Sevda Erginci Kimdir?

Karagül isimli dizide canlandırdığı Ayşe karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Sevda Erginci, 3 Ekim 1993'te dünyaya geldi.
Sevda Erginci Kimdir?

Sevda Erginci Biyografisi

Oyunculuğa çocukluk döneminde başlayan Sevda Erginci, uzun süre oyuncluk üzerine eğitim aldı. Eğitimleri bittikten sonra çeşitli tiaytro oyunlarında yer aldı. Kamera karşısına profesyonel olarak ilk kez Koyu Kırmızı isimli dizi ile geçti. Ardından birkaç yapımda daha yer aldı. 2013'te yayınlanmaya başlayan Karagül isimli dizide sergilediği performansı ile dikkatleri üzerine çekti. 

sevda5.jpeg

2012'de Koyu Kırmızı isimli dizide Ayşe karakterini canlandırdı. Dizi, geçimini kıt kanaat sağlayan, böbrek yetmezliği olan kardeşine bakmak için mücadele veren Cemil isimli bir öğretmenin yolunun, zengin kızı Ümit ile tanışmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Özgü Namal, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, İpek Bilgin ve Engin Hepiler yer aldı. Ardından Veda isimli dizide Lamia karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlı döneminde ailesini kurtarmak için mücadele veren bir kadının yaşadıklarını ve dönemin koşullarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Aslantuğ, Fahriye Evcen, Jale Arıkan ve Burak Yamantürk yer aldı. 

2154002-karagul3.jpeg

2013'te Karagül isimli dizide Ayşe karakterini canlandırdı. Dizi, kocasının ölümüyle tüm aile sırlarını öğrenen Ebru isimli bir kadının, İstanbul'da Halfeti'ye uzanan macerasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Ece Uslu, Mesut Akusta, Şerif Sezer ve Özlem Conker yer aldı. Genç oyuncu, senaryosunu Onur Ünlü'nün, yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı Uzaklarda Arama isimli filmde yer aldı. Film, şehir merkezinden ufak bir kasabaya taşınan pavyonun, kasabada çeşitli olayların yaşanmasına neden olmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde Sevda Erginci, Yağmur Ünal, Tanem Sivar, Sercan Badur, Fırat Tanış ve Goncagül Sunar gibi başarılı oyuncular yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2012-Koyu Kırmızı
  • 2012-Veda
  • 2013-Karagül
  • 2015- Uzaklarda Arama
  • 2016 Hayat Bazen Tatlıdır

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.