone fragman


4. Yapımın yönetmen koltuğunda, kendini The Vicious Kind, Celeste ve Jesse Forever The Afe of Adaline yapımlarıyla tanıtan Lee Toland Krieger oturmaktadır. Dizi yapımcılığını ise Müzede Bir Gece filminde görev yapan tecrübeli isim, Shawn Levy yapmaktadır.

Shadow and Bone yönetmeni


5. Kısa bir sürede oldukça fazla sevilen Shadow and Bone dizisinin oyuncu kadrosunda; Jessie Mei Li (Alina Starkov), Archie Renaux (Malyen Oretsev), Freddy Carter (Kaz Brekker), Amita Suman (Inej Ghafa), Kit Young (Jesper Fahey), Ben Barnes (General Kirigan) yer almaktadır.

Shadow and Bone oyuncu kadrosu


6. Dizi Leigh Bardugo’nun Gölge ve Kemik, Kargalar Meclisi kitaplarından esinlenilmiştir. Dizinin konusu ise; Yetim haritacı Alina Starkov’un yaşadığı iğrenç dünyayı değiştirecek bir gücü keşfetmesinin ardından başına gelen şeylerdir.

Shadow and Bone konusu


7. IMDb üzerinden 3300 kişi tarafından oylanan dizi, 8.4 gibi başarılı bir puana sahiptir. Çıkmasının ardından çok zaman geçmemiş olan diziyi izlemediyseniz, bizce çok şey kaçırmışsınızdır.

Shadow and Bone IMDb puanı


Shadow and Bone Dizisi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Fragmanına bakacak olursak pek çok benzeri olan dizilerden farkı yok görünüyor. Görselliği sahneleri çok tanıdık duruyor. Tüm klişeleri sıralamışlar. Bu tür dizilerde daha ne kadar özel güçlerini keşfeden bir gencin dünyayı kurtarıp değiştirmesini ve âşık olmasını işleyecekler?


👤 Yıldız oyuncular olmadan da kaliteli dizi yapılabileceğini gösteren bir yapım olmuş. Fantastik sevenlerin sıkılmadan izleyebileceği kalitede.


👤 İlk bölümü izleyince şaşırdım, hayret Netflix big-budget dizi yapmaya başlamış, bu ilk bölümle World Building yapıp gelecek bölümlerde yardıracaklar galiba sonunda la diye devamını da izledim. Ama hemen ikinci bölümden dizi o kadar yavaş, son derece vasat hikâye anlatımıyla son derece iğrenç bir evrenin bilmemize hiç gerek olmayan karakterlerinin Vs. iğrenç hayat hikayeleri tanıtımıyla geçiştirilerek yerlerde süründürülmüş ki yani bunun ne derece vasatlık olduğu kelimelerle anlatılamaz.


👤 Bu diziyle anladım ki Netflix'in sorunu düşük bütçe değil, bu dizinin sezonuna Game of Thrones bütçesi dayamışlar rivayetlere göre. Ya Netflix şanssız, yapmaya çalışıyor bir sürü para koyuyor ama eline yüzüne bulaştırıyor. Ya da bilerek dizileri vasatlaştırıyor ki aklını fazla zorlamayan ve kaliteli dizilerden hazzetmeyen standart Tv. izleyicisini kendine çeksin. Bilerek kötü diziler yapması bence çok daha mantıklı bir seçenek.


👤 Berbat oyunculuk ve Westworld'deki elemanla başrol kız hariç berbat ötesi uyumsuz cast. Tarihin en kötüsü aksiyon sahneleri. Son bölümde iyice göze batan berbat ötesi yönetmenlik. Gereksiz uzatılmış sekanslardan ibaret hikâye anlatımı. Özetle olamamış Netflix. Senelerdir yapmakla uğraştığın Jupiter's Legacy'de böyle çıkarsa...


👤 Dizi Gölge ve Kemik serisinin 1. kitabının aynısı olmuş, kitap sayısına göre 3 kitap var, 3 sezon olacak, yazarın diğer kitap serisi olan Kargalar Meclisi'nden de karakterleri almışlar ve hiç fena olmamış. Hatta geçişler ve detaylar çok iyi olmuş, özellikle mekânlar ve kıyafetler. İzleyin.


👤 Güzel ve sürükleyici bir dizi, kendine Netflix'i gömme şerefi bahseden vasıfsız insanlara aldanmayınız. İzleyin izlettirin. Mekânlar, sahneler, kostümler hepsi birbirinden güzel ve kaliteli.


👤 İzlenebilir bir dizi şahsen hiç sıkılmadım. Çabuk bitti. Sıkıcı değildi, yavaş değildi oyuncu kadrosu için ise şunu söyleyebilirim. Dünyaca ünlü insanlar olmadan da oluyormuş demek ki.


Shadow and Bone Başrolü ve Oyuncuları

Jessie Mei Li - Alina Starkov

Jessie Mei Li, kendini Netflix’in fantastik dizisi Shadow and Bone’da tanıtmayı başaran İngiliz kökenli aktördür. 2019 yılında yayınlanan All About Eve ve yakın zamanda çekilen Son Gece filmlerinde rol almıştır.

o1-129.jpg


Archie Renaux - Malyen Oretsev

Asıl adı Archie James Beale, İngiliz aktör ve modeldir. Shadow and Bone adlı Netflix dizisinde başrol oyuncusu olan Archie kendini BBC One’nin mini dizisi Gold Digger’da tanıtmıştır.

o2-122.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.