Serkan Çalık Kimdir

Serkan Çalık, 15 Mart 1986’da Almanya’nın Dinslaken kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türk Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan Türk futbolcudur.
Serkan Çalık Kimdir

Serkan Çalık Biyografisi

Serkan Çalık’ın Kulüp Kariyeri

Serkan Çalık, futbol kariyerine ilk olarak Borussia Monchengladbach takımında başladı. 2004 yılına kadar bu takımın alt yapısında yer aldıktan sonra Rot Weiss Essen takımına transfer oldu. Burada profesyonel kariyerine giriş yapan Serkan, 3 sezon boyunca 55 maçta forma giyip 5 gol atma başarısı gösterdi. 2007 yılında yolunu Türkiye’ye çevirdi veGalatasaray’a transfer oldu. 2007-2008 sezonunda Galatasaray ile 28 kez forma giyip 5 gol attı. Sezon sonunda takımı ile beraber Süper Lig Şampiyonluğu’nu yaşadı. 2010 yılında bonservissiz şekilde Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Sadece 2 sezon forma giydiği Ankara ekibinde 39 maça çıkıp 4 gol attı. Burada Serkan Çalık'ın peşini sakatlıklar bir türlü bırakmamıştır.

serkan calik şanlıurfaspor

2012 yılında Şanlıurfaspor ile anlaşma sağlayan Serkan, burada ilk haftalarda sakatlık yaşadı ve o sezon takımda forma şansı yakalayamadan sözleşmesi fesh edildi. Serkan, 2012-13 devre arasında ise Samsunspor'a transfer olmuştur. İlk maçına ise Tavşanlı Linyitspor karşısında çıkmıştır. İlk sezonunda 14 maça çıktı. İkinci sezonunda ise daha iyi bir performans sergileyip 23 maça çıktı. 2014-2015 sezonunda ise 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’a transfer oldu.

Serkan Çalık’ın Başarıları

Galatasaray

Türkcell Süper Lig: (2007-08)

Türkiye Süper Kupası: (2008)

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.