Sezgi Mengi Kimdir?

Aslı İle Kerem isimli dizi ile kamera karşısına geçen Sezgi Mengi, 18 Haziran 1985’de dünyaya geldi.
Sezgi Mengi Kimdir?

Sezgi Mengi Biyografisi

Tiyatroyla ilk kez lise yıllarında tanışan Sezgi Mengi, kendini bu alanda geliştirmek için okuduğu liseyi bırakıp Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim almaya başladı. Mezun olduktan sonra eğitimlerine devam eden Sezgi Mengi, Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’nda eğitim almaya başladı.

Kerem ile Aslı isimli diziden sonra Hürrem Sultan’da Şehzade Mehmet karakterini canlandırdı. Dizi Kanuni Sultan Süleyman döneminde haremde yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Gülben Ergen ve Ali Sürmeli yer aldı. 2004’te ise 2 Genç Kız isimli filmde Erim karakterini canlandırdı. Film, ikisi de çok zor şartlar altında yaşayan iki geç kızın birbirlerine yol arkadaşı olma çabalarını ve aralarındaki iletişimi anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Vildan Atasever, Feride Çetin ve Hülya Avşar yer aldı.

2005’te ise döneminin sevilen komedi dizisi Avrupa Yakası’nda Alican karakterini canlandırdı. Dergi editörü Fatoş’un oğlu olarak diziye dahil olan Sezgi Mengi, bir sezon sonunda diziden rolü gereği ayrıldı. Daha sonra ise Fikrimin İnce Gülü isimli dizide Özgür karakterini canlandırdı. Dizide gençlik yıllarında birbirlerini seven Zehra ve Memed Ali, Zehra’nın üniversite için İstanbul’a gitmesiyle ayrılırlar ve yıllar sonra yeniden bir araya gelirler. Aşkları yeniden alevlenir. Fakat hesaba katılmayan şeyler  de vardır. Dizinin başrollerinde ise Kenan Işık, Aydan Şener, Sezgi Mengi ve Başak Parlak yer aldı.

2008’de ise Canım Ailem isimli dizide Yiğit karakterini canlandırdı. Anne ve babasız kalan Yiğit, Eda ve Mertcan kendi dünyasında yaşayan dayılarının yanına yerleşirler ve hem dayılarının hayatı hem de kendi hayatları değişmeye başlar. Dizinin başrollerinde ise Uğur Yücel, Ozan Güven, Şebnem Bozoklu, Funda Eryiğit ve İlker Aksum yer aldı. Aynı sene Sınıf isimli dizide Kaya karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Serkan Altunorak, Mine Tugay, Şerif Sezer ve Civan Canova yer aldı.

2011’de ise senaryosunu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı Hayat Devam Ediyor isimli dizide rol aldı. Dizi İstanbul’a göç eden bir ailenin yaşadığı dramı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Fikret Kuşkan Rozet Hubeş, Şenay Gürler ve Meltem Miraloğlu yer aldı. Daha sora ise O Hayat Benim isimli dizide rol aldı. Dizinin başrollerinde ise Ezgi Asaroğlu, Keremcem ve Ceren Moray yer aldı.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.