Sevim Savaşer Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Sevim Savaşer, 1953 yılında Erzincan'da doğmuştur. Babasının adı Ziya, annesinin adı Döne'dir.
Sevim Savaşer Kimdir

Sevim Savaşer Biyografisi

Sevim Savaşer’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra  doktorasını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliğinde 1995 yılında doçent, 2002 yılında profesör ünvanını almıştır.

İstanbul Üniversitesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yüksekokul Müdürü olarak görev almıştır. Alanı ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu, başkan ve üye olarak görev yapmıştır.

25. Dönem Genel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek meclise giren Sevim Savaşer, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir.  

Savaşer, 2 çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.