Seyfi Dursunoğlu Kimdir

Huysuz Virjin tiplemesiyle televizyonlarda yer alan Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932’de Trabzon’da dünyaya geldi.
Seyfi Dursunoğlu Kimdir

Seyfi Dursunoğlu Biyografisi

Aslen Bayburt’lu olan Seyfi Dursunoğlu, ilkokuldan sonra Askeri Deniz Lisesi'ne kaydoldu. Daha sonra tazminatını ödeyerek okuldan ayrıldı. Lise eğitimini başka bir lisede tamamladıktan sonra İngiliz Dili eğitimi almaya başladı fakat onu da yarıda bıraktı. Daha sonra ise memuriyet hayatı başladı. Kurdukları bir cemiyetin para kazanması için yaptıkları ramazan eğlencelerinde yaptığı Huysuz Virjin tiplemesi ilk kez orada çok beğenildi ve günümüze kadar geldi.

Cemiyette sahneye çıktığı dönemlerde bir tavsiye üzerine başka bir kulüpte sahne almaya başladı. Huysuz Virjin, verdiği komik cevaplarla izleyiciler tarafından çok beğenildi. 80’li yıllarda sahnede söylediği kantolardan albüm hazırladı. Ardından televizyona adım atmasıyla daha geniş çevrelerce tanınmaya başladı.

2007’de televizyon programının yer aldığı kanal RTÜK’ten sansür ve uyarı alınca, Huysuz Virjin tiplemesini bir daha yapmayacağını duyurdu. 2012’de ise Benzemez Kimse Sana isimli yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümünde son kez diyerek Huysuz Virjin sahneye çıktı. 2013’de ise yine Benzemez Kimse Sana isimli programda Demet Akbağ, Erol Evgin ile birlikte jüri üyesi oldu. 2015’de yayınlanmaya başlayan Benzemez Kimse Sana isimli programda Ümit Erdim ve Nükhet Duru ile jüri üyeliği yaptı.

Film ve dizilerde de yer alan Seyfi Dursunoğlu, 1986’da Melek Yüzlü Cani isimli filmde rol aldı. Huysuz Virjin’i canlandırdığı film, seri bir katilin her gün bir kadını öldürmesi ve onu çözmek için bir polisin görevli olmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Cüneyt Arkın, Seyfi Dursunoğlu ve Zümrüt Cansel yer aldı.

Yer Aldığı Bazı Filmler ve Diziler :

  • 1976-Doğru Yoldan Ayrılanlar
  • 1979-Nokta ile Virgül Paldır Küldür
  • 1986-Melek Yüzlü Cani
  • 1989-İstiyorum
  • 1996-Tatlı Kaçıklar
  • 2005-Avrupa Yakası
  • 2006-İmkansız Aşk

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.