Sevde Bayazıt Kaçar Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olan Sevde Bayazıt Kaçar , 1974 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. Baba adı Adil Erdem, anne adı Naciye'dir.
Sevde Bayazıt Kaçar Kimdir

Sevde Bayazıt Kaçar Biyografisi

Sevde Bayazıt Kaçar’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. Ajans 1400 ve İLTA İletişim ve Tanıtım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı sırasında önemli belgesel ve tanıtım filmlerinin yapımcılığını üstlendi. 2010 yılında her iki şirketin de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını tanıtan 10 belgesel film hazırladı.

 

Sevde Bayazıt Kaçar’ın Siyasi Hayatı

2004 yılında Yerel seçimlerinde İstanbul Bahçelievler Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. Bahçelievler Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreterliği ile Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve Ankara Ensar Vakfı İstişare kurul üyesidir.

2011 yılından bu yana AK Parti Kadın Kolları Tanıtım Medya Genel Başkan Yardımcılığı görevini devam ettirmektedir.

24. dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. TBMM’de Parlamentolararası Birlik Türk Grubu ve Dilekçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu sözcülüğünü yürüttü.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclise giren Sevde Bayazıt Kaçar, 26. Dönemde yapılan genel seçimlerde meclise girememiştir. 

Kaçar, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.