Seslendirmen Olmak ya da Olmamak

Gerçekten bilmeniz gereken, kendinizi uygulayıp uygulamadığınızdır. Ne yapacağınızı ve bu alanda neredeyse her durumda kendinizi nasıl uygulayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Uygun bir koçluk, tavsiyeyi sunan tecrübeli kaynağın sadece öznel görüşlerinden dah
Seslendirmen Olmak ya da Olmamak

Varsayalım ki, varsayımsal olarak, bir iş geçmişinden geliyorsunuz ve her zaman seslendirmeye geçmek istediniz. Diyelim ki, biraz yapıyor ve bu iş hakkında çok fazla çelişkili bilgi buluyorsunuz. Ne dilediğine dikkat edin.

Gerçekten bilmeniz gereken, kendinizi uygulayıp uygulamadığınızdır. Ne yapacağınızı ve bu alanda neredeyse her durumda kendinizi nasıl uygulayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Uygun bir koçluk, tavsiyeyi sunan tecrübeli kaynağın sadece öznel görüşlerinden daha fazlasını sunması şartıyla.

İdeal olarak, eğitmeniniz / demo yapımcınız bu sektörde uzun süre var olmak içindir ve siz de.  “Bize seslendirme denilen bu çok özel sektöre girip giremeyeceğimi söyleyebilir misin?” o zaman belki kendinize başka bir şey sormanız gerekir, “Bu sektörde olmak ister miyim?” Çünkü hiç kimse bu işte bir kariyer yapıp yapamayacağınızı söyleyemeyebilir - ya da bu konuyla ilgili başka herhangi bir şey!

cam-balkon-ses-yalitimi-yapar-mi.jpg

Bu sektörde pek çok insan bilgili değildir. Bu konuyla ilgili ne kadar az şey bildiğini keşfedebileceğinden korkuyor olabilirsin. Ya da sizi geçim kaynakları için bir tehdit olarak gören birileri olabilir.

Belki de, “etrafta dolaşacak kadar kaliteli iş” olmadığını ve onların işlerini kestirebildiğiyle ilgili yanlış düşünceler altında olabilirler. Açıkçası, herkes için bu sektörde bolca yer var - eğitildiyseniz işinize hazır olun.

Aslında, son iki yılda gerçekleşen seslendirme miktarında yıllık bazda yüzde 2000’den fazla artış oldu. Bu, internet, interaktif oyunlar, animasyon, ticari ve kurumsal / endüstriyel, e-öğrenim ve çeşitli yeni biçimler aracılığıyla medyanın hızla genişletilmesi ve konsolidasyonuyla ilişkilendirilebilir. Bu medya patlaması, günümüzün eğlence endüstrisinde yaygın hale geldi, bunların hepsi bir miktar kapasitenin seslendirilmesini gerektiriyor.

Buna ek olarak, kurumsal mesajlara olan talep ve çeşitli içeriği sürekli olarak güncellemenin gerekliliği, marka mesajını etkili ve profesyonel bir şekilde iletmek ve çeşitli sektörleri çoklu platformlarda temsil etmek için verilen bir hale gelmiştir. Her biri, başarılı bir vokal markasını doğru bir şekilde oluşturmak için eğitimli, güvenilir ve ellerinden gelenin en iyisini sunabilecek profesyonel ses yeteneklerine ihtiyaç duyar.

voice-matters.jpg

Yani, seslendirme söz konusu olduğunda, iş sıkıntısı yok. Bununla birlikte, üretim denkleminin her iki tarafında büyük bir iş anlayışı eksikliği vardır. Profesyonel üretim tecrübesi ve içgörü eksikliği de var. Ayrıca, neyden sorumlu olduklarını anlama, müthiş bir seanstan önce, seans sırasında ve sonrasında nelerin gerek duyulduğu ve yeteneğin dürüst bir şekilde sektörden ne beklediğini anlama konusunda müthiş bir eksiklik var.

Bu nedenle, işinize sürekli olarak sahip olmanız ve en iyi yaptığınız şey için bir talepte bulunmanız şartıyla, dürüst ve gerçekten vazgeçilmez olmanızın nedeni budur.Amacınızı, başarı tanımınızı ve seslendirme kariyeri ile gelen tüm yan etkilerle başa çıkmaya hazır olduğunuzu açıkça belirtmişseniz, o zaman tebrikler! Bu dalış tahtasına çıkıp dalıp atılmaya hazır olun.

voice-830x553.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.