Serengeti Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Serengeti kedisi ile ev arkadaşlığı yapmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre! Serengeti kedisi hakkında merak edilen tüm bilgilerin yer aldığı içeriğimize göz atabilirsiniz..
Serengeti Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Serengeti Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Serengeti, oldukça uzun bacak yapısı ile bir hayli çekici bir ırktır. Bengal kedisine benzerliği ile bilinen bu tür oldukça iyi bir avcı olmasının yanı sıra açık havada bir hayli başarılıdır. Her daim sahibi ile vakit geçirmekten hoşlanan bu tür sadık bir dost olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca vahşi görünümünün arkasında oldukça nazik, kibar ve sevecen bir kimliği barındırmaktadır.

İlk olarak 1990’lı yıllarda Amerika’nın California eyaletinde Karen Sausman adındaki biyolog tarafından geliştirildiği söylenmektedir. Afrika servisine benzeyen bir kedi yaratmak istenmesi sonucunda Bengal kedisinin genleri ile havuz genişletilerek oldukça sosyal, nazik ve sevecen Serengeti kedisi ortaya çıkmıştır. Kısa zamanda kedi severlerin dikkatini çekmeyi başaran bu sevimli dostumuz 2016 yılında şampiyonluk ödülüne layık görülerek popülerliği hızla artmıştır.    

serengeti-004.jpg                  


Serengeti Kedisi Kişiliği

Utangaç kişiliği ile yeni bir ev ortamına katıldığında bir hayli endişeli tavırlar sergileyebilmektedir. Ancak dost canlısı yapısı bulunduğu ortama kolayca adapte olmasına yardımcı olmaktadır. Serengeti kedisi bir çok kedi türü gibi rutin hayattan hoşlanmaktadır. Aynı saatte beslenme, uyuma ve oyun oynama taraftarı olduğu söylenmektedir. Beraberinde sahibine alışması durumunda ölene kadar sadık kaldığı bilinmektedir.

Tamamen ev ortamına uygun yapısı ile bilinen Serengeti kedisi oldukça zeki ve meraklı yapıya sahiptir. Çevresinde olup biten her duruma müdahale etmekten ve kendi fikirlerinin dinlenmesinden hoşnut olacaktır. Derdini, mutluluğunu yada şikayetini her daim konuşarak gösterebilmektedir. Bir şeyler öğrenme konusunda da oldukça hızlı olduğu söylenmektedir. Tüm bu Serengeti kişiliği onu iyi bir aile dostu yapmaya yetmektedir.

serengeti-005.jpg


Serengeti Kedisi Görünümü

Serengeti orta büyüklüğe sahip son derece çekici görünümü ile diğer kedi ırklarına nazaran uzun bacak yapısına sahiptir. Güçlü, kaslı ve sert vücut yapısı adeta bir heykel gibi görünmektedir. Ayrıca sevimli kulakları, uzun boyun yapısı ve kama şeklinde kafası ile bir hayli tatlıdır. Genellikle yeşil, ela, altın yada sarı göz renklerinde görülmektedir. Gözler oldukça büyük ve parlaktır. Yuvarlak ağız yapısı, kısa bıyıkları ve güçlü çenesi ile asil bir görünüm sergilemektedir.

Orta uzunluğa sahip burun yapısı ile çıkıntılı elmacık kemiklere sahip Serengeti kedisi şaşkın bir bakış sergilemektedir. Erkekler dişi türlerine göre daha kalıplı ver güçlü olduğu söylenmektedir. Kısa ancak yoğun tüy yapısı ile en sık rastlanan renk tonları tekir, gümüş, duman olarak bilinmektedir. Ancak sabit bir renge bağlı olmamaları ile beraberinde bazı bölgeleri benekli görünüme sahiptir.

serengeti-006.jpg


Serengeti Kedisi Bakımı

Serengeti kedisi bakımı öncelikle tüy yapısı ile başlamaktadır. Kısa, yoğun ve sık tüy yapısının düzenli olarak kedi tarağı yada fırçası ile taranması gerekmektedir. Ölü tüylerin kolayca ayıklanmasını sağlayan bu yöntemin dışında küçük dostunuzu ılık bir banyo ile rahatlatabilirsiniz. Ayrıca çok fazla tüy dökme şikayeti olmamasından dolayı nemli bir bez ile silmeniz de yeterli olacaktır. Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da önemli olduğu Serengeti kedisi, düzenli olarak tırnak kesimlerinin yapılması gerekmektedir. Tırnak içlerinde oluşabilecek mikroplara karşı en etkili yol olduğu bilinen bu işlemde oldukça dikkatli olmanız gerektiğini unutmayınız. Bir çok kedi besleyicisi tırnak ve tüy bakım işlemlerinde kedi kuaförü tercihinde bulunduğunu belirtmektedir.

Serengeti bakımı arasında en önemli durumun beslenme olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Özellikle kedinizin damak lezzetine uygun birbirinden farklı tavuk, jambon, balık, tahıl, meyve ve sebzeli kuru yada yaş mamaları tercih etmeniz gerekmektedir. Her daim yaşamsal faaliyetlerini sağlıklı yürütebilmeleri için kaliteli kedi mamaları ile beslemeyi unutmayınız. Serengeti diğer kedi türlerinde de olduğu gibi vücut direncinin korunması, bakteri ve parazitlere karşı her daim güçlü kalması için kedi aşısı yapılması gerekmektedir. Veteriner hekim kontrolünde belirlenen aşı süreçleri ihmal edilmeden düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilmektedir.

serengeti-007.jpg


Serengeti Kedisi Sağlık Durumu

Serengeti kedisi oldukça sağlıklı bir ırk olarak bilinmektedir. Düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam beklentisi 8 ile 12 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Sağlıklı bir vücut yapısı ve doğru bir gelişim için Serengeti kedisine her daim kaliteli kedi mamaları almanız gerektiğini unutmayınız. Beslenme her hayvanda olduğu gibi kedilerde de oldukça önemli bir unsur olduğu bilinmektedir.

Serengeti her daim zinde, güçlü ve sağlıklı kalması için yaşına uygun olarak aşılama işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca açık havaya çıkartacağınız kedinizin diğer hayvanlara karşı kendini koruyabilmesi için yıllık grip ve enteritin aşılarını ihmal etmeyiniz. Ağız sağlığının korunması için Serengeti kedisinin dişlerinin günlük olarak fırçalanması önerilmektedir. Düzenli diş fırçalaması hem diş eti hem de ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyon riskini azalttığı söylenmektedir.

serengeti-012.jpg


Serengeti Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Nazik, sevecen ve eğlenceli yapısı ile çocuklarla her daim oldukça iyi geçinebilen Serengeti oldukça uyumlu bir ev arkadaşı olarak bilinmektedir. Küçük çocuklarla da oldukça güzel vakit geçirdiği söylense de , ailelerin kontrollü olarak denetlemesi oldukça önemlidir. Özellikle bebekli ailelerin zarar vermemesi için eğitmesi gerekebilmektedir.

Serengeti diğer evcil hayvanlar ile de kolaylıkla etkileşim haline girebilmektedir. Köpek dostu kişiliği ile bilinen kedi, küçüklükten itibaren bir arada büyütülmesi durumunda dostları ile oyun oynamaktan ve yaramazlık yapmaktan asla vazgeçmeyecektir. İlk zamanlarda kontrollü olarak evcil hayvanlar ile aynı ortamda bulunması oldukça önemlidir.

serengeti-013.jpg


Serengeti Kedisi Özellikleri

  • Serengeti oldukça yeni bir kedi ırkıdır.
  • Kaslı, sert ve sağlam vücut yapısı ile orta büyüklüktedir.
  • Vahşi görünümünün yanı sıra bir hayli sevecen ve insancıldır.
  • En sık rastlanan tüy rengi tekir, duman ve gümüş tonlarıdır.
  • Serengeti oldukça zeki ve uyanık olması ile dikkat çekmektedir.
  • Sağlıklı beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda 12 yıla akdar yaşayabilmektedir.
  • Sağlıklı bir Serengeti ortalama 3 kiloya sahiptir.
  • Çevresine karşı bir hayli ilgili kişiliği her daim kalıcı bir arkadaş yapmaktadır.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.