Seul'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Kore'nin başkenti Seul, Doğu Asya'nın tarihi ve turistik yerleri ile ünlü büyük merkezlerinden biridir. Seul seyahatinde saray, anıt, tapınak gibi şehrin gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Seul'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Kore'nin başkenti Seul, aynı zamanda ülkenin en büyük merkezidir. Dünya'nın en büyük metropollerinden biri olarak bilinen Seul'un nüfusu 10 milyonun üzerindedir. Yüzyıllardan beri ülkenin başkentliğini üstlenen Seul, 25 semtten meydana gelmekte olup 605,21 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Kent aynı zamanda ülkenin ticari, ekonomik, siyasi ve kültürel olarak da en değerli merkezidir. Seul gerek tarihi ve turistik yerleri, gerekse de şehirciliğiyle Doğu Asya'nın en değerli merkezlerinden biridir. Bölgeye yapacağınız seyahatler için Seul'ün gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Gyeongbokgung

gyeongbokgung.jpg

Halk arasında Gyeongbokgung Sarayı veya Gyeongbok Sarayı olarak da bilinen yapı, ülkede Joseon Hanedanlığı tarafından ana kraliyet sarayı olarak kullanılmıştır. 1395 yılında inşa edilen saray, Imjin Savaşı sırasında çıkan yangın felaketinde ağır hasar görmüştür. 19. yüzyılda Kral Gojong döneminde saray, 7700 odasıyla beraber Prens Regent Heungseon öncülüğünde restore edilmiştir. Antik Kore mimarisini tüm yönleriyle aksettiren tarihi saray, 40 hektarlık alanı kapsamaktadır. 20. yüzyılda Japonların tahrip ettiği saray, yeniden orijinal haline getirilmiştir. Kore Ulusal Saray Müzesi ve Ulusal Halk Müzesi'ne ev sahipliği yapan saray kompleksi, Seul'ün an turistik yerlerinden biri olup kentle özdeşleşmiştir.

 

N Seul Kulesi

n-seul-kulesi.jpeg

Seul'ün en değerli simgelerinden biri olan ve hemen hemen kentin her yerinden görülebilen bir gözlem ve telekomünikasyon kulesidir. Namsan Dağı'nda bulunan kule, 236 metrelik yüksekliğiyle başkentin en yüksek yapısıdır. 1971'de inşa edilen kule, ülkenin ilk umumi radyo verici noktası olması bakımından da önemlidir. Renkli ışıklandırmalarıyla bilhassa geceleri muhteşem görüntüler oluşturan N Seul Kulesi kesinlikle keşfedilmelidir.

 

Kore Savaşı Anıtı

kore-savasi-aniti.jpg

Başkentin Yongsan-dong bölgesinde yer alan tam 20 bin metrekarelik alanı kapsayan eski bir karargah binasının anıta dönüştürülmesinden oluşmuştur. 1994 yılında açılan anıt, askeri teçhizat ve hatıra gibi 13 bin dolayında öge içeren sergi odalarına ev sahipliği yapmaktadır. Anıtın önündeki meydanın ortasında meşhur 'Kardeşler Heykeli' bulunmaktadır. Ana binanın yan bloğunda ise Kore ve Vietnam Savaşlarında hayatını kaybeden askerlerin adlarının yazılı olduğu mermerler bulunmaktadır. Güney Kore'nin yakın tarihine damgasını vuran hadiselerin en iyi anlatıldığı anıt, Seul'de görülmesi gereken yerlerden biridir.

 

Heunginjimun

heunginjimun.jpg

Dilimize 'Yükselen Merhamet Kapısı' olarak tercüme edilen tarihi saray, daha çok 'Dongdaemun' ismiyle anılmaktadır. 1398 yılında Kral Taejo tarafından inşa ettirilen yapı, 1453 yılında yenilenmiştir. 1869 yılında ise yeniden oluşturulan Heunginjimun, son kez 1998 yılında onarılmıştır. Eski şehir duvarları içinde mükemmel görüntüsüyle büyüleyen saray, Kore mimarisinin en değerli örneklerinden biridir. Seul gezi rehberinize Heunginjimun adlı harika yapıyı eklemeyi unutmayın.

 

Kore Ulusal Halk Müzesi

kore-ulusal-halk-muzesi.jpg

Seul'ün Jongno-gu bölgesinde yer alan müze, Kore halkının geleneksel yaşam tarihi hakkında bilgiler vermek amacıyla 1946 yılında kurulmuştur. Kurum Kore Ulusal Müzesi ile birleştirilerek eserleri daha da artırıldı. 3 ana sergi salonundan oluşan müzede yaklaşık 100.000 eser sergilenmektedir. Müzede Antik Çağ'da Koreli köylülerin kullandığı değirmenler, çeltik depolama barınakları ve çukurlarının yanı sıra ibadet için kullanılan taş yığınları da sunulmaktadır. Kore tarihine ışık tutan müze, Seul'ün gezilecek yerlerindendir.

 

Changgyeonggung

changgyeonggung.jpg

Joseon Hanedanlığı'nın ülkedeki beş önemli sarayından biridir. Başkent Seul'ün en değerli sembollerinden birine dönüşen Changgyeonggung, Kral Sejong tarafından babası Taejong için 15. yüzyılda inşa ettirilmiştir. Kral Seongjong'un tarafından 1483 yılında restore edilerek daha da genişletilen saray, 16. yüzyılda Çinlilerin ve Japonların istilalarından ağır hasar gördü. Joseon Krallığı tarafından tekrardan oluşturulan şahane yapı, 20. yüzyılda yeniden Japonlar tarafından tahrip edilmiştir. Japon sömürge dönemlerinde bölgeye bir müze, botanik bahçe ve hayvanat bahçesi eklendi. 1983 yılında tüm bu kurumlar taşındı ve burda sadece Changgyeonggung kaldı. Seul'ün en turistik yerlerinden biri olan şahane saray mutlaka keşfedilmelidir.

 

Namsan

namsan.jpg

Başkent Seul'ün Jung-gu bölgesinde yer alan 262 metre yüksekliğe sahip olan bir tepedir. Şu anda yaygın olarak 'Namsan Dağı' olarak anılan bölgede piknik alanları ve yürüyüş yolları bulunmaktadır. Dağ ve çevresi Namsan Park adıyla şehir idarecileri tarafından finanse edilen bir kamu parkıdır. Başkentin en güzel manzaralarını bahşeden Namsan Park, Seul'ün görülecek yerlerindendir.

 

Bongeunsa

bongeunsa.jpg

Seul'ün Samseong-dong bölgesinde bulunan bir Budist tapınağıdır. 794 yılında Kral Wonseong döneminde inşa edilen tarihi tapınak Sudo Dağı'nın eteklerinde yer almaktadır. Joseon Hanedanlığı döneminde ülkede Budizm ciddi şekilde bastırılsa da 'Bongeunsa' bir Joseon Hanedanının bir kraliçesinin himayesinde 1498 yılında yeniden inşa edilmiştir. Kraliçe Munjeong'un desteği ile 16. yüzyıllarda Budizm Kore'de yeniden canlanmaya başladı. Bongeunsa da ülkedeki Budist Zen Tarikatı'nın ana tapınağı oldu. 

 

Myeongdong Katedrali

myeongdong-katedrali.jpg

Adını bulunduduğu Myeongdong Mahallesi'nden alan tarihi bir Roma Katolik kilisesidir. 1892 ve 1898 yılları arasında inşa edilen kilise, Gotik mimari tarzının Seul'deki en değerli örneği olarak kabul edilmektedir. Ateş kırmızısı ve gri tuğlalardan oluşturulan katedral, aynı zamanda başkentin başpiskoposluk merkezidir. 23 metre yüksekliğindeki kilise, tam 45 metrelik mükemmel bir saat kulesine sahiptir. 1977 yılında Güney Kore'nin Ulusal Tarihi Mirasları'na dahil edilen yapıyı es geçmeyin.

 

Seul Ormanı

seul-ormani.jpg

Başkentin bağrında bulunan mükemmel bir orman parkıdır. Yılın her dönemi açıktır ve giriş tamamen ücretsizdir. 2005 yılında hizmete açılan Seul Ormanı'na şehrin birçok yerinden metro ile ulaşım sağlanabiliyor. 5 farklı bölümden oluşan Seul Ormanı başkent insanının stres attığı en önemli istirahat köşelerinden biridir. Jogging ve yürüyüş meraklılarının da yoğun ilgi gösterdiği harika orman parkı görmeden Seul'den ayrılmayın.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.