1. Yemekleri masaya koymak yerine, tabaklara koyup masaya öyle getirin. Çünkü tabaklara koymanız daha az yemek yemenize neden olacaktır.
1
2. Yemeklerinizi hızlıca yiyip masadan kalkmak yerine, yemeklerinizde ara verip sohbet edin. Yemek anınız keyifli olsun.
2
3. Tabaklarınızı küçük boy olarak tercih edin. Çünkü büyük boy tabaklarda az görünen yemek gözünüzün doymamasına sebep olacaktır. Bu yüzden küçük boy tabaklar tercih etmelisiniz.
3
4. Yemek yerken önce sağlıklı ve hafif yemekleri tercih etmelisiniz. Kalorili ve yağlı yiyecekleri sona saklayın. Doyduğunuz için kalorili yemeklerden az yemiş olursunuz.
4
5. Doyduğunuzda yemeğinizi bırakmayı alışkanlık haline getirin. İlk başta zorlansanız da 3 hafta sonra iştahınızın azaldığını göreceksiniz.
5
6. Kilo vermeyi güzel bir tecrübe olarak görmeye çalışın. Diyetle ilgili olumsuz düşünceleri aklınızdan çıkarıp olumlu şeyler düşünün. Hatta olumlu şeyleri bir kenara not ederseniz motivasyonunuz daha da artabilir.
6
7. Kilo vermenizi zorlaştıracak değişiklikler yapmaktan kaçının. Örneğin, ilk başta aç kalarak zayıflamak yerine ara öğünlerle sağlıklı beslenerek zayıflayabilirsiniz.
7
8. Kilo vermeye çalışırken ruh halinizi ihmal etmeyin. Ne halde olduğunuzu düşünün ve ruh halinizin kötü olmasını engellemeye çalışın.
8
9. Sağlığınızı kötü etkileyen besinleri bir kağıda yazın. Bunları yavaş yavaş azaltıp, sağlığınız için yararlı olan besinleri arttırırsanız kendinizi birkaç ay sonra daha sağlıklı ve hafiflemiş hissedeceksiniz.
9
10. Ara öğünler için yanınızda diyet bisküviler, şekersiz içecekler, kebekli kurabiyeler bulundurun. Kalorisi düşük seçenekler ile kendinizi oyalandırın.
10