Sercan Sararer Kimdir

Sercan Sararer, 27 Kasım 1989’da Almanya’nın Nürnberg kentinde doğan, Türk Milli Takımı’nda ve oynadığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan Türk futbolcudur.
Sercan Sararer Kimdir

Sercan Sararer’in Kulüp Kariyeri

Sercan, futbol kariyerine ilk olarak 11 yaşında 1. FC Röthenbach takımında başladı. 2000 yılında da  SpVgg Greuther Fürth altyapısına transfer oldu. 2006-07 sezonunda U-19 takımında oynamaya başladı. Burada gösterdiği performans ile sezonun sonunda 2. takımla maçlara çıkmaya başladı.

2007-2008 sezonunda ise A takıma yükseldi. 2008 yılında başladığı kariyerinde uzun yıllar ikinci lig seviyesinde oynayan Sercan, ilk sezonunda 13 maçta, ikinci sezonunda 12 maçta ve kariyerinde zirve yaşadığı üçüncü sezonunda 39 maçta forma giydi.

Son sezonunda takımı ile çıktığı 39 maçta 12 gol attı ve bu katkısıyla beraber takımının Bundesliga’ya yükselmesine katkı sağladı. Bundesliga’ya yükseldiği ilk sezonunda 23 maçta forma giyip 1 gol atma başarısı gösterdi ve sezon sonunda  2013-2014 sezonu başlamadan önce Stuttgart’a transfer oldu ve takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

İlk sezonunda takımı ile sadece 6 maçta forma giydi. Bir sonraki sezon ise performans gösterememesi sebebiyle Stuttgart’ın ikinci takımına gönderildi. Burada ise 10 maçta forma giydi. Sezon sonunda ise  Fortuna Düsseldorf'a transfer oldu.sözleşme imzaladı. Burada sadece bir sezon forma giydi.

2016 yılında ise Greüther Furth takımına transfer oldu.

Sercan Sararer’in Milli Takım Kariyeri

Sercan Sararer, ilk olarak 2012 yılında Türkiye A Milli Takım’a davet edildi. İlk maçına Gürcistan ile yapılan özel maçta çıktı. Milli takımdaki ilk resmi maçına 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri grup maçında Hollanda'ya karşı forma giydi.

Sercan Sararer’in Başarıları

Greuther Fürth

  • Almanya Bundesliga 2. Lig: 2011-2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.