Serhat Ulueren Kimdir

Gazeteci ve spor yorumcusu, televizyon spikeri ve uzun yıllardır Telegol programının sunucusu olan Serhat Ulueren, 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Serhat Ulueren Kimdir

Serhat Ulueren Biyografisi

Serhat Ulueren, 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Bir kardeşe sahip olan Ulueren, uzun bir süre Antalya’da yaşadı. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra gazetecilik mesleğine yönelmek istedi ve üvey babasının da desteğiyle bu hayaline başlangıç yaptı.

 

Serhat Ulueren’in Kariyeri

İlk olarak gazetecilik mesleğine, dönemin önemli gazetelerinden birisi olan Tercüman Gazetesi’nde elektrikçi olarak başladı ve aradan geçen belli bir zaman sonra gazetenin spor bölümünde az da olsa yer verdiği amatör maçlara gitti.

1990’lı yılların başında Kanal 6 ile anlaşan Şansal Büyüka, etrafına birçok genç gazeteciyi toplamak istedi ve bu gazetecilerden birisi de Serhat Ulueren oldu. Kanal 6’da başarılı işler ortaya koyarken, ülkenin en büyük televizyonlarından birisi olan Kanal D’den teklif aldı ve Şansal Büyüka ile ekibi oraya geçti.

serhat ulueren spor sunucusu

Serhat Ulueren ise dönemin patronu Ahmet Özal ile anlaşıp kanalın spor müdürü oldu. Tam olarak bu görevde istediğini yapamayan Ulueren, yerine Faik Çetiner’i önerdi ve bu teklif kabul edildi.

Serhat Ulueren, 2015 yılı itibariyle Türkiye’de efsaneler arasına girmiş Telegol programının sunuculuğunu yapmaktadır. Eski kadrosunda Erman Toroğlu, Gökmen Özdenak, Ziya Şengül, Erman Toroğlu gibi önemli isimler bulunurken, 2015 yılında SKY 360 ekranlarında yayınlanmaya devam eden programında ise Ümit Karan, İbrahim Toroman, Engin Verel ve Uğur Meleke bulunmaktadır.

Serhat Ulueren, Türkiye Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Spor Kulübü’nü tuttuğu bilinmektedir.

Serhat Ulueren, Şerife Deniz Ulueren ile evlidir.              

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.