Serdar Kurtuluş Kimdir

Milli takım futbolcusu Serdar Kurtuluş, 23 Temmuz 1987’de Bursa’da dünyaya geldi. Kardeşi Serkan Kurtuluş 1. Ligde forma giymektedir. Serdar Kurtuluş, oynadığı takımlar defansif pozisyonda görev alan oyuncu Beşiktaş’ta forma giymektedir.
Serdar Kurtuluş Kimdir

Serdar Kurtuluş Biyografisi

Serdar Kurtuluş’un Kulüp Kariyeri

Serdar Kurtuluş, futbol hayatına ilk olarak 2000 yılında doğduğu kentin takımı olan Bursaspor’un alt yapısında başladı. 4 sezon boyunca Bursaspor’un alt yapısında forma giydikten sonra 2004 yılında A takıma kadar yükseltildi. İlk sezonunda A takıma çıkartıldıktan formayı kapan Kurtuluş, tüm sezon boyunca takımda yerini korudu ve takımın değişilmez isimlerinden biri oldu. 2005-2006 sezonunda sezonun sonra haftasına kadar süren şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’yi geride bırakarak Süper Lig şampiyonu oldu. Serdar Kurtuluş bu sayede kariyerinde ilk şampiyonluk sevincini yaşadı. Bursaspor ile 2006 yılına kadar 33 maça çıkan futbolcu, bu maçlarda iki gol atarak takımına katkı sağladı.

Serdar Kurtuluş, Bursaspor ile şampiyonluk yaşadıktan bir sezon sonra Beşiktaş’a 2006-2007 sezonunda transfer oldu. Takıma geldiği ilk sezonda Süper Kupa karşılaşmasına çıktı ve sezona kupa sevincini kutlayarak başladı. Bir dönem teknik ekip ile sıkıntılar yaşayıp kadro dışı kalsa da sonra tekrar takıma dönen futbolcu o dönem takımı ile toplamda 30 kez kadroda yer aldı. 2008-2009 sezonunda takımı ile Süper Lig Şampiyonluğu yaşadı ve ardından Türkiye Kupası’nı da alarak 2 sevinci aynı sezon içerisinde yaşadı.

serdar kurtuluş gaziantepsor

Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadıktan sonra kadroda revizyona gidilmesi ile beraber takımda düşünülmeyen Serdar, 2009 yılında Gaziantepspor ile sözleşme imzaladı. 4 sezon Gaziantepspor forması giydi ve bu süre içerisinde 107 maça çıkıp 5 gol atma başarısı gösterdi. Takımında gösterdiği performans ile eski takımı Beşiktaş’ın dikkatini tekrardan üzerine çekti ve 2013-2014 sezonunda Beşiktaş’a tekrardan transfer oldu. 2015 yılı itibariyle Beşiktaş formasını taşımaktadır.

serdar kurtuluş beşiktaş

Serdar Kurtuluş’un Milli Takım Kariyeri

Serdar Kurtuluş, Milli takım kariyerine ilk kez U-18 kategorisinde forma giyerek yaşadı. Bu kategoride 6 kez forma şansı bulan Serdar, daha sonra sırasıyla U-19’da 14 maç, U-21’de 8 maç, 5 kez de Olimpik Milli Takım’da forma giydi. A Milli Takım’a ise ilk kez 2007 yılında davet edildi ve toplamda 7 maçta forma giydi.

Serdar Kurtuluş’un Başarıları

Bursaspor

1. Lig (1): 2006

Beşiktaş

Süper Lig (1): 2009

Türkiye Kupası (2): 2007, 2009

Türkiye Süper Kupası (1): 2007

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.