Serenay Aktaş Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Arka Sıradakiler isimli dizi ile geçen Serenay Aktaş, 1 Ekim 1993'te İstanbul'da dünyaya geldi.
Serenay Aktaş Kimdir

Serenay Aktaş Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen başarılı oyuncu ve sporcu Serenay Aktaş, kariyerinin ilk adımlarını sporla attı. Henüz 15 yaşındayken futbola başlayan Serenay Aktaş, daha sonra önce Zeytinburnu Spor'da daha sonra ise Antalyaspor'da futbola devam etti. Ardından kendisine gelen teklifler üzerine oyunculuğa Arka Sıradakiler isimli dizi ile adım attı. Ardından Survivor isimli yarışmaya katılmasıyla geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı. Günümüzde Acil Aşk Aranıyor isimli dizide rol almaktadır. 

serenay2.png

2012'de Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Ayşe Hatun karakterini canlandırdı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanılanları ve harem içerindeki entrikaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde Halit Ergenç, Selma Ergeç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Okan Yalabık, Ozan Güven, Pelin Karahan, Burak Özçivit gibi pek çok oyuncu yer aldı. Başarılı sporcu daha sonra Survivor Ünlüler Gönüllüler isimli yarışmada yer aldı. Yarışmanın birincisi Turabi Çamkıran oldu. 

serenay3.jpg

2014'te Figüran isimli filmde Pelin Şafak karakterini canlandırdı. Film, figüranlıktan ünlü bir oyunculuğa yükselmek isteyen bir adamın ve en yakın arkadaşının yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş, Ferdi Kurtuldu ve Umut Oğuz yer aldı. Başarılı oyuncu ve sporcu Çılgın Dershane: Ada isimli filmde Merve karakterini canlandırdı. Film, Okan Karacan, Hilmi Cem İntepe, Ozan Aydemir, Serkan Şengül, Biran Damla Yılmaz, Barış Çelikkol yer aldı. 2015'te Acil Aşk Aranıyor isimli dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Dizi, aynı hastanede çalışmaya başlayan Sinan ve Nisan'ın zamanla birbirlerine aşık olmalarını ve başlarına gelen komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerini ise Duygu Yetiş ve Serhat Teoman yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2011-Arka Sıradakiler
  • 2013- Muhteşem Yüzyıl
  • 2014-Figüran
  • 2014-Çılgın Dersa hane4: Ada
  • 2015-Acil Aşk Aranıyor
  • 2016- Makas (Sinema Filmi)
  • 2016- Yıldızlarda Kayar Das Barok (Sinema Filmi)
  • 2016- İlişki Durumu: Evli ( Televizyon Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.