Serkan Ercan Kimdir

TV8 ekranlarında yayınlanan Ütopya programında yarışmacı olarak yel almış olan Serkan Ercan, 6 Haziran 1981 tarihinde İstanbul'da doğdu.
Serkan Ercan Kimdir

Serkan Ercan Biyografisi

Serkan Ercan, henüz lisede okurken dağcılığa merak saldı ve 15 yaşındayken Kocaeli Ballıkayalar bölgesinde dağcılığa başladı. Uzun süre dağcılık eğitimi alan Serkan, bu alanda kendisini geliştirip yurt dışında etkinliklere katıldı. 2000 yılında Bulgaristan’a gitti ve 2002 yılına kadar profesyonel dağcılar ile birlikte tecrübe sahibi oldu.

Bulgaristan’dan ayrıldıktan sonra İsveç’e gitti ve 5 yıl kadar burada kaldı. Sonraki yıllarda ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Salt Lake City şehrine yerleşti

Türkiye’de Milli Takım’da dağcılık kadrosunda yer alan Serkan Ercan, IFSC Uluslararası Rota Setter Belgesine sahiptir.

 

Serkan Ercan ve Ütopya Yarışması

Serkan Ercan, 2014 yılında Acun Ilıcalı’nın kanalı olan TV8 ekranlarında yayınlanan Ütopya yarışmasına katıldı. Altar Gültekin, Çağdaş Tahsin Yıldız, Gamze Çetinkaya, İnci Satır, İnci Melek Bozkaya, Kurretülayn Matur, Murat Rışvan, Özlem Sezgin, Ahmet Arda Sezen, Semih Öztürk, Tezcan Fenerliler, Tuğçe Aksoylu, Tuncay Kes, Türkan Gözcü ile bu yarışmada mücadele verdi.

serkan ercan yarışma

11 ay süren yarışmanın sonunda Ütopya şampiyonu Tuncay Kes, yarışmada toplanan 880.000 TL ödülün yarısını yani 440.000 TL'sini kazandı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.