Seyahat Severler İçin En İyi Telefon Uygulamaları

Teknoloji seyahat severlerin hayatını kolaylaştırıyor. Telefonda yer alan uygulamalar sayesinde artık gezmek istediğiniz yerlerde rahatlıkla gezebiliyorsunuz.
Seyahat Severler İçin En İyi Telefon Uygulamaları

Android ve IOS telefonlarda olan uygulamalar sayesinde seyahat planı yaparken ya da seyahat esnasında birçok ücretsiz uygulama sizin hayatınızı kolaylaştırabilir. İşte sizler için derlediğimiz bu uygulamalar ; 

Yelp

yelp.jpg

Seyahat uygulaması olarak telefonlarda yer alan Yelp ilk olarak Amerika’da kullanmaya başlansa da  günümüzde birçok ülkede popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Daha çok insanların paylaşımları ve önerileri üzerinde işleyen bir uygulama olan Yelp, nereyi ziyaret ederseniz edin size en yakın yemek yeme ve eğlence yerleri gibi etkinlik alanları konusunda rehber oluyor. 

Hostelworld

hostelworld.jpg

Seyahatlerinizde en çok maliyeti kaldığınız yerlere harcıyorsanız bu uygulama tam size göre, ucuz konaklama seçeneklerinin bulunduğu Hostelworld'ü ücretsiz Android ya da İOS sürümle telefonlarınıza indirerek arama bölümüne konaklamak istediğiniz şehrin ismini yazdığınızda size uygun konaklama seçeneklerini bulabilirsiniz. 

CouchSurfing

couchsurfing.jpg

Telefonunuza indirdiğiniz uygulama Couchsurfing ile birçok ülkede hem arkadaş edinebiliyorsunuz hem de konaklamanızı bedavaya getiriyorsunuz. Bunu yaparken kişilerin profillerine göz atıp, sizi konaklayacak olan insanların yorumlarını okuyabilir, böylelikle fikir sahibi olabilirsiniz. 

Trip Advisor

trip-advisor.jpg

Dünyanın en büyük gezi sitesileri arasında yer alan TripAdvisor'ın uygulamasını telefonunuza indirdiğiniz taktirde siteye istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Seyahat planı yapanlara rehberlik görevi üstlenen tripadivor uygulaması ülkede ya da şehirde nereler gezilir, görülecek ve kalınacak yerler neresidir gibi soruların cevaplarını TripAdvisor uygulaması üzerinden bulmak mümkün. Uygulamada kullanıcıların yaptığı yorumlar üzerinden siz de seyahat rotanıza yeni yerler ekleyebilirsiniz. 

XE Currency

currency.jpg

Bazen gittiğiniz ülkelerin para birimleri Euro ve Dolar'dan farklı olabiliyor. Bu nedenle yabancı olduğunuz bir para birimini TL' ye çevirirken zorluk yaşayabilirsiniz. İşte XE Curreny uygulamasını telefonunuza indirerek bu sorunu ortadan kaldırabilir. İstediğiniz para birimini istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Uygulamanın iyi bir yanı internete gerek olmadan offline olarak kullanabilmesidir. 

Google Maps

uygulama-.jpg

Özellikle bir şehirde ya da ülkede ilk defa seyahat ediyorsanız. Kesinlikle bir haritaya ihtiyacınız var. Teknoloji ile birlikte artık bu haritalar cebinizde. Google map ile gitmek istediğiniz yere kaybolmadan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Google Map'i sadece yön bulmak için değil bulunduğunuz noktada restaurant, market gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak içinde kullanabilirsiniz. 

Skyscanner

skycanner.jpg

Her bütçeye uygun bilet fiyatı bulmak ve havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını karşılaştırmak için skyscanner uygulaması çok işinize yarayabilir. Uygulamayı kullanarak en ucuz bilet en kısa zamanda bulabilirsiniz. 

Booking

booking.jpg

Booking.com adlı uygulama dünyanın neresinde olursanız olun, size istediğiniz özelliklerde otel bulmanızı sağlamaktadır. Böylelikle seyahat planınızı yaparken otellere ne kadar para ayıracağınızı da hesaplayabilirsiniz. 

World Lense

world-lense.jpg
Daha Türkçe desteği olmadığı için Türkiye'de çok bilinen bir uygulama olsa da, İngilizce dilini desteklemesi nedeniyle birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Wolrd Lense sayesinde kamera üzerinden gerçek zamanlı çeviri yapabılabiliyor. Yani kamerayla görüntülerindeki cümleleri otomatik olarak algılanarak seçilen dile çeviri yapılabiliyor. Android ve IOS özellikli telefonlara sahip kullanıcıların internet bağlantısı olmadan kullanabilecekleri uygulamanın demosu ücretsizken, uygulamanın kendisi ücretli.  

WI-FI Worldwide

wifi-004.jpg
Dünyada yaklaşık 10 milyon ücretsiz WİFİ bağlantı noktası bulunmaktadır. Özellikle şehir dışında veya yurt dışında seyahat ediyorsanız ücretsiz internete ulaşmak için mutlaka bu uygulamayı kullanmalısınız. Wi-Fi Worldwide sayesinde yakın bölgenizdeki şifresiz ağları buluyor ve otomatik olarak bağlanmanızı sağlıyor. 

Triposo

triposo.jpg
 

Triposo uygulaması ile gideceğini ülkede ya da şehirde saatin kaç olduğu, para birimi, hava durumu ve o şehrin dilindeki bir sözcüğün İngilizce anlamı, fotoğraflarını, mekan önerikerini bulmanız mümkün. Uygulamaya, Android ve IOS özellikli telefonlar üzerinden ücretsiz sahip olabilirsiniz.  

Seatguru

seat-guru.jpg
Seat Guru uygulaması sayesinde uçakların oturma planını, tuvaletin ya da mutfağın nerede yer aldığını, koltukların arasındaki mesafeyi görebilmeniz mümkün. Uygulama uçağın uçuş numarasına göre koltukların kalitesini güzel, az sorunlu, kötü, standart gibi değerlendiriyor. Uygulama, Android ve IOS özellikli telefona sahip kullanıcılar için ücretsiz. 


Tango

tango.jpg
Yurt dışında seyahat ediyorsanız sevidiklerinizle internet üzerinden daha ucuza konuşabilmek için Tango uygulamasını kullanmalısınız. Mesajlaşma, görünütlü konuşma ve arama imkanı sağlayan Tangoyu kullanabilmeniz için konuşacağınız kişinin de tango yüklemesi gerekmektedir. 

packing-pro-.jpg
Packing-pro uygulaması seyahat valizinizi hazırlarken size yardımcı olacak uygulamalardan biri. Uygulamayı kullanan kişilerin gezdiği şehirler için yanlarına ne aldıklarına bakarak size kendi valizini eksiksiz hazırlayabilirsiniz. App Store için ücretli olan uygulama, Android sistemlerde mevcut değil.  

Hailo

hailo-1.jpg
Türkiye'de hizmet vermeyen bu uygulama dünyada Londra, New York, Dublin, Toronto, Tokyo, Barcelona, Chicago, Boston ve Madrid olmak üzere 9 şehirde aktif olarak hizmet veriyor. Uygulama kullanımı için adınız, soyadınız, cep numaranız gibi bilgiler istendikten sonra onay mesajı iile sisteme kayıtlı oluyorsunuz. Uygulamanın bazı avantajları bulunuyor. Bulunduğunuz noktaya gelecek olan taksicinin adını, soyadını, cep telefonunu ve resmini görebilirken gideceğiniz mesafe için ödeyeceğiniz ücreti nakit ya da kredi kartı ile ödeyebiliyorsunuz. Bu nedenle şehir geziniz esnasında yabanbı bir yerde olsanız bile her şeyi önceden bilmiş oluyorsunuz. 

Tipulator

tipulator.jpg
Türkiye'de bahşiş uygulamaları isteğe göredir fakat bazı ülkelerde bir şeyler yemek ya da içmek için gittiğiniz bir restauranta bahşiş ödeme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Tipulator uygulaması size restoranlarda yediğiniz yemeğin bahşiş tutarını hesaplamaya yardım etmek için geliştirilmiş. Tipulator uygulamasının kullanımı gayet basit, önce size gelen hesaptaki paranın miktarını yazdıktan sonra bulunduğunuz ülkede yüzde kaç bahşiş uyguladığını seçerek vermeniz gereken bahşiş tutarını öğreniyorsunuz. IOS ve Android özelliğe sahip telefonlar ücretsiz indirilebilen bu uygulama, kullanımı sırasında herhangi bir internet bağlantısı gerektirmiyor. 


Onavo

onavo.jpg
Seyahat sırasında bol bol internete bağlanarak sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaştığınız ya da araştırma yaptığınız için telefonunuzun şarjı da hemen bitebiliyor. İnternet kullanımının şarjı çok çabuk bitirmemesi hem de internet faturanızın çok gelmemesi için onavo uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamada yer alan sanal sunuculara bağlanarak internet erişimini kendi üzerine alıyor ve daha az veri kullanmanızı sağlıyor. Uygulamayı IOS ve Android için ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.