Seyit Torun Kimdir? Biyografisi Hakkında Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili olan Seyit Torun, 1968 yılında Ordu’nun Ulubey İlçesinde doğmuştur. Seyit Torun kimdir? Biyografisi hakkında daha bazı araştırmalar yaptık ve bu içeriğimizde derledik. İşte Seyit Torun'un hayatı.
Seyit Torun Kimdir? Biyografisi Hakkında Bilgi

Seyit Torun Kimdir?

1 Şubat 1968 yılında dünyaya gelen Seyit Torun, Ordu'nun Ulubey ilçesinde doğdu. Eşinin adı Nermin olan Seyit Torun bir çocuk babasıdır. Türk İktisatçı, siyasetçi ve aynı zamanda da iş adamı olan Seyit Torun, bir zamanlar Ordu'nun belediye başkanlığını yapmıştır.

Seyit Torun


Seyit Torun’un Eğitim Hayatı

Ordu da doğup orada büyüyen Seyit Torun, ilkokul ve ortaokulu Ordu da okumuştu. Daha sonrada Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirerek 1990 yılında İktisatçı olarak mezun olmuştur.

Seyit Torun’un Eğitim Hayatı


Seyit Torun İş ve Siyasi Hayatı

1994 Yerel Seçimleri’nde Ulubey İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisine katılarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ulubey Belediye Başkanı seçildi. Bir dönem Ulubey Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı döneminde belediyecilik konusunda Almanya ve Hollanda’da araştırma ve incelemelerde bulundu. 1999 yılı Yerel Seçimi’nden sonra CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2004 Yılında Demokratik Sol Parti’ye katılarak Belediye Başkanı seçilen Seyit Torun, 2009 yerel seçimlerinde tekrar bu göreve seçildi. Seyit Torun 2011 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.Torun, Seyit Torun, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili olarak meclise girdi. Torun, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

seyit torun iş ve siyasi hayatı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.