Kansızlık lösemi de ortaya çıkan sorunlardan bir tanesidir. Çocukta kansızlık olduğu için bu da onun çabuk yorulmasına sebep olur. Sürekli bir bitkin, yorgunluk hali oluşur.
1
Lösemili çocuklar da ateş görülme olasılığı yüksektir. İlaç tedavisiyle geçmeyen ateş, beraberinde enfeksiyonu da getirir. Vücut enfeksiyonla savaşamaz ve ortaya çıkan ateşin düşmesi de çok zordur.
2
Lösemili çocuğun vücudunda birçok yerinde morluklar görülür. Bunun sebebi de kan damarlarının kanamasıdır. Ayrıcı bu çocuklarda burun kanaması ve diş eti kanaması da çok sık görülür.
3
Lösemili çocukların kemiklerinde ve eklemlerinde sık sık ağrılar görülür. Sebebi de lösemi hücrelerinin kemiklerde yuvalanmış olmasıdır.
4
Lösemi olan çocuklarda karınlarında şişlik oluşur. Şişlik oluşan diğer bölgeler de dalak ve karaciğerdir. Bu da yine lösemi hücrelerinin bu bölgelere yerleşmesinden kaynaklanır.
5
Lösemili çocuk da iştah yoktur ve sürekli kilo kaybı görülür.
6
Lösemili çocukların lenf düğümlerinde şişme görülür. Bunun sebebi çocukta oluşan enfeksiyondur. Vücutta bu enfeksiyonla savaşamaz.
7
Lösemili çocuklarda solunum sorunları ve öksürük sıklıkla görülür.
8
Lösemili çocukların kollarında ve yüzlerinde de ara ara şişlikler görülebilir. Bu durum tehlikeli olabilir, hemen acil olarak müdahale edilmelidir.
9
Lösemili çocuklarda özellikle hastalığı ilerlemiş olanlarda kusma, baş ağrısı, bulanık görme ve nöbetler görülebilir. Bu löseminin ilerlemiş olduğunun göstergesidir.
10