Sergio Rico Kimdir

Tam adı Sergio Rico Gonzalez olan, 1 Eylül 1993’de İspanya’nın Sevilla kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Sergio Rico Kimdir

Sergio Rico Biyografisi

Sergio Rico’nun Kulüp Kariyeri

Sergio Rico, futbol kariyerine ilk olarak 2006 yılında doğduğu kentin takımı olan Sevilla’da başladı. 2006 yılında başladığı kariyerine 2011 yılına kadar devam etti ve bu süre boyunca Sevilla’nın neredeyse bütün alt yapı kademelerinde alt yapıyı korudu. 2011 yılında ise teknik heyetin de isteğiyle genç takımı olan Sevilla B’ye yükseltildi. 3 sezon forma giydiği B takımında 36 maçta kaleyi koruyan Sergio Rico, burada zaman zaman gösterdiği etkili performansla A takıma göz kırptı ancak yükselmesi çok basit olmadı. İlk kez 2014 yılında teknik direktör tarafından Sevilla ile çalışmalara başlatıldı.

sergio rico sevilla

2014-2015 sezonunda beklenmedik bir şekilde takımın birinci kalecisi pozisyonuna geçti. İlk sezonda 37 maçta takımla beraber sahada yerini aldı. Sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi’ni kazanma sevincini yaşadı. Avrupa Ligi’nde takımın kalesini 11 kez korudu ve etkili bir oyun sergiledi. Sergio Rico, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Sevilla’nın kalesinde devam etmektedir.

Sergio Rico’nun Başarıları

Sevilla

UEFA Avrupa Ligi: 2014-15

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.