Sevgiliyle İzlenebilecek En İyi 20 Korku Filmi

Sevgiliyle izlenecek film kategorileri arasında yer lan korku filmlerinin en iyi örneklerini sizler için bir araya getirdik. İşte hem sizi hem de sevgilinizi gerim gerim gerecek en iyi korku filmleri listesi…
Sevgiliyle İzlenebilecek En İyi 20 Korku Filmi

Sevgililer için film izlemek, beraber yapılabilecek en büyük hobiler arasında yer almaktadır. Film türlerine gelince sevgiliyle izlenebilecek filmler arasında korku filmleri ilk sıralarda yer almaktadır. Herkesin mutlaka izlemesi gereken filmler arasında gösterilen ve korku filmleri kategorisinde yer alan en iyi film önerilerini bu içerikte bulabilirsiniz.

Neoldu.com'un Film Arşivine erişim için Google Search penceresine ''neoldu film önerileri'' yazarak kolayca ulaşabilirsiniz.

film önerileri

Sevgiliyle İzlenebilecek En İyi Korku Filmleri

Tüm zamanların en güzel korku filmlerini bir araya getirirken, sinema forumlarından ve IMDb sitesinden yararlandığımızı özellikle belirtmek isteriz. Sevgiliyle izlenebilecek korku filmleri arasında bazı kült -ödüllü filmleri göremeyebilirsiniz. Unutmayın ki, bu liste mizsevgiliyle izlenebilecek korku filmlerini içermektedir. İşte, sevgilisiyle bu tarz filmler izlemek isteyenler için hazırladığımız en iyi korku filmleri listesi…

1. You're Next - Katliam Gecesi (2011) IMDb: 6.5

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Gerçek olaylardan esinlenerek hayata geçirilen bir senaryosu olan film oldukça sıra dışı bir şekilde ilerliyor. Sadece yanlış zamanda ve yanlış yerde otostop yapanların hikayesini konu alan ve Teksas gerçeğine eğilen yapım adından sıklıkla söz ettirmiştir. Bu tarz insanları avlayan ve onlara sıcak yatak sunan Broderick ailesi sıradan bir aile gibi görünür.

Çiftlikten kaçmaya çalışan misafirler için ise oldukça fazla ceza, ölüm ve vahşet ile verilen cevaplar vardır. Kaçan kişileri öldüren aile için geriye kalan etler ise sonraki misafirlere verilecek yemeklerine malzemesi olmaya hak kazanacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Sharni Vilson, Nicholas Tucci, Wendy Glenn


2. American Mary – Amerikan Gelini (2012) IMDb: 6.3

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Mary Mason, tıp fakültesinde okumakta olan bir öğrencidir. Amacı cerrah olmaktır ancak Mary, maddi olarak çok sıkıntılı günler geçmektedir. Geçimini sağlama amacıyla bir restoranda çalışmaya başlasa da genç kadın, daha fazla para kazanabilmenin yolunu aramaya başlar. Bir barda çalışmaya başlar.

Striptizci olarak çalışmaya başlayan Mary’nin yaşamı; gittiği görüşmelerin ardından değişmeye başlar. Bir görüşmesi esnasında Mary’nin tıp fakültesi öğrencilerinden biri olduğunun öğrenilmesi ona daha fazla paranın kapısını açar. Daha çok para kazanabileceği teklifler sunulur. Teklife ilk zamanlar yanaşmayan ama ardından kabul eden Mary; kendisini bir anda yeraltı dünyasında gerçekleşen ameliyatlar ve işkencelerle dolu karanlık bir dünyanın içinde bulur.

Filmin Başrol Oyuncuları: Katharine Isabelle, Antonio Cupo


3. The Witch - Cadı (2015) IMDb: 6.8

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Filmin konusu 1700'lü yıllarda İngiltere'de geçmektedir. William ve Katherine çifti ormanın derinliklerinde, insanlardan uzak tam bir Hristiyan kurallarına göre yaşamlarını sürdürmektedir. Çiftin 5 çocuğu vardır. Mutlu bir şekilde yaşarken garip olaylar yüzünden huzurları kaçmaya başlamıştır.

Çiftin, ikiz çocukları kendi aralarında farklı bir dil ile konuşmaya başlamıştır buna anlam veremeyen ailenin başına diğer garip olaylarda gelmeye başlar. Yeni doğan bebekleri hiç bir iz bırakmadan ortadan esrarengiz bir şekilde kaybolur. En büyük kızları ise garip sesler duyduklarını söyler. Bunlar sadece başlangıçtır, garip güzel bir kadının görünmesiyle olaylar daha da korkutucu olacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları; Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie


4. The Invıtatıon - Davet (2015) IMDb: 6.7

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Will ve Eden’in ilişkisi trajik bir olay yüzünden son bulur. Çift, evlatlarını aldıktan sonra Eden ortadan kaybolur. Yaklaşık iki yıl sonra Eden yeni bir kadınla bambaşka bir kişilik oluşturarak geride bıraktığı her şeyle tekrar iletişim halinde olmak ister.

Bir zamanlar Will’in olan evde verilen akşam yemeğinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark etmiş ve Eden ve arkadaşlarının tekinsiz davranışlarının pek de iyi olmayan sonuçlar oluşturabileceğini düşünen Will’in sezilerine güvenmeli mi? Film izleyicilerini bu şüphe ve korku dolu gecenin derinliklerine götürmektedir. Bu film korku ve gerilim seven izleyiciler için tavsiye edilmektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Michiel Huisman, Logan Marshall Green, John Carroll Lynch


5. The Pact - Ruh (2012) IMDb: 5.8

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Nicole ve Annie isimli kız kardeşler ikizdir. Annelerinin hayatta geçirdiği son günleri olduğunu öğrendikten sonra da istemeden olmasına rağmen çocukluklarını geçirdikleri eski evlerine dönmek zorunda kalırlar. Evde geçirdikleri ilk gece odalarında kendilerinden farklı olarak bir cismin olduğunu hissederler.

Evde eşyalar yerinden oynarken annelerinin resmi yanında farklı bir kadının resmi de belirir. Bu durumlar ikiz kardeşlerin gördüğü rüyalar karşısında tam anlamıyla anlam kazanmaya başlar. Annelerinin onlardan sakladığı bir sırrın ortaya çıkması ise an meselesidir. Rüyalar ve gerçekler arasında çözülmeye çalışan film ilginç bir deneyim sunuyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Caitzy Lotz, Casper Van Dien, Agnes Bruckner


6. The Orphanage - Yetimhane (2007) IMDb: 7.5

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

The Orphanage (Yetimhane) filmi kaybedilişlerin ıstırabı, yaşamın kırılganlığı ve bir annenin sonsuz sevgisinin üzerine kurulmuş bir dramın hikayesi. Laura, çocukluğunun en mutlu günlerini deniz kenarında bulunan bir yetimhanede geçirmiştir. Laura’nın beraber büyüdüğü arkadaşları ve yetimhane çalışanları ona her daim ilgi ve şefkat göstermiştir.

 Sevgilerini ondan hiçbir zaman esirgememişlerdir. Günümüzde, otuz yılın ardından Laura; kocası Carlos ile yedi yaşındaki oğlu Simon ile beraber, çok güzel zamanlar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüşlerdir. Hayali, uzun süre kapalı olan yetimhaneyi restore etmekle beraber, hasta ve engelli çocuklara bir yaşam alanı düzenlemektir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep


7. It Follows - İçimdeki Şeytan (2014) IMDb: 6.9

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

19 yaşında bir genç kızın başından geçen doğaüstü temalı bir konusu olan film ilginç kareleri ile oldukça ses getiren filmlerden bir tanesi olmuştur. Yaşıtları gibi partilere gitmeyi, gezmeyi ve erkek arkadaş edinmeyi seven Jay bir gün yaşadığı bir cinsel deneyim sonucunda hayatını farklı bir yönde ilerlerken bulur.

Masum gibi görünen bu ilişkiden sonra garip halüsinasyonlar görmeye ve takip edildiğini hissetmeye başlar. Birisi ya da birileri tarafından takip ediliyormuş hissi ile tehlikeli bazı durumların içine düşen Jay için arkadaşları kurtarma planları yapmaya çalışır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatta


8. Trick ‘r Treat - Cadılar Bayramı Katliamı (2007) IMDb: 6.8

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Filmin Amerikan sinemasında her dönem konu olmuş olan cadılar bayramının gerilim filmi olarak beyaz perdeye uyarlanmasıdır. Film cadılar bayramı esnasında gerçekleşen ve farklı kişilerin başından geçen 4 farklı olayı konu alıyor. Bir okul müdürü bir seri katil hakkında bildiklerini sır olarak saklıyor, Henüz kolejde olan bir bakire kadın bir adamla buluşmak üzere hazırlanıyor, bir grup arkadaş başkaları için bir eşek şakası hazırlığı içerisinde bulunuyor ve bir kadın kocası ile artık kavga etmekten usanmış bir şekilde kendini bu hikayenin içerisinde buluyor. Film bu 4 hikayeyi harmanlayarak bir araya getiriyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Anna Paquin, Brian Cox, Dylan Baker


9. The Descent – Cehenneme Bir Adım (2005) IMDb: 7.2

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

'Yılın En iyi Korku Filmi' olarak Cehenneme Bir Adım, İngiliz Sinema Yazarları Birliği tarafından değerlendirilmiştir. Bu filmde, mağara inişi nedeniyle bir araya gelmiş olan altı kız arkadaşın başına gelen korku dolu bir tatil konu alınmaktadır.

Kızları, iniş yaptıkları mağaranın sonunda doğru aç ve vahşi yaratıklar beklemektedir ve bu altı kızın hiçbir şeyden haberi yoktur. Bu altı kız mağaraya inerken düşen kayalar yüzünden mağara çıkışını kapanır. Kızlar, labirente benzeyen bu mağaradan çıkış yolları arar. Ancak ortaya çıkan eski sırlar nedeniyle birbirlerine sırtını dönmeye başlayacaklardır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Natalie Mendoza, MyAnna Buring, Nora-Jane Noone, Shauna MacDonald, Alex Reid


10. High Tension – Yüksek Tansiyon (2003) IMDb: 6.8

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Uzun süre yasaklanan filmler arasında yer alan ve dikkatleri üzerine çeken bir film olan Yüksek Tansiyon psikolojik film olarak nitelenebilir. Birlikte ders çalışmak için arkadaşının yazlık evine giden bir kız aniden gece yarısı eve gelen ve kimsenin tanımadığı bir adam tarafından ailenin akıl almaz şekilde öldürülmesine tanık olur.

Her bireyin teker teker öldürülmesine tanık olan kahramanımız en sonunda arkadaşının kaçırılmasını da izlemek zorunda kalır. Filmin sonunda yaşananlar ise tamamen psikolojinizin zorlanmasına ve şaşırıp kalmanıza neden olacak şekilde sizi ciddi şekilde ve kelimenin tam anlamı ile çarpacaktır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Cecile de France, Philippe Nahon, Maiwenn


11. It Comes At Night - Gece Gelen (2017) IMDb: 6.9

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Korku filmlerinde oldukça sık kullanılan felaket senaryolarından bir tanesi olan dünya çapındaki salgını konu alan film farklı pencereler açarak insan ruhunun temeline odaklanıyor. Dünya çapında meydana gelen bir salgın sonucunda ciddi şekilde insanların öldüğü bir yaşamdan sonra doğal hayatta yaşamak zorunda kalan iki ailenin başından geçenler konu alınıyor.

Daha çok psikolojik gerilim türünde olan film için finalde izleyenleri büyük sürprizler bekliyor. Etkileyici ve insan ruhuna dokunan yaklaşımları ile oldukça yüksek puanlar ile listelere giren film ilginç bir tecrübe vaat ediyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Joel Edgerton, Riley Keough, Carmen Ejogo, Mick O'Rourke


12. Eden Lake - Kan Gölü (2008) IMDb: 6.8

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Hayatın olağan akışından sıkılan ve uzaklaşmak isteyen bir çift herkesten ve her şeyden uzakta bir hafta sonu tatili yapmaya karar verirler. Hatta evlenme arifesinde olduklarından dolayı planlanan bir teklif bile düzenlenmiştir. Bir göl kenarında kamp yapmaya karar veren çift bölgede kendini ispatlamanın tek yolunun şiddet olduğunu öğreti kabul eden bir aile ile karşı karşıya kalır.

Akıllı ve stratejik hamleler yapan bu sadist aileden kurtulmak çift için kedi fare oyunu oynamak gibi olacaktır. Kan ve gerilimin dozunun hiç azalmadığı film izleyenleri düşünmeye sevk ediyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Kelly Peilly, Michael Fassbender, Jack O'Connel


13. Deliver Us From Evil - Bizi Kötüden Koru (2014) IMDb: 6.2

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

New York şehrinin farklı bölgelerinde eski Latince diliyle yazılmış olan yazılarla beraber ortaya çıkan gizemli simgeler, beraberinde bir dizi esrarengiz durumu ortaya çıkarmıştır. Evlerinin bodrumundan gelen tuhaf ve ilginç sesler ise, bölgedeki çoğu ailenin kâbusu olmuştur. New York Polis Departmanı'nda görev alan Çavuş Ralph Sarchie ise; bölgenin en karışık birimlerinden olan 46. bölgeye atanmıştır.

Ralph Saarchie karşılaşmış olduğu bu olayların ardından başta kendi ailesi olmak üzere ilişkileri bozulmuştur. Ardından kendi psikolojisinin çöktüğüne de tanık olmuştur. Ortağı Butler ile beraber; tuhaf davanın çözülmesi amacıyla görevlendirilir. Söz konusu olan bu karanlık cinayet serilerini ise, bildiği yöntemler ile çözülemeyecek kadar karmaşıktır. Araştırma esnasında Mendoza isminde rakiple karşılaşması ise, tüm sürecin akışını değiştirecektir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Eric Bana, Edgar Ramírez, Olivia Munn


14. Darkness Falls – Diş Perisi (2003) IMDb: 5.0

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Diş Perisi filmindeki hikaye bir kasaba içinde geçiyor. Bu küçük kasabada Kyle adındaki bir kişi bir diş perisi görmektedir. Bu diş perisi onun canını almaya geldiğini söyler. Ancak bunu anlattığı kişilerden sadece ikisi ona inanmaktadır. Onlar da erkek arkadaşıyla erkek arkadaşının kardeşidir.

Kimseyi inandıramayan Kyle kasabadan ayrılır. Ancak uzun yıllar geçtikten sonra diş perisi yeniden belirmeye başlar. Artık Kyle için tek seçenek kalmıştır, kasabasına geri dönerek diş perisine karşı koymalıdır. Çünkü diş perisi bu kez ona inananlardan biri olan erkek arkadaşının kardeşinin canını almak için ortaya çıkmıştır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Emma Caulfield Ford, Lee Cormie, Grant Piro, Chaney Kley


15. Dead Snow – Ölü Kar (2009) IMDb: 6.3

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Bir grup tıp öğrencisi planı, çıktıkları tatillerini arkadaşının dağ evinde geçirmektir ve bunun için yola çıkarlar. Ardından tanıştıkları bir adam onlara; içinde bulundukları bu bölgenin bir zamanlar Nazi terörüne şahit olduğunu belirtir. İkinci Dünya Savaşı esnasında, Albay Herzog önderliğinde Rusya ve İngiltere arasındaki iletişimi engellemek için Norveç Dağları'na gelmiş olan Nazi askerlerinin bölgede yarattığı vahşet sonrasında halkın üstün çabasıyla öldürülür.

Sıradan bir tatil hayal eden genç öğrencilerin ise bu ölen Nazil ile karşılaşmasıyla hayatlarının kâbusa dönmesi olası bir durum haline gelmiştir. İlk gösterimini Sundance'te yapılan bu Norveç yapımı film, zombi temasını Nazilerle aktarmıştır.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jenny Skavlan, Ane Dahl Torp, Charlotte Frogner, Evy Kasseth


16. Cabin in the Woods - Dehşet Kapanı (2011) IMDb: 7.1

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

5 yakın arkadaşın tatil yapmak üzere güzel ve sakin görünen bir ormana gitmeleri, onları korku dolu günlerin içine sürüklemiştir. 5 arkadaş ilk zamanlarda ormanın tam olarak tatil yeri olduğunu düşünmüşlerdir fakat zaman geçtikçe ormandan ürkmeye başlamışlardır. Çünkü orman oldukça tehlikeli şeylerle doludur ve sürekli olarak korkunç sesler duyulmaya başlamıştır.

Bu korkunç durumu ilk olarak önemsemeyen gençler, zaman içerisinde başlarına gelen korkunç olaylar sayesinde ne kadar tehlikeli bir bölgede olduklarının farkına varırlar. Gençlerin teker teker ölmesi veya öldürülmeye çalışılması sonucunda oradan kaçmak istemeleri ve kaçmak in verdikleri uğraşlar zamanla daha da zorlaşmış ve işler içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Kristen Connally, Chris Hemsword, Anna Hutchsion


17. As Above, So Below – Derin Kabus (2014) IMDb: 6.2

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

 Fransa'da geçen film bir grup kaşifin Fransa'nın Başkenti olan Paris'in sokaklarının altında uzanan binlerce kilometrelik tünelleri keşfetmesi ile başlıyor. Bu tüneller ebedi mezarlığı olan bir 6 milyon ceset barındırıyor. Bu cesetlerin ruhları ile dolu olan bu yeraltı şehri izleyicilere ciddi anlamda kaliteli bir gerilim ve korku filmi izleme şansı sunuyor. İnsanlara kişisel korkularını hatırlatacak olan As Above, So Below ölülerle dolu olan ve ruhların yaşadığı yere giren kaşiflerin akıl almayacak delilik içeren maceralarını konu alıyor. Film de Perdita Weeks ve Ben Feldman başrolü paylaşıyor.

Filmin Başrol Oyuncuları: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge


18. The House of the Devil – Şeytanın Evi (2009) IMDb: 6.4

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Üniversite de okuyan ve maddi açıdan sıkıntı yaşayan Samantha, geçimini bakıcılık yaparak sağlamaktadır. Yine çocuk bakmak amacı ile gittiği bir evde bu kez Samanthayı beklenmedik bir sürpriz beklemektedir. Bakıcılığını yapacağı çocuğun burada ailesi tarafından, bazı kötü ayinlere alet edildiğini öğrenir.

O andan itibaren Samanthayı son derece zor ve korkunç anlar beklemektedir. Gerilim ve korkunun bir saniye azalmadığı filmde 80'lerin o meşhur korku filmlerini andıran sahneler yer almaktadır. Film vizyon tarihi itibari ile yeni gibi görünsede sahneler de yaratılan nostaljik hava ile 70'lere ve 80'lere götürmektedir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Jocelin Donahue, Tom Noonan, Mary Woronov


19. The Conjuring – Korku Seansı (2013) IMDb: 7.5

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Filmin hem korku filmi olması hem de konusunu gerçek bir hayattan alıyor olması oldukça çarpıcı sahnelerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Ed ve Lorrainne Warren oldukça profesyonel şekilde karşılaştıkları doğaüstü olayları ele almaktadır.

Perron ailesinin evine musallat olan bir şeytani varlık ile karşı karşıya kalan bu uzmanlar olayın aslında göründüğü kadar basit bir güç ile karşı karşıya olmadıklarını fark ederler. Hayatları kabusa dönen aile Warren'lar ile birlikte bu sorunun üstesinden gelmeye çalışırlar. Ödüllü ve son derece beğenilen bir film olan serinin diğer filmleri de çekilmiştir.

Filmin Başrol Oyuncuları: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston


20. The Silence of The Lambs / Kuzuların Sessizliği (1991) IMDb: 8.6

sevgiliyle izlenebilecek en iyi korku filmleri

Bir korku filminden daha çok dedektif bir gerilim olsa da, Kuzuların Sessizliği'nin kusursuz zanaatını görmezden gelmek bir suç gibi geldi. Hem güzel hem de iyi yönetilen, hem rahatsız edici bir seri katil hem de yamyam Hanibal Lecter'ın terörü...

Filmin Başrol Oyuncuları: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney


Önerilen İçerik: En İyi Filmler - IMDB'ye Göre Farklı Kategorilerde En İyi 110 Film Önerisi

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum