Serge Aurier Kimdir

Serge Aurier, 24 Aralık 1992’de Fildişi Sahili’nin Ouragahio kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde ve Fildişi Sahili Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Serge Aurier Kimdir

Serge Aurier Biyografisi

Serge Aurier’in Kulüp Kariyeri

Serge Aurier, küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbola ilk olarak yerel liglerin takımında başladı ve 2006 yılında Lens kulübünün teknik heyeti tarafından beğenilerek B takımına monte edildi. 3 sene boyunca burada kendini geliştiren Serge Aurier, 2009 yılında ilk kez A takıma davet edildi. İlk sezonunda A takımda sadece ligde 3 kupada 1 maç olmak üzere 4 kez forma giydi. 2010-2011 sezonun ise etkili bir giriş yaparak bu takımda yer alan oyuncular arasında değerli olduğunu kanıtladı ve 29 maçta forma giydi. Sezon sonunda takımının küme düşmesine engel olamadı. Bu futbolcu daha sonra Ligue 1 ekiplerinden Toulouse takımına transfer oldu.

serge aurier toulouse

Aurier'den ilk zamanlarda beklenti çok fazla değildi ancak kendisi beklentinin üzerine çıktı ve harika bir sezon geçirdi. İlk sezonunda Whoscored tarafından yılın sağ beki seçildi. 2 sezon forma giydiği takımda 70 maça çıkıp 7 gol attı. 2014 tarihinde Fransa kulüplerinden Paris Saint Germain'e satın alma opsiyonlu kiralandı. İlk sezonunda 16 maçta forma giyen Serge Aurier, Fransa 1. Lig Şampiyonluğu ve Fransa Lig Kupası’nı takımı ile beraber kazanma başarısını gösterdi. 2015-2016 sezonun öncesinde 10 Milyon Euro’ya Paris Saint Germain takımı tarafından opsiyon kullanılarak transfer edildi.

Serge Aurier’in Milli Takım Kariyeri

Serge Aurier, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2013 yılın Fildişi Sahili Milli Takımı’nda giydi. İlk maçına Gambiya karşısında çıktı. 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer aldı. 3 maçta forma giydi. 2015 Afrika Uluslar Kupası’nda sahada yerini aldı ve şampiyona sonunda altın madalya kazandı. Kariyeri boyunca toplamda 25 maça çıktı.

Serge Aurier’in Başarıları

Paris Saint Germain

Trophée des Champions : 2014

Fransa Lig Kupası : 2014-15

Ligue 1 : 2014-15

Fransa Kupası : 2014-15

Milli Takım Başarıları

Fildişi Sahili

Afrika Uluslar Kupası : 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.